De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens

Verwante presentaties


Presentatie over: "De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens"— Transcript van de presentatie:

1 De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens
De Wijsheid van God De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens

2 De Wijsheid van God Wat is de Wijsheid van God?
Wat is het doel van de Wijsheid van God? Hoe uit de Wijsheid van God zich? Hoe ontvangen wij de Wijsheid van God?

3 Wijsheid in de schepping
Psalm 104:24 Hoe groot zijn Uw werken, HEERE, U hebt alles met wijsheid gemaakt, de aarde is vol van Uw rijkdommen.  Spreuken 3:19 De HEERE heeft de aarde met wijsheid gegrondvest.  Jeremia 10:12 Hij maakte de aarde door Zijn kracht, grondvestte de wereld door Zijn wijsheid, Hij heeft de hemel door Zijn inzicht uitgespannen. De Wijsheid van God is gelinkt aan een opdracht, een doel en stelt jou in staat dit uit te voeren op de best mogelijke wijze.

4 Eerste keer in de Bijbel
Exodus 28 - Gods Wijsheid voor de heiliging van de priesters voor de dienst; Exodus 31 - Gods Wijsheid voor de bouw van Gods woonplaats;  1 Daarna sprak de HEERE tot Mozes: 2 Zie, Ik heb Bezaleël, de zoon van Uri, de zoon van Hur, uit de stam Juda, bij zijn naam geroepen. 3 Ik heb hem vervuld met de Geest van God, met wijsheid, inzicht, kennis en allerlei vakmanschap, 4 om ontwerpen te bedenken en om die uit te voeren in goud, zilver en koper; 5 en om edelstenen te bewerken en in te zetten, en om hout te bewerken, dus om allerlei werk te verrichten. 6 En Ik, zie, Ik heb Aholiab, de zoon van Ahisamach, uit de stam Dan, aan hem toegevoegd. En in het hart van ieder die wijs van hart is, heb Ik wijsheid gegeven zodat zij alles kunnen maken wat Ik u geboden heb: 7 de tent van ontmoeting, de ark van de getuigenis, het verzoendeksel dat daarop ligt, alle voorwerpen voor de tent, 8 de tafel met zijn voorwerpen, de zuiver gouden kandelaar met al zijn voorwerpen, het reukofferaltaar, 9het brandofferaltaar met al zijn voorwerpen, het wasvat met zijn voetstuk, 10 de ambtskleding, de geheiligde kleding van de priester Aäron, de kleding van zijn zonen om daarin als priester te dienen, 11 de zalfolie en het geurige reukwerk voor het heiligdom. Overeenkomstig alles wat Ik u geboden heb, moeten zij het maken.

5 Eerste keer in de Bijbel
Exodus 35 - Gods Wijsheid voor offers brengen ten behoeve van de bouw van het heiligdom en woonplaats van God;  Exodus 36 - Gods Wijsheid voor de bouw van de tent van de ontmoeting. Wat er ook op je pad komt in je dagelijkse leven, God wilt jouw zijn wijsheid geven om te bedenken wat je kan doen en hoe je dit kan uitvoeren.

6 Een profetische opdracht
Wat moesten de Israëlieten bouwen? Een woonplaats voor God op aarde. Wat hadden zij hiervoor nodig? De Wijsheid van God. Het ultieme doel van de Wijsheid van God is een woonplaats bouwen voor Hem op aarde in jouw midden.

7 Tweede keer in de Bijbel
Deuteronomium 4 – De Wijsheid van God voor de inname van het beloofde land, opnieuw een profetische boodschap! Gods verlangen is niet alleen om in jouw midden een woonplaats te bouwen maar ook op deze aarde. Gelijk in de hemel, zo ook op de aarde! In je hart en in je omgeving. 

8 Hoe uit de Wijsheid van God zich?
1 Koningen 3 – Salomo vraagt om de Wijsheid van God: 1 Koningen 3:16-28 Rechtszaak; 1 Koningen 4:20-28 Welvaart; 1 Koningen 4:29 Groot hart; 1 Koningen 4:29 Groot inzicht in verstand en wetenschap; 1 Koningen 4:30-32 & 10:23 Aanzien en bekendheid; 1 Koningen 4:34 & 10:24 Invloed;

9 Hoe uit de Wijsheid van God zich?
1 Koningen 3 – Salomo vraagt om de Wijsheid van God: 1 Koningen 10:5 Rentmeesterschap; 1 Koningen 5:1-18 Strategische samenwerkingen; 1 Koningen 5:10-11 Handel; 1 Koningen 6 Realisatie! Doel wijsheid geslaagd: een woonplaats voor God!

10 Hoe ontvangen wij de Wijsheid?
Psalm 111:10 De vreze des HEEREN is het beginsel van wijsheid.  Spreuken 9:10 Het beginsel van wijsheid is de vreze des HEEREN.  Psalm 51:8 in het verborgene maakt U mij wijsheid bekend. Kom in afhankelijkheid naar Hem toe voor wijsheid. Verwacht het niet van jezelf maar nader tot God in het ontzag dat Hij de ware Wijsheid heeft en zelf is. Doel: het bouwen van een woonplaats voor Hem, in jouw leven en in jouw omgeving!

11 De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens
De Wijsheid van God De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens


Download ppt "De mens die thuiskomt bij God & God die thuiskomt bij de mens"

Verwante presentaties


Ads door Google