EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Tussen Pasen en Pinksteren.
Preek 1 Tessalonicenzen 5: 23-24
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Open en toch duidelijk Week van Gebed: er is meer wat ons samenbindt dan wat ons scheidt! Komende synode: hoe blijven we samengaan? Mensen verlaten de.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Pasen & Pinksteren op één dag!
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Welkom op TOV!.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Brood & beker deel 1.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Romeinen Denken en Dienen.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Strijd tegen de zonde?.
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Onze Joodse Wortels.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Niets zonder Gods zegen
Welkom in deze kerkdienst
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
23 mei 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 6: hoofdst.1: de wijsheid van de wereld hoofdst.2: de wijsheid van God hoofdst.3: Gods akker en Gods bouwwerk.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Durf te dromen.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Parasjah Wajikra Lev. 1:1-5:26. Leviticus 1 : 1-9 1De HEERE riep Mozes en sprak tot hem vanuit de tent van ontmoeting: 2Spreek tot de Israëlieten en zeg.
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Transcript van de presentatie:

EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM

Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want Ik, de heer uw God, ben heilig. Leviticus 19,28: U mag uw lichaam niet kerven voor een dode en u niet laten tatoeëren. Ik ben de heer. 1 Wat zegt het jodendom over het lichaam?

Genesis 1,26a: En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend. 1 Wat zegt het jodendom over het lichaam?

Eerste brief van Paulus aan de Tessalonicensen 5,23-24: De God van de vrede, moge Hij u heiligen, geheel en al; moge u volkomen, naar geest, ziel en lichaam, ongerept bewaard blijven tot de komst van onze Heer Jezus Christus. Die u roept is getrouw: Hij zal zijn woord houden. 1 Wat zegt het jodendom over het lichaam?.

Eerste brief van de Paulus aan de christenen van Korinte12,27: Welnu, u bent het lichaam van Christus, en ieder van u is van dit lichaam een onderdeel. Het grondplan van gotische kerken is gebaseerd op het lichaam van Christus. 2 Wat zegt het christendom over het lichaam?.

Jeroen Bosch: kruisdraging, MSK Gent. Links onder: Veronica met het zweetdoek van Christus. Rechts boven met pater kleed, Judas. Haakneuzen en pinnenmuts: joden. Wipneuzen: heidenen met piercings. Romeinen. 2 Wat zegt het christendom over het lichaam?.