Het is volbracht Mt. 26:31-56 Amerongen 2011 Philip Nunn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezegend wie op God vertrouwt
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
“Ik kan dit niet oplossen...”
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Als een Vader Wie is God en wat is liefde?. Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Thema vanavond: Vol verwachting…
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
Vaderdag 2013.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Paulus' toespraak in Antiochië (II)
David, een profeet psalm 16.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Rotsen en bergen en water drinken.. EschatonEschaton Het christen leven.
Thema voor vanavond is:
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
VREDE.
Brood & beker deel 1.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
Gemeentebrede Bijbelstudie Spreken over God met niet-christenen Het voeren van een getuigend gesprek 1 e avond: DURF JE WEL?
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
We see things and persons as we are, not as they are
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Zondagavond 8 maart 2015.
Vader Zoon Heilige Geest
ETEN & DRINKEN Urk.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Spring in het diepe!.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Transcript van de presentatie:

Het is volbracht Mt. 26:31-56 Amerongen 2011 Philip Nunn

Vechten of Je Overgeven Matteüs 26:31-56

Deel A: Petrus vecht om de Heer te behagen

Lukas 22:31-32 (a)Simon, zie, de satan heeft u allen opgeëist om te ziften als de tarwe. (b)Maar Ik heb voor u gebeden dat uw geloof niet ophoudt. (c)En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.”

Jezus geeft zich over aan de Vader Deel B: Jezus geeft zich over aan de Vader

Jezus geeft zich over aan de Vader Deel B: Jezus geeft zich over aan de Vader Wat is “de beker” ? Een zegening - Psalm 16:5 Redding - Psalm 116:13 Gods toorn - Jesaja 51:17 Een ramp - Jeremia 25:15 Het is een symbool van zijn door God bepaalde roeping / lot

Jezus geeft zich over aan de Vader Deel B: Jezus geeft zich over aan de Vader De Heer Jezus wist dat zijn Vader “de beker” had voorbereid

Handelingen 2:23: “…deze Jezus, Die overeenkomstig het vastgestelde raadsbesluit en de voorkennis van God overgegeven is, hebt u gevangengenomen en door de handen van onrechtvaardigen aan het kruis gespijkerd en gedood.”

Handelingen 4:27-28 “ Want, in waarheid, tegen Uw heilig Kind Jezus, Die U gezalfd hebt, zijn Herodes en Pontius Pilatus samen met de heidenen en de volken van Israël bijeengekomen, om alles te doen wat Uw hand en Uw raadbesluit van tevoren bepaald had dat er gebeuren zou.”

Jesaja 53:10 “Maar het behaagde de HEERE Hem te verbrijzelen, Hij heeft Hem ziek gemaakt. Als Zijn ziel Zich tot een schuldoffer gesteld zal hebben, zal Hij nageslacht zien, Hij zal de dagen verlengen; het welbehagen van de HEERE zal door Zijn hand voorspoedig zijn.”

Jezus geeft zich over aan de Vader Deel B: Jezus geeft zich over aan de Vader De Heer Jezus wist dat zijn Vader “de beker” had voorbereid 2.De Heer Jezus bereidt zich voor om “de beker” te drinken

Hoe bereidt de Heer Jezus zich voor om “de beker” te drinken? (1) De soevereiniteit van God: (1) De soevereiniteit van God: Hij herinnerde zich wie zijn beker had bereid (2) Gemeenschap: (2) Gemeenschap: Hij zocht gezelschap van Zijn leerlingen (3) Gebed: (3) Gebed: Hij sprak eerlijk met Zijn Vader (4) Besluit: (4) Besluit: Hij koos ervoor om zich over te geven - om de beker te drinken

Jezus geeft zich over aan de Vader Deel B: Jezus geeft zich over aan de Vader De Heer Jezus wist dat zijn Vader “de beker” had voorbereid 2.De Heer Jezus bereidt zich voor om “de beker” te drinken 3.Het drinken van “de beker” maakt de Heer Jezus niet blind voor de pijn en behoeften van anderen

Welk type keuzes kenmerken uw leven? (1) Kiezen zoals JUDAS voor ZILVEREN MUNTEN: Voor onze welvaart en persoonlijk materieel comfort. (2) Kiezen zoals PETRUS voor een ZWAARD: Om God op ‘onze manier' te dienen - uit onze eigen kracht. (3) Kiezen zoals JEZUS voor een BEKER: Me aan Gods roeping voor mijn leven overgeven.

Heb je een moeilijke beker in de hand? Wat is uw reactie? Om te vechten zoals Petrus: Om te vechten zoals Petrus: Om de situatie te verhelpen met je eigen ideeën en kracht, of Om je over te geven, zoals de Heer Jezus:. Om je over te geven, zoals de Heer Jezus: de beker die de Vader voor je bereid heeft, ontvangen.. In vrede, met heel ons hart bidden: “Niet zoals ik wil, maar zoals U wilt.”

Einde