De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als een Vader Wie is God en wat is liefde?. Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als een Vader Wie is God en wat is liefde?. Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid."— Transcript van de presentatie:

1 Als een Vader Wie is God en wat is liefde?

2 Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid (vgl. Rom. 12:1,2) Spreuken 4:23 Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven. NBG 51 23 Behoed uw hart boven al wat te bewaren is, want daaruit zijn de oorsprongen des levens.

3 Wat is je hart / ziel? geest hart / ziel lichaam denken voelen willen

4 'Het hart' in de bijbel Gen. 6:6 – God kreeg er spijt van dat hij mensen had gemaakt en voelde zich diep gekwetst. Gen. 8:21 – De geur van de offers behaagde de HEER. Gen 43:30 – Toen haastte hij zich weg, want bij het zien van zijn broer schoot zijn gemoed vol, hij voelde dat hij zijn tranen niet kon bedwingen. Hij ging een kamer binnen en daar huilde hij. Matt 3:17 – En uit de hemel klonk een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde.’ (‘Dit is mijn geliefde Zoon, de man naar mijn hart.’ – GNB)

5 Hoe krijgt je hart vorm?

6

7 VaderIk Open en eerlijk → Vertrouwen Steunend→Zelfverzekerd Onvoorwaar-→Geliefd weten en delijke liefdeliefde geven Afwezig→Eenzaam Toegeeflijk→Verwend Bedreigend→Angsten Dominant→Onderdanig

8 Zelfbeeld..??

9 2 fundamentele vragen Wie is God? Wat is liefde? ?

10 Scheiding tussen hoofd en hart

11 Psalm 103:13 – Zo liefdevol als een vader is voor zijn kinderen, zo liefdevol is de Heer. Joh. 15:15 – Ik noem je mijn vriend Zef. 3:17 – Ik ben verheugd over je! Spr 4:22 – Mijn woorden brengen je leven en sterken je lichaam als een medicijn 2 Tim. 2:13 – Ik blijf je trouw Ef. 1:7 – Ik heb je vergeven

12 Herstel van je hart

13 Conclusie Het is belangrijk dat we God vragen om ons hart te genezen van verstoorde godsbeelden. Wanneer we gezonde godsbeelden in ons hart ontvangen kunnen onze emoties genezen. De waarheid van Gods karakter heeft diepe invloed op ons zelfbeeld. Als we van God kunnen ontvangen wat hij ons wil geven, dan kunnen we dat ook weer doorgeven.

14 Responsetijd – Gebed Ik dank U Vader God, dat U me wilt genezen en bevrijden en dat U mijn diepste behoeften wilt vervullen. Heilige Geest ik vraag U te komen en mij in de waarheid te leiden. Dank U dat de waarheid mij vrijmaakt. Help mij te beginnen aan het proces van vergeving en ook zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn zondige reacties op mijn wonden. Amen. (bron: Als een vader – Lin Button)


Download ppt "Als een Vader Wie is God en wat is liefde?. Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid."

Verwante presentaties


Ads door Google