Godsdienst 1 1.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Bekering.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Discipelschap.
die niet om jou zou huilen.
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Hoe kun je Geloven? 1.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Mijn kind, Ik ben de Roos van Saron Hooglied 2,1 Zang : Betty Middler
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/5 Heer, U bent altijd bij mij (Marcel Zimmer) 1. Heer, U doorgrondt.
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Lucas 18 : 8 Ik zeg jullie dat hij hun spoedig recht zal verschaffen. Maar als de Mensenzoon komt, zal hij dan geloof vinden op aarde? Johannes.
Psalm 139 Een zangstuk van David.
Genade en veroordeling
HOEZO BIDDEN?.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM TOV’ERS.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
Wat doet de Heilige Geest?
Vervuld zijn in de Geest
Job 38 :1 – 4 1 En de HEER antwoordde Job vanuit een storm. Hij zei: 2 Wie is het die mijn besluit bedekt onder woorden vol onverstand? 3.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Welkom in de samenkomst
Verlangens van God.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
19 En Jered leefde, nadat hij Henoch verwekt had, achthonderd jaar; en hij verwekte zonen en dochters. 20 Al de dagen van Jered waren negenhonderdtweeënzestig.
Laat heel de aarde voor de HEERE vrezen, laat alle bewoners van de wereld bevreesd zijn voor Hem. Want Hij spreekt en het is er, Hij gebiedt en het staat.
Welkom in deze kerkdienst
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Psalm 139.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Verslaving.
Welkom in de samenkomst
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
“de liefde van God”.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
Genesis 1:1-6:8 (5) WELKOM. Psalm 119: 1  Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels van Gods wijsheid treden.  Zalig wie zijn getuigenis verstaan,
Welkom en Afkondigingen > ♫OPW:236 ♫OPW:91 ♪146C:1,2 ✝PS139 ♪868:1,2,3 ✡Verkondiging ♪885:1,2 €Collecten ♪575:1,6 ◆Zegen.
Bijbellezen Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde.
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Onvolmaakt maar Geliefd
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Transcript van de presentatie:

Godsdienst 1 1

Johannes 14 Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. 16 Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: 17 de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven. 18 Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug. 19 Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven.

God openbaart zich (maakt zich bekend) aan Bruce … … Bruce is overtuigd … Wat is nodig om jou te overtuigen dat God bestaat?

Bruce neemt wraak … hij is gefrustreerd omdat alles mis gaat …

Is er reden voor God om gefrustreerd te zijn? Ben jij wel eens gefrustreerd?

God reageert door liefde ‘Het is volbracht’

God reageert door liefde … De Liefde overwint alles! Liefde laat zich niet dwingen …

Bruce doet zijn best om zijn vrouw te dwingen hem lief te hebben …

Genesis 2: 16-17 ‘Van alle bomen in de tuin mag je eten, maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad; wanneer je daarvan eet, zul je onherroepelijk sterven.’ Vrije wil

Geeft God je altijd wat je van Hem vraagt? Matheus 7:7-8 Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden.  Geeft God je altijd wat je van Hem vraagt?

Stel dat God altijd precies geeft waar jij om vraagt … Gelukkig weet God wat jij nodig hebt! - hij geeft ons niet meer dan wij dragen kunnen -

Psalm 139 HEER, u kent mij, u doorgrondt mij, 2 u weet het als ik zit of sta, u doorziet van verre mijn gedachten. 3 Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op, met al mijn wegen bent u vertrouwd. 4 Geen woord ligt op mijn tong, of u, HEER, kent het ten volle. 5 U omsluit mij, van achter en van voren, u legt uw hand op mij. 6 Wonderlijk zoals u mij kent, het gaat mijn begrip te boven. 7 Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen, hoe aan uw blikken ontkomen? 8 Klom ik op naar de hemel – u tref ik daar aan, lag ik neer in het dodenrijk – u bent daar. 9 Al verhief ik mij op de vleugels van de dageraad, al ging ik wonen voorbij de verste zee, 10 ook daar zou uw hand mij leiden, zou uw rechterhand mij vasthouden.

Bruce Almighty