De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst

2 Rode draad in de bijbel Rood: let op de geschiedenis die God met de mensen gaat. Rood: een geschiedenis van Gods liefde voor de mensen

3 Schrijf zoveel mogelijk verhalen die je uit de bijbel kent op!
Op losse briefjes en daarna leggen we ze op goede volgorde…

4 Tijdbalk +/ voor Chr. 0 Chr. 33 na Chr. Nu ? Wederkomst

5 Psalm 47 Alle mensen, klap in je handen, Juich en zing voor God!
Geweldig is de Heer, de Allerhoogste, Hij is de machtigste koning van heel de aarde Door onze God winnen wij van onze vijanden. Die vijanden kunnen ons niets meer doen. God koos voor ons een eigen land. Wij zijn het volk waar Hij van houdt. Wij juichen voor God. Hij is een geweldig God. God gaat naar zijn hoge troon. Wij eren Hem met muziek van trompetten

6 Zing voor God. Zing een lied. Zing voor onze koning.
Zing een lied voor Hem. God is koning van heel de aarde. Zing een feestelijk lied. God regeert als koning over alle mensen. God zit op zijn heilige troon. Alle koningen van de aarde staan om zijn troon Samen met Gods volk. God gebruikt de koningen als bewakers voor zijn volk. Zij houden de wacht. God is de hoogste koning. God is geweldig!

7 Hemel brainstorm

8 Hemelvaart Overwinning!

9 Onderpand geeft zekerheid

10 Jezus is in de hemel en toch is Hij bij ons, altijd!
Jezus zorgt ervoor dat ik van Hem ga houden. Jezus beschermt mij tegen de duivel. Jezus geeft mij het geloof. Hij helpt mij goede dingen te doen. Jezus bidt ook voor mij. Jezus vraagt God niet naar mijn zonden te kijken. En Jezus maakt een plek klaar. Een plek voor mij op de nieuwe aarde. Daar mag ik straks wonen.

11 Jezus is ons onderpand De Heilige Geest is het tegenpand

12 Christus regeert Vanuit de hemel en heeft zijn Geest gegeven (met Pinksteren) om ons te ondersteunen

13 God de Vader heeft zijn Zoon naar de aarde gezonden, om ieder die in Hem gelooft het leven te geven. Jezus heeft zijn taal volbracht. Als bewijs daarvan keert Hij terug. De hemelvaart is de triomftocht van Christus. Als overwinnaar gaat Hij de hemel binnen.


Download ppt "Godsdienst."

Verwante presentaties


Ads door Google