Doel van de les Oriëntatie op: 1.Het Paasfeest (boek blz. 120-126) 2. De argumenten van (mainstream) christenen die geloven in de werkelijke opstanding.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is geloven? Voor de één een vraag, voor de ander een weet… !
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Mag je ambities hebben als christen?
Is er leven na de dood?.
De beroemdste persoon die er is …
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Denk aan de sociale competentie
Het lijdensverhaal van Jezus
Tussen Pasen en Pinksteren.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Listige minnaars in de liefde
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
LEERLIJNEN - ONTWIKKELINGSLIJNEN
GROEIEN IN GELOOF GROEIEN IN GEMEENSCHAP GROEIEN ALS PERSOON
Denkstof Seizoen 3 aflevering 5
Hoe kun je Geloven? 1.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Het dynamiet van het Evangelie.
BLOK 5 WOORDEN + OPDRACHT 1.
Voorbereidende les Praat je Plaatje
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Echt of nep?.
Het Christendom.
Preek.
1 Korinte 15 Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” 6 mei: vers “Leven in hoop” 6 mei: vers “Leven in hoop”
H7: Wat is ethiek? 1. Wat is ethiek? 2. Wat zijn ethische problemen?
1. Levensbeschouwing en communicatie
Denk aan de sociale competentie
Denk aan de sociale competentie
Denk aan de sociale competentie
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Denk aan de sociale competentie
Bekijk het leven.
Afkomst en Afkomst Waar kom ik vandaan?.
Ongeveer 2000 jaar geleden werden volgens grote groepen joodse gelovigen oude voorspellingen vervuld. Waar voorheen bij grote tekenen de ‘Oorzaak’ onzichtbaar.
1. Levensbeschouwing en communicatie
Doel van de les Oriëntatie op de betekenis van het kruis (van Emmerich, boek blz. 122 en 123) in het kader van goede vrijdag.
CHRISTUS IS OPGESTAAN! Zondag 17
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Les 34 Spreken – Ik houd mijn spreekbeurt
1 Na de sabbat, toen de ochtend van de eerste dag van de week gloorde, kwam Maria uit Magdala met de andere Maria naar het graf kijken. 2 Plotseling begon.
Alweer over de zonde … ?!.
Leef je geloof! Jacobus 2: Jacobus 2 : 26
“Met Christus opgestaan”
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Oude Wonderlijke verhalen
Preek Jakobus 2:
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
GODS ANTWOORD OP HET PROBLEEM VAN DE DOOD
Wat is voor ons de waarde van de opstanding van Christus? Zondag 17.
Onze doelen en visie in beeld
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Hoe vertel je een verhaal? sectorwerkstuk 4 mavo.
Verbranding en ademhaling
Praktijkervaring en reflectie
Je sectorwerkstuk presenteren
Een jaar later… Inclusief praktische ervaringen van leerkrachten Jan Engelen & Nicole Goossens.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
H3.4, Geboorteverhalen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Het schrijven van een betoog
Lezen: betoog. Spoorboekje 1)Begrippen/theorie 2)Betoog lezen en beoordelen 3)Bespreken Wat gaan we leren? -Je kunt vertellen wat het tekstdoel van een.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
In deze dienst zal Br. Boersma voorgaan
Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?! 10 juni 2018.
Verschijningen van Jezus
Transcript van de presentatie:

Doel van de les Oriëntatie op: 1.Het Paasfeest (boek blz ) 2. De argumenten van (mainstream) christenen die geloven in de werkelijke opstanding uit de dood van Jesus van Nazareth? 1

Filmfragment: Pasen is….straatinterviewstraatinterview Noteer zo veel mogelijk verschillende reacties en meningen. Boek: Lezen blz. 124 en 125 Maken, in stilte, de vragen 74 t/m 79 in volledige zinnen. Hoe kijk je nu terug op het straatinterview? Leg uit. Neem over en beantwoord 2

1.Opmerkelijke veranderingen in dehouding van o.a. de apostelen zoals Petrus; van bange wegloper naar onverschrokken eerste Paus. Saulus; van vervolger tot verkondiger n.a.v. een verschijning. (beide gekruisigd) Waarom denken (mainstream) Christenen zoal dat Jesus van Nazareth daadwerkelijk uit de dood is opgestaan? Neem alles over 3

2.Het opgeven van de eigen veiligheid om anderen hierover te vertellen (11 v.d. 12 apostelen zijn gedood om hun geloof): wie sterft voor een leugen? Foto: kruisiging van Petrus (op de kop) Waarom denken (mainstream) Christenen zoal dat Jesus van Nazareth daadwerkelijk uit de dood is opgestaan? Neem alles over 4

Waarom denken (mainstream) Christenen zoal dat Jesus van Nazareth daadwerkelijk uit de dood is opgestaan? Neem alles over 4. De houding van de ‘eerst zien en dan geloven Thomas’: vingers in de wonden. 5

1.Paulus roept geïnteresseerden op om zelf te gaan praten met nog ca. 500 levende getuigen (1 Cor. 15) die het verhaal kunnen bevestigen. Waarom denken (mainstream) Christenen zoal dat Jesus van Nazareth daadwerkelijk uit de dood is opgestaan? Neem alles over 6

De zgn. stille getuige: “de lijkwade van Turijn”, hetgeen nog steeds voorwerp van onderzoek is.“de lijkwade van Turijn” Waarom denken (mainstream) Christenen zoal dat Jesus van Nazareth daadwerkelijk uit de dood is opgestaan? Neem alles over 7

Ook in onze dagen zijn er mensen die beweringen doen rondom verschijningen van Jesus van Nazareth. Aan de hand van een filmfragment over Debby Furgat maak je daar kennis mee.filmfragment over Debby Furgat 1.Hoe komt het verhaal op jou over? Leg dit goed uit. 2.Noteer minimaal 2 goede open vragen die je aan Debby zou willen stellen. 3.Bedenk ook de antwoorden die zij zou kunnen geven. Gebruik goede argumenten. 4.Maak verbindingen met het boek op blz. 124 en Wat zou Debby kunnen zeggen over blz. 108 en 109? Waarom denken (mainstream) Christenen dat Jesus van Nazareth daadwerkelijk uit de dood is opgestaan? Neem over en beantwoord 8

Evaluatie Tijdens de lessen heb ik geleerd dat: Met name is opgevallen dat: