De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?! 10 juni 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?! 10 juni 2018."— Transcript van de presentatie:

1 Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?! 10 juni 2018

2 Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?
Heeft Jezus echt bestaan? Is Jezus echt opgestaan? Opgestaan of niet-opgestaan, en wat dan nog?! Aussi en Français

3 1. Heeft Jezus echt bestaan? ‘The Jesus Myth’ (Jezus Mythe)
Dan Brown en de Da Vinci Code (fictie!!!) Zeitgeist in 2007 Jezus Mythe Theorie: Jezus heeft nooit bestaan en is pas later verzonnen. Ontstaan in Duitsland in de 19de eeuw Heeft geleid tot HEEL veel onderzoek naar het bestaan van Jezus Conclusie na wetenschappelijk onderzoek: Jezus heeft wel degelijk bestaan. De theorie kan… DE PRULLENBAK in!

4 1. Heeft Jezus echt bestaan? Geen enkele twijfel!!!
National Geographic Magazine: Ik zou geen enkele onderzoeker kunnen noemen die vraagtekens plaatst bij het bestaan van Jezus. Ik verbaas me over het vele archeologische bewijs die laten zien dat de evangeliën niet zijn verzonnen Bot met nagel erdoorheen: bewijs voor kruisigingen in de tijd van Jezus in Jeruzalem

5 2. Is Jezus echt opgestaan?
Hoe is de kerk ontstaan? In de 1e eeuw is een beweging ontstaan (feit) Hoe komt het dan deze beweging is ontstaan?! Wat is er gebeurt? Tacitus (Romein in 115 na christus): Christenen noemen zich naar Jezus die is gekruisigd onder Pontius Pilatus Wat zeggen de eerste christenen die de beweging zijn begonnen zelf? Jezus is gestorven EN opgestaan! Dit was de boodschap vanaf dag 1!

6 2. Is Jezus echt opgestaan?
Als een detective op zoek naar de beste verklaring Wat zijn de feiten? Wat zien we? Wat weten we zeker? Wat is de beste verklaring voor de feiten?

7 2. Is Jezus echt opgestaan?
Feit 1: Na de kruisiging werd Jezus begraven door Jozef van Arimathea in een graf. Onderzoeker Cambrigde Universiteit: ‘’De begrafenis van Jezus in een graf is een van de eerste en beste gedocumenteerde feiten rondom de persoon Jezus.’’

8 2. Is Jezus echt opgestaan?
Feit 2: Op de zondag na de kruisiging heeft een groep vrouwelijke volgelingen van Jezus een leeg graf aangetroffen. Het toegeven van een nadelig feit door vijandige getuigen is goud waard!

9 2. Is Jezus echt opgestaan?
Feit 3: Op verschillende momenten en onder verschillende omstandigheden, hebben verschillende individuen en groepen ervaringen gehad van een Jezus die is opgestaan uit de dood. Hallucinatie is volstrekt uitgesloten! Groepshallucinaties zijn ongeloofwaardiger dan een opstanding en dus niet de beste verklaring van dit feit…

10 2. Is Jezus echt opgestaan?
Feit 4: De oorspronkelijke discipelen zijn plotseling en oprecht gaan geloven dat Jezus is opgestaan uit de dood terwijl ze alle reden hadden om dit niet te geloven. Bijna alle discipelen zijn onafhankelijk van elkaar en op verschillende plekken gestorven voor hun geloof in de opstanding.

11 2. Is Jezus echt opgestaan? JAAA!
4 feiten  eisen een verklaring! Wat is de beste verklaring voor de feiten: Jezus is echt opgestaan uit de dood! Als je niet gelooft in de opstanding van Jezus, dan blijf je over met een gat in de geschiedenis zo groot dat er alleen een opstanding in past!

12 3. En wat dan nog?! Graf van Boedha: bezet… Graf van Mohammed: bezet…
Graf van Confusius: bezet (sorry Benson) Graf van Jezus: LEEG


Download ppt "Jezus, echt bestaan? Echt opgestaan?! 10 juni 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google