De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?."— Transcript van de presentatie:

1 Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?

2 Wat geloven christenen?
Wie was Jezus? Wat geloven christenen? Christus is God. Christus is mens geworden (heeft hier op aarde rondgewandeld). Christus is uit liefde voor de mensen gestorven.

3 Promotalk Oneindig geduldig. Eindeloos liefdevol. Zuiver en goed.
Wie was Jezus? Promotalk Oneindig geduldig. Eindeloos liefdevol. Zuiver en goed.

4 Wie was Jezus? ‘Nu was er ongeveer in die tijd een wijze man, Jezus. Als wij hem tenminste een man kunnen noemen, want hij verrichte wonderen. Hij was een leraar van wie de mensen met vreugde de waarheid aannamen. Hij trok vele Joden aan en ook velen van de heidenen’.

5 Wie was Jezus? ‘Christus, de grondlegger van de groepering, had de doodstraf gekregen tijdens de regering van Tiberius, en was veroordeeld door Pontius Pilatus, waardoor het verderfelijke bijgeloof voor even tot staan werd gebracht, waarna het echter opnieuw tot bloei kwam, niet alleen in Judea, waar die ziekte ontstaan was, maar ook in de hoofdstad zelf, waar alle verschrikkelijke en schandelijke dingen die in de wereld voorkomen, samenkomen en aanhangers vinden.’

6 Wie was Jezus? Was Jezus God of mens?

7 Wie was Jezus? Marcus 14: De hogepriester stond op en vroeg Jezus: ‘Waarom antwoordt u niet? U hoort toch wat deze getuigen zeggen?’ 61 Maar hij bleef zwijgen en antwoordde niet. Toen vroeg de hogepriester hem: ‘Bent u de messias, de Zoon van de Gezegende?’ 62 Jezus zei: ‘Dat ben ik, en u zult de Mensenzoon aan de rechterhand van de Machtige zien zitten en hem zien komen op de wolken van de hemel.’  

8 Wie was Jezus?

9 Wie was Jezus? Korinthe 3 Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven, heb ik op mijn beurt ook weer ontvangen: dat Christus voor onze zonden is gestorven, zoals in de Schriften staat, 4 dat hij is begraven en op de derde dag is opgewekt, zoals in de Schriften staat, 5 en dat hij is verschenen aan Kefas en vervolgens aan de twaalf leerlingen. 6 Daarna is hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders en zusters tegelijk, van wie er enkelen gestorven zijn, maar de meesten nu nog leven.

10 Wie was Jezus? Daginvulling Jezus Wonderen doen. Zieken genezen, water in wijn veranderen. Onderwijzen over God de vader en boodschap liefde verkondigen. Normale mensen dingen doen.

11 Wie was Jezus?


Download ppt "Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?."

Verwante presentaties


Ads door Google