De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verschijningen van Jezus

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verschijningen van Jezus"— Transcript van de presentatie:

1

2 Verschijningen van Jezus
Jezus’ opstanding Een leeg graf Opstanding en eeuwig leven voor ons Ook jouw dood overwonnen Verschijningen van Jezus

3 10. Verschijningen van Jezus

4 Welkom Lied Collecte Gebed Intro Info Verwerking
Verschijningen van Jezus Welkom Lied Collecte Gebed Intro Info Verwerking

5 OTH 99 Jezus, Hij kwam om ons leven te geven 1. Jezus, Hij kwam
Verschijningen van Jezus OTH 99 Jezus, Hij kwam om ons leven te geven 1. Jezus, Hij kwam om ons leven te geven, daarom verliet Hij zijn vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven door te sterven aan het kruis.

6 Dat bloed wast mij schoon en bevrijdt van zonde.
Verschijningen van Jezus Ik zie nu zijn tranen en zie nu zijn wonden. Ik zie nu het bloed dat Hij gaf voor mij. Dat bloed wast mij schoon en bevrijdt van zonde. Prijs de Heer; nu ben ik vrij!

7 En heel mijn hart aanbidt uw heil'ge naam. En Heer, ik hou van U,
Verschijningen van Jezus (Refrein) Ik ben zo dankbaar, Heer voor wat U heeft gedaan. En heel mijn hart aanbidt uw heil'ge naam. En Heer, ik hou van U, want U hield eerst van mij. Uw liefde tilt mij op en maakt mij vrij.

8 de straf van mijn zonden. Hij droeg die straf
Verschijningen van Jezus 2. Uit liefde droeg Jezus de straf van mijn zonden. Hij droeg die straf zelfs tot diep in de dood. Nu houdt de dood mij niet langer gebonden, ook al was mijn zonde groot.

9 Nu troont Hij als Koning en Heer van het leven.
Verschijningen van Jezus Want Hij is niet lang in het graf gebleven. De dood kon onmoog'lijk Gods liefde verslaan. Nu troont Hij als Koning en Heer van het leven. Heel de schepping roept zijn naam.

10 Verschijningen van Jezus

11 Verschijningen van Jezus

12

13 De hulp van argumenten… Het meisje … Haar vader…
Verschijningen van Jezus De hulp van argumenten… Het meisje … Haar vader… En de laster op straat…

14 Werkelijk opgestaan, want….
Verschijningen van Jezus Werkelijk opgestaan, want…. Na zijn opstanding is Jezus heel vaak verschenen Daardoor wisten de discipelen: Hij leeft echt! Dit vertelden ze aan de mensen Zij hadden hun leven daarvoor over. Petrus, Jacobus en Paulus zijn als martelaar gestorven.

15 Werkelijk opgestaan, want….
Verschijningen van Jezus Werkelijk opgestaan, want…. Als Jezus’ opstanding een leugen was, dan wisten in elk geval de discipelen dat Geen geestelijk gezond mens wordt martelaar voor een leugen die hijzelf heeft bedacht De discipelen waren geestelijk helemaal gezond Daarom is de opstanding van Jezus geen leugen, maar ware waarheid

16 Wat betekent het voor jou dat Jezus op de derde dag is opgestaan?
Verschijningen van Jezus Wat betekent het voor jou dat Jezus op de derde dag is opgestaan? Hij heeft de dood overwonnen en daardoor schenkt Hij mij zijn gerechtigheid, wekt Hij mij op tot het nieuwe leven en verzekert Hij mij van mijn eigen opstanding. (Heidelbergse Catechismus – Vraag en antwoord 45)


Download ppt "Verschijningen van Jezus"

Verwante presentaties


Ads door Google