Macbeth Door: Mike Testroote.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over honden en over mensen….
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Plaatje vrienden op een bank
Gemaakt door Odessa koorevaar
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Beelden storm.
Het 11e en het 12e werk van Heracles.
Spel uit top 20 gamer.nl Grand theft auto V
Gemaakt door Mike van Doorn
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Strijden of sporten Paragraaf 2.5.
Glamping Door Eline Hintzen.
Een verhaal om te onthouden
IMPACT HELMOND 2012  Opgericht in 2004  25 organisatievrijwilligers  Grootschalig, uniek, muzikaal en cultureel, jongerenfestival wat jaarlijks plaats.
WoW EMEG-LIJST.  Vrienden  Nieuwsgierig  Enthousiast broertje WAAROM?
Welke trends komen terug
Dimphy van Dooren. 4HA. CKV.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Heksen Voorwoord Heksen in sprookjes Kenmerken van de heks Bewijzen
Relationship Macbeth and Lady Macbeth
Heksen in de Middeleeuwen
Dinsdag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
Europa wordt christelijk
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Boekbespreking van: Dewi vd Horst.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
JUNIOR Mijn vriend.
Stage van Audrey, Lisa en Laura De organisatie De organisatie is opgericht omdat ze kinderopvang een onderdeel van de opvoeding en begeleiding van kinderen.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Interpreteren van data
Niet klikken, de voorstelling is volledig automatisch
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Ciara ‘The Sand’. Opdracht Observeer het publiek tijdens je bezoek.
Harry Potter Studios.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Op een warm strand, Vlak bij een groot oerwoud, kwamen vijf krokodilletjes uit hun ei.
Mijn verjaardag..
De vreugde van de HEERE.
Glimlach...en zet het geluid aan. Glimlachen is besmettelijk,
Voornaamwoorden Enkele opmerkingen over. Enkele opmerkingen over het en dat Voorlopig subject De Coolsingel, het/dat is een brede straat. De Coolsingel,
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Het was in de tweede wereldoorlog.
Het was een leuk begin, We ontmoette een paar mensen met een handicap. :Een blinde vrouw :Een slechtziende vrouw :Een jongen die in een grote rolstoel.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Herinneringskamp Westerbork
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Onze doelen en visie in beeld
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
‘Mixed up piles’.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Transcript van de presentatie:

Macbeth Door: Mike Testroote

Inhoud Verwachting Beschrijving v/d voorstelling Makers/tijd Symbolen/tekens Functie van het werk nu Betekenis Conclusie

Verwachting Aangezien ik nog niets over de voorstelling heb gelezen laat ik het op me afkomen, ik verwacht in ieder geval dat het een goede voorstelling is en dat hij goed in mekaar steekt.

Beschrijving v/d voorstelling Het speelt zich af aan het begin van de 17e eeuw. Macbeth en Banquo komen van het slagveld, ze moeten in het leger van koning Duncan. Ze ontmoeten 3 heksen. De 3 heksen voorspellen dat Macbeth koning wordt. Ook voorspellen ze dat Banquo koningen zal voortbrengen. Macbeth vermoord koning Duncan. Macbeth geeft de zonen van Duncan de schuld. Hij vermoordt Banquo omdat hij denkt dat die teveel vermoedens heeft. Ook wil hij Banquo’s zoon Fleance vermoorden maar hij kan ontsnappen. De 3 heksen vertelden hem dat hij Macduff moet vrezen. Ook vertellen ze dat hij alleen gedood kan worden door iemand die niet uit een vrouw komt. Als hij heeft gehoort dat Macduff is gevlucht, laat hij Macduffs vrouw en kinderen vermoorden. Macduff bereid een leger tegen Macbeth. Lady Macbeth sterft. De troepen van Macduff naderen Macbeth. Macbeth vecht met Macduff. Macduff is enige die hem kan doden. Macduff wint en Malcolm wordt koning.

Makers/tijd Verzonnen door toneelschrijver/dichter: William Shakespeare Het speelt zich af rond de 17e eeuw Personages: Duncan Malcolm Duncans oudste en jongste zoon
 Macbeth Macduff 
 Banquo 3 heksen

Symbolen/tekens Aan de kleding kon je zien dat het zich rond de 17e eeuw zich afspeelde Ook het ‘kasteel’ wekte die indruk Toen het regende gebruikten ze geen paraplu, in Engeland gebruikten mannen deze vanaf 1750 dus nog een reden om er vanuit te gaan dat het rond de 17e eeuw zich afspeelde

Functie van het werk nu Naar mijn mening heeft het werk nu een vermakende functie Vroeger had het ook nog een leerzame functie, nu is dat ook nog wel denk ik maar wel in mindere mate

Betekenis Voor mij heeft het vooral een vermakende betekenis Ook moest ik goed opletten om er een ckv-opdracht over te maken dit betekent dus dat ik dingen moest onthouden om er later een verslag over te maken

Conclusie Ik vond het een leuke voorstelling De spelers deden het goed, ze bleven de je aandacht erbij houden door het ook interessant te houden De middelen die ze gebruikten vond ik goed, de regen zag er best echt uit en dat ze met 1 poort heel veel konden doen vond ik ook erg knap. Tenslotte zou ik de voorstelling aan andere mensen aanraden, het was leuk om naar te kijken en niet saai