De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fantasie Gemaakt door Kristie!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fantasie Gemaakt door Kristie!."— Transcript van de presentatie:

1 Fantasie Gemaakt door Kristie!

2 Inhoud Wat is fantasie? Waar is het goed voor?
Heb je te veel fantasie? Fantasie wezens plaatjes… Geloof jij alleen in dingen die je ziet? Doe de test! Vind jij fantasie leuk of niet leuk doe de test!

3 Wat is Fantasie? Fantasie is iets dat je kan gebruiken bij boeken. Met fantasie fantaseer je iets. Fantaseer betekend: Je bedenkt iets of je laat je gedachten vrij rondspelen bijvoorbeeld: je bedenkt een nieuw soort wezen of een andere wereld. Je verzint dus dingen. Fantasie kan je in allemaal manieren beschrijven, je kan bijvoorbeeld vertellen of schrijven wat je in je dromen doet of wat je bedenkt in je dromen. Je kan ook verbeeldingskracht hebben. Dan zie of hoor je soms dingen die er niet zijn. (Dat heb ik). En hier had je veel leeskracht bij nodig. ;). Als je nog niet weet wat Fantasie betekend ( dat is helemaal niet erg) dan kan je dat gewoon aan mij vragen.

4 Waar is het goed voor? Fantasie is voor heel erg veel schrijvers hun magische kracht. De schrijvers die bijvoorbeeld Narnia , The Lord of The Rings of the Hobbit . De makers van The lord of the Rings en Narnia waren vrienden! Hoe toevallig! Ze lieten hun boeken aan elkaar lezen. De een vond The Lord of The Rings niet leuk en de andere vond Narnia niet leuk! Het is dus goed voor fantasie verhalen. Het is ook leuk als je speelt met poppen of met vrienden dat je dan bijvoorbeeld in een andere wereld komt. Het is handig voor in de klas als je een verhaal moet schrijven. Dus het dient voor heel erg veel dingen!

5 Heb jij te veel fantasie?
Als je te veel fantasie hebt dan zie je dingen erg veel dingen die er niet zijn. Bijvoorbeeld: ik hoor gegrom en voetsappen. Ik kijk dan om me heen. Maar ik zie dan niemand. Dan heb je erg veel fantasie. Zelf heb ik teveel fantasie. Dus ik weet niet hoe het is om gewoon genoeg fantasie te hebben. Je zegt dingen die je denkt dat je hebt meegemaakt maar je hebt ze meegemaakt in je fantasie. Je praat over je eigen wereld en weet het verschil haast niet meer tussen het nepe en het werkelijke. Dan heb je te veel fantasie.(denk ik).

6 Fantasie wezens plaatjes
Dit is een faun Dit is een Centaur. dit zijn dwergen

7 Dit is een Hobbit die kan je herkennen aan zijn
Dit is een Hobbit die kan je herkennen aan zijn Dit is een elf hij heet Legolas. The Lord of grote voeten heet Frodo The Lord of The Rings. The Rings en The Hobbit. Gollum /Smeagol.

8 Draak Eenhoorn Fee Nu heb ik ongeveer een paar van de bekendste fantasiewezens opgenoemd. Ik hoop dat het er genoeg zijn. Of stuur een foto vaneen fantasiewezen die jij heel erg leuk vind naar mij.

9 Doe de test! 1. Wat kijk jij liever? Waar praat jij liever over?
Geloof jij in draken? Of kijk jij allemaal non fictie verhalen? Doe de test en weet waar je het meest in geloofd! Onthoud wat je als antwoord hebt. 1. Wat kijk jij liever? A:Het journaal B:Harry Potter Waar praat jij liever over? A: De brand van gister die je net in de krant had gelezen. B: Over hoe graag je een fantasie wezen wil zien of dat je in een fantasiewereld wil komen. 3. Als je met je vrienden speelt waar wil je dan dat het over gaat? A: Over de 2e wereld oorlog. B: Of dat je in een fantasiewereld een avontuur beleefd!

10 4. Wat zeg je als iemand in de avond een spookverhaal bedenkt?
A. Ach joh, doe niet zo gek het bestaat toch niet! B. Oh hou op, daar ga ik vannacht slecht over dromen! Waar ga je liever heen? Het geldmuseum in Utrecht. Naar het bos met je vrienden een hut bouwen en naar onbekende wezens zoeken. Wat voor computerspelletjes speel jij het liefst? Kookspelletjes dan leer je nog eens wat! De Sims 3 Bovennatuurlijk. En nu de uitslag! Tel hoeveel je A hebt en hoeveel je B hebt. Heb je het meeste A dan vind je het echte leuker dan fantasie. Als je het meeste B hebt dan heb je veel fantasie en je wil graag wat beleven!

11 Test 2! Wat vind jij van je eigen fantasie? Vind je het handig of stoor je je eraan? Doe de test en je weet het! Hoor jij wel eens enge geluiden? 1. Ja elke nacht! 2. Soms 3. Nee nooit. Helpt het bij jou als je een verhaal schrijft? 1. Ja eigenlijk wel. 2. Soms helpt het. 3. Nee nooit. Balen!!

12 Zie jij ook wel eens enge dingen die er niet zijn?
1. Ja zó stom dan zeg ik wat ik zie en dan ziet die ander het niet!  2. Niet altijd maar soms zie ik echt dingen die erg eng zijn! 3. Nee, nooit! Ik bof! Hoor jij wel eens enge en rare geluiden van beneden of boven komen? Ja echt wel, en dan durf ik eindelijk naar boven/ beneden te komen dan blijkt dat er niets aan de hand is of dat mijn moeder is thuisgekomen van de winkel! Soms hoor ik het wel maar eigenlijk niet erg veel. Nee nooit! Echt waar ik bof! Heb jij het meest 1 dan heb je het niet altijd even makkelijk met je fantasie. Maar je kan wel leuke verhalen schrijven! Leuk!! Heb je het meest 2 dan zit je er lekker tussenin. Je hebt er tenminste niet heel erg veel last van dan 1. Heb je het meest 3 dan heb je echt heel erg geluk. Maar ook weer niet. Je kan bijvoorbeeld niet zoveel fantasievolle verhalen schrijven.

13 EINDE!! Dit was het einde ik hoop dat je het leuk vond!
Dat is niet waar


Download ppt "Fantasie Gemaakt door Kristie!."

Verwante presentaties


Ads door Google