Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Beloften uit het verleden gericht op de toekomst !
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Jezus en de wet van Mozes.
Gods geboden, geen commando’s
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
De gevolgen van de zonde
Discipelschap.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Christus: Zijn namen en levensgang
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
VERBOND “opdat het u welga !”.
Bestemming God eren ….
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
De visie is Jezus One for all.
Paulus en Israël Romeinen Uitverkiezing, een beladen onderwerp.
Zegen & vloek deel II.
De bloedbruidegom Exodus 4.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
In deze presentatie staan beide.
Welkom op TOV!.
Psalmen 40:6-8 David profeteert naar de Messias 6In slachtoffer en spijsoffer hebt Gij géén behagen, (Gij hebt mij geopende oren gegeven),
Romeinen Denken en Dienen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
? Wat zegt de Bijbel erover?
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader Zoon Heilige Geest
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Jezus volgen kan niet in deeltijd
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Welkom Israelzondag.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Welke betekenis?. Welke betekenis? Welke betekenis heeft vriendschap voor jou en mij? Rechts definitie Wikipedia.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
De doop geeft hoop.
Transcript van de presentatie:

Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ? Gods genadig verbond Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ? orientatiefase

Zou jij een contract willen tekenen als profvoetballer of fotomodel?

Welke gevolgen heeft zo’n contract Welke gevolgen heeft zo’n contract? Wat voor risico’s heeft contractbreuk in zich? relevantiefase

Heb jij wel eens iets moeten ondertekenen? relevantiefase

Contract ondertekenen! Ik …(naam)…………….beloof nooit meer te zondigen en mij te houden aan de regels die de Heere God mij stelt in de Tien Geboden. Getekend, ……………………. Contract ondertekenen! relevantiefase

Vr.4. Wat eist de wet Gods van ons? Antw. Dat leert ons Christus in een hoofdsom, Matth. 22:37-40: Gij zult liefhebben den Heere, uw God, met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand, en met geheel uw kracht. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, aan dit gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven. Aan deze twee geboden hangt de ganse Wet en de Profeten . relevantiefase

Waarom kun je dit niet beloven? Schrijf op: 1……………………… 2……………………… 3…………………….. relevantiefase

Zijn dit smoezen of legitieme uitvluchten? Gods contract zit vol met waardevolle beloften waar je jouw handtekening onder mag zetten relevantiefase

Ik Drie-enige God beloof in de de Naam van de Vader dat je mijn kind mag zijn, in de Naam van de Zoon dat ik al je zonde vergeef en in de Naam van de H. Geest dat ik je helemaal nieuw maak. Getekend, Vader, Zoon en Heilige Geest Contract informatiefase

Doopbewijs informatiefase

Waarom belooft God het wel? Belofte maakt schuld…. informatiefase

Beloofd is beloofd informatiefase

In het zonnetje van Gods verbond gaan de beloften open Een ijsbloem gaat alleen in de zon open In het zonnetje van Gods verbond gaan de beloften open informatiefase

Genesis 3 /11 / 12 15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en tussen deze vrouw, en tussen uw zaad en tussen haar zaad; datzelve zal u den kop vermorzelen, en gij zult het de verzenen vermorzelen. 30 En Sarai was onvruchtbaar; zij had geen kind. 1 De HEERE nu had tot Abram gezegd: Ga gij uit uw land, en uit uw maagschap, en uit uws vaders huis, naar het land, dat Ik u wijzen zal. 2 En Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken; en wees een zegen! 3 En Ik zal zegenen, die u zegenen, en vervloeken, die u vloekt; en in u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden. informatiefase

Onthouden Moederbelofte in Gen. 3: 15 Bloem in de knop die steeds verder open gaat in de beloften in het OT Satan leek het gewonnen te hebben, maar Christus overwint Twee rijken in deze tijd God biedt nu nog zijn vriendschap aan Heilsgeschiedenis die verder gaat met Abraham Verbondssluiting Besnijdenis Doop informatiefase

2 Kronieken 30: 8: Verhardt nu ulieder nek niet, gelijk uw vaderen; geeft den HEERE de hand, en komt tot Zijn heiligdom, hetwelk Hij geheiligd heeft tot in eeuwigheid, en dient den HEERE, uw God; zo zal de hitte Zijns toorns van u afkeren. informatiefase

Hij wil niet dat je verloren gaat, maar dat je tot bekering komt. informatiefase

Jeremia 31: 33 33 Maar dit is het verbond, dat Ik na die dagen met het huis van Israël maken zal, spreekt de HEERE: Ik zal Mijn wet in hun binnenste geven, en zal die in hun hart schrijven; en Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn. informatiefase

Wat zie je hier? verwerkingsfase

Er is een strijd tussen twee machten Welke machten zijn dit Wie heeft in principe al overwonnen? Het verbond kan een goed wapen zijn. Hoe? verwerkingsfase

verwerkingsfase

Waarom zou iemand zo’n bord maken? Met wie heeft deze club een verbond gesloten? verwerkingsfase

Met wie heeft God een verbond gesloten? Alle christelijke kinderen Alle deelnemers aan het H.A Alle gelovigen Alle mensen verwerkingsfase

Welke verplichtingen geeft dit? verwerkingsfase