De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?"— Transcript van de presentatie:

1 Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?

2 in de stilte Inleiding 1 Koningen 19:  ‘Kom naar buiten,’ zei de HEER, ‘en treed hier op de berg voor mij aan.’ En daar kwam de HEER voorbij. Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de HEER uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de HEER bevond zich niet in die windvlaag. Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de HEER bevond zich niet in die aardbeving. 12 Na de aardbeving was er vuur, maar de HEER bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries. 13 Toen Elia dat hoorde, sloeg hij zijn mantel voor zijn gezicht. Hij kwam naar buiten en ging in de opening van de grot staan, en daar klonk een stem die tot hem sprak: ‘Elia, wat doe je hier?’

3 God ontmoeten in de stilte
I. Hoe en waar spreekt God tot je? Hier niet, maar daar wel? Het is iets gecompliceerder. Elia zit aan de grond, depressief en weet niet hoe zijn toekomst er uit zal zien. Dan roept de Heer hem bij Hem. Stel dat jij iets hebt en de Heer nodigt je uit, waar ontmoet je Hem dan?

4 God ontmoeten in de stilte
I. Hoe en waar spreekt God tot je? a. wind, storm. En daar kwam de HEER voorbij. Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de HEER uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de HEER bevond zich niet in die windvlaag. Is de Heer in de windvlaag? Zoeken wij de Heer wel eens in de wind?

5 God ontmoeten in de stilte
I. Hoe en waar spreekt God tot je? a. wind, storm. b. aardbeving Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de HEER bevond zich niet in die aardbeving. Is de Heer in de aardbeving? Zoeken wij de Heer wel eens in de aarbeving?

6 God ontmoeten in de stilte
I. Hoe en waar spreekt God tot je? a. wind, storm. b. Aardbeving c. in het vuur dan? 12 Na de aardbeving was er vuur, maar de HEER bevond zich niet in dat vuur. Het vuur van de Geest

7 God ontmoeten in de stilte Hoe en waar spreekt God tot je?
II. God wil jou ontmoeten in de stilte.

8 God ontmoeten in de stilte I. Hoe en waar spreekt God tot je?
II. God wil jou ontmoeten in de stilte. Uit Genesis 12 Eerder had de HERE Abram de opdracht gegeven: "Verlaat uw land en uw familie en ga naar het land, dat Ik u zal wijzen. Als u dat doet, zal Ik u de vader van een groot volk maken. Ik zal u zegenen en uw naam overal beroemd maken. U zult vele anderen tot een zegen zijn. Zij, die u zegenen, zal Ik zegenen en zij, die u vervloeken, zal Ik vervloeken. De hele wereld zal van u uit worden gezegend." Abram gehoorzaamde de HERE en vertrok met zijn neef Lot.

9 God ontmoeten in de stilte
Uit Genesis 12 Eerder had de HERE Abram de opdracht gegeven: "Verlaat uw land en uw familie en ga naar het land, dat Ik u zal wijzen. Als u dat doet, zal Ik u de vader van een groot volk maken. Ik zal u zegenen en uw naam overal beroemd maken. U zult vele anderen tot een zegen zijn. Zij, die u zegenen, zal Ik zegenen en zij, die u vervloeken, zal Ik vervloeken. De hele wereld zal van u uit worden gezegend." Abram gehoorzaamde de HERE en vertrok met zijn neef Lot.

10 God ontmoeten in de stilte


Download ppt "Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?"

Verwante presentaties


Ads door Google