Het gelijk van Neturei Karta.... Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Stromen van levend water Johannes
de genezing te Bethesda
Geluk heb je zelf in de hand!
Heer, maak van mij een instrument van vrede…
Leer ons zo onze dagen tellen, dat wij een wijs hart bekomen.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
God en ons.
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
26 jan Zoetermeer. Israël hersteld en gelouterd 36 1 Gij nu, mensenkind, profeteer over de bergen van Israël en zeg: Bergen van Israël, hoort het.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
de krijgsgevangen vrouw
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 17 En nu, broeders, ik weet, dat gij uit onkunde hebt gehandeld, gelijk ook uw oversten; 18 maar zo heeft God in vervulling doen gaan wat Hij bij monde.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Genesis Nadat Rachel Jozef gebaard had, zeide Jakob tot Laban: Laat mij vertrekken, opdat ik naar mijn geboorteplaats en mijn land ga.
Wie is mijn naaste? Lucas
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
WELKOM OP TOV!.
Het contactspel 6 tieners tekenen en uitbeelden! De rest van de tieners geven antwoord, bij elk goed antwoord verdienen hun 2 letters en uiteindelijk.
‘voor de kinderen’.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
Verlangen naar licht.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Welkom Israelzondag.
1 2 oktober 2014 Rijnsburg 2 oktober 2014 Rijnsburg.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
De gezouten waarheid.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Jozua Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
8 februari 2015 Zoetermeer. 2Samuel 9 1 David zeide: Is er soms nog iemand over van het huis van Saul?... "overblijfsel" > > term die in profetische passages.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Welkom Israelzondag.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 9
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 7
Parasjah Va’etchanan Dewarim 3:23–7:11.
Matteüs 24/25 - deel 7 Rotterdam.
het dal van de dorre doodsbeenderen
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Transcript van de presentatie:

het gelijk van Neturei Karta...

Na duizenden jaren ‘van de kaart’ verdwenen te zijn, is in de 20-ste eeuw een groot deel van de Oud- Testamentische wereld weer tot leven gekomen. We beleven het begin van “de tijden van de herstelling van alle dingen waarvan de profeten gesproken hebben”.

EgypteLibanonSyriëJordanie IrakPalestina

Sinds 1948 weer een joodse staat Israël!

veel strijd , 1956, 1967,

gebouwd... bebouwd

onderhandeld en akkoorden getekend

strijd tegen de Palestijnen

Sinds 1967 Jeruzalem weer in Joodse handen.

Hallelujah???

een orthodoxe jood in de wijk Mea Sheariem (Jeruzalem) harediem- chasidiem

Neturei Karta (‘wachters der stad’), een internationaal joods-orthodoxe, anti-zionistische beweging

Oh nee, Zionisme zal nooit succes hebben.

Joods onderwijs is altijd tegen Zionisme geweest.

Joden, trouw aan hun geloof, zullen nooit de Zionistische bezetting in het Heilige Land erkennen.

Zionistische woordvoerders vertegenwoordigen NIET het wereld-Jodendom.

Zionisme en Jodendom zijn extreme tegenstellingen.

Geef terug aan de Palestijnen: hun land, huizen en eigendommen.

Stop de Zionistische moord en vervolging van de Palestijnen.

De Torah verbiedt iedere Joodse staat

Aan Joden is het verboden om hun eigen staat te hebben voor de komst van de Messias.

Deuteronomium 30 (1)... WANNEER gij u dan tot de HERE, uw God, bekeert en naar zijn stem luistert overeenkomstig alles wat ik u heden gebied, gij en uw kinderen, met geheel uw hart en met geheel uw ziel, DAN zal de HERE, uw God, in uw lot een keer brengen en Zich over u erbarmen; Hij zal u weer bijeenbrengen uit al de volken, naar wier gebied de HERE, uw God, u verstrooid heeft... heeft.

Deuteronomium 30 (2) Al waren uw verdrevenen aan het einde des hemels, de HERE, uw God, zal u vandaar bijeenbrengen en vandaar halen; de HERE, uw God, zal u brengen naar het land, dat uw vaderen bezeten hebben, gij zult het bezitten en Hij zal u weldoen en u talrijker maken dan uw vaderen. En de HERE, uw God, zal uw hart en het hart van uw nakroost besnijden, zodat gij de HERE, uw God, liefhebt met geheel uw hart en met geheel uw ziel, opdat gij leeft.

NBG... Hij zal u weer bijeenbrengen uit al de volken, naar wier gebied de HERE, uw God, u verstrooid heeft. SV... en Hij zal u weder vergaderen uit al de volken, waarheen u de HEERE, uw God, verstrooid had. Concordant... en Hij zal wederkeren en u vergaderen uit al de volken, waarheen u de HERE, uw God, verstrooid had. Deuteronomium 30:3

einde van Zionisme = vrede

Wij wachten op de totale vernietiging van het Zionisme.

Jesaja 6 (1) 10. Maak het hart van dit volk vet, maak zijn oren doof en doe zijn ogen dichtkleven, opdat het met zijn ogen niet zie en met zijn oren niet hore en opdat zijn hart niet versta, zodat het zich niet bekere en genezen worde. >>

Jesaja 6 (2) 11. Toen vroeg ik: Hoelang, HERE? Hij antwoordde: TOTDAT de steden verwoest zijn, zodat er geen inwoner meer is, en de huizen, zodat er geen mens meer in is, en het bouwland verwoest is tot een wildernis, 12. en de HERE de mensen ver verwijderd heeft en het verlaten gebied in het land groot is. 13. Is daarin nog een tiende deel, dan zal dit weer verwoest worden...

Ezechiël Zo spreekt de Here HERE: WANNEER Ik u reinig van al uw ongerechtigheden, zal Ik de steden weer bevolken en zullen de puinhopen herbouwd worden (...) 35. En men zal zeggen: Dit land dat verwoest was, is geworden als de hof van Eden; de steden die, verwoest en vernield, in puin lagen, zijn weer versterkt en bewoond. >>

Ezechiël 36 (2) 36. DAN zullen de volken die om u heen overgebleven zijn, weten, dat Ik, de HERE, herbouwd heb wat vernield was en beplant heb wat verwoest was. Ik, de HERE, heb het gesproken en IK zal het doen.