Semantisatieverhaal:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Advertisements

dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Mijn nicht maakt kleding, ze is een modeontwerper
Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Aanstaande vrijdag, dat is de eerste vrijdag na nu, ga ik met mijn buurvrouw naar de bioscoop. Het valt niet mee voor mijn buurvrouw.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Semantisatieverhaal: Jullie weten dat mijn buurvrouw heel veel kikkers heeft. Die wonen in de vijver in haar voortuin. Bij de buurvrouw voor de deur is.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal Ken jullie het filmpje van die lachende man in het openbaar vervoer, in de metro? Openbaar vervoer is vervoer dat iedereen mag gebruiken,
Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk.
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik deze vakantie heb gedaan
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Semantisatieverhaal:
Weten jullie dat er groepen mensen bestaan die orkanen opzoeken en deze orkanen achterna reizen? Die mensen noemen we stormjagers. Deze groep stormjagers.
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je welk spel ik heel leuk vindt. Monopoly
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal: Mijn broertje deed dit weekend mee met een fietswedstrijd. Hij moest 200 km fietsen. Dat is toch absurd? Absurd betekent zo gek dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is vaak niet thuis
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik vroeger altijd heel graag wilde
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Vandaag ga ik jullie iets vertellen over een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de mensen. De zwarte bladzijde uit de geschiedenis.
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: De vakantie is weer voorbij. Wel jammer hoor
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik woon vlakbij een industrieterrein
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik op internet las
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik was gisteren in Albert Heijn
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Mijn tante houdt van hardlopen. Afgelopen weekend, vorig weekend, was er een speciale wedstrijd. Deze wedstrijd was heel bijzonder. Het was een modder-hardloopwedstrijd. De hele wedstrijd gaat door de modder. En je moet ook nog over dingen heen klimmen of onder dingen door kruipen. Uiteindelijk, na lange tijd, word je hartstikke vies! Mijn tante had heel veel zin zo’n modder-hardloopwedstrijd. Maar ze kreeg een beetje pech: Toen het startschot werd gegeven, (met het startschot laat je iets beginnen) begon iedereen te rennen. Na een paar seconden moesten ze onder het prikkeldraad door. Dat ging niet helemaal goed. Mijn tante kwam vast te zitten! Wat ze ook probeerde, echt, ze deed haar uiterste best, ze deed heel erg haar best, maar ze kwam niet los van het prikkeldraad. Ze moest bevrijd worden! Bevrijd worden betekent dat je de vrijheid weer terugkrijgt. Iedereen rende haar voorbij. Toen ze uiteindelijk, na lange tijd, los was, rende ze door. Aan het einde moest je door de modder naar een eilandje. Als je op dat eilandje stond had je het veroverd en was je klaar met hardlopen. 30 mensen konden het eilandje bezetten, het veroveren. Toen mijn tante door de modder bij het eilandje aan kwam waren er al 30 mensen op het eiland. Het eiland was al helemaal veroverd. Mijn tante kon er niet meer bij. Helaas… Haar hardloopwedstrijd eindigde in de modder. Ze baalde heel erg!! Er waren nog meer mensen bij wie deze modder-hardloopwedstrijd niet zo goed ging. Eén meneer brak zelfs een arm! Dat slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Een slachtoffer is iemand die iets ergs heeft meegemaakt. Na de modder-hardloopwedstrijd was er een groot feest. De hardloopclub die deze wedstrijd had georganiseerd vierde hun 10-jarig jubileum. Een jubileum is een feest om te vieren dat iets een aantal jaren bestaat. Tijdens dit feest werd ook een moment van stilte ingelast. Vorige week was de organisator van de wedstrijd door een ongeluk overleden. Tijdens een minuut stilte gingen we hem samen herdenken. Herdenken betekent samen aan iets of iemand van vroeger denken. Mijn tante baalde zo ontzettend dat ze ook niet meer naar het jubileumfeestje is gegaan. Ze was uiterst chagrijnig. Afgelopen = vorig, dat wat voorbij is het startschot geven = iets laten beginnen bevrijd worden = de vrijheid weer terugkrijgen Herdenken = samen aan iets of iemand van vroeger denken bezet zijn = veroverd zijn, niet meer vrij zijn (gaat over een land of gebied) het slachtoffer = iemand die iets ergs heeft meegemaakt het jubileum = een feest om te vieren dat iets een aantal jaren bestaat Uiteindelijk = na lange tijd Uiterst = heel erg Speciaal = bijzonder

Week 36 – 3 september 2019 Niveau A Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 36 – 3 september 2019 Niveau A

afgelopen nu

speciale

uiteindelijk

het startschot geven

uiterst

bevrijd worden

bezet zijn

het slachtoffer

het jubileum 10-jarig jubileum hardloopclub!!!

herdenken

Op de woordmuur:

afgelopen aanstaande Afgelopen weekend was er een speciale wedstrijd.       Afgelopen weekend was er een speciale wedstrijd. nu      Aanstaande vrijdag ga ik naar het zwembad. nu

herinneren herdenken Ik herinner me het ongeluk nog goed.       Ik herinner me het ongeluk nog goed.      We herdenken de slachtoffers van het ongeluk.

aanvankelijk uiteindelijk       Aanvankelijk was ik nog niet zo vies.      Uiteindelijk ben ik heel erg vies geworden.

Het eiland was bezet geworden. Ze hadden het veroverd. bezet zijn bevrijd zijn   Het eiland was bezet geworden. Ze hadden het veroverd.      Het eiland is bevrijd.

speciaal gewoon      Er was een speciale modder-hardloopwedstrijd georganiseerd.      Dit is een gewone hardloopwedstrijd.

jubileum= een feest om te vieren dat iets een aantal jaren bestaat De hardloopclub vierde hun 10-jarig jubileum. 10-jarig jubileum hardloopclub!!! uiterst= heel erg Wat ze ook probeerde, echt, ze deed haar uiterste best.

het startschot geven=iets laten beginnen Toen het startschot werd gegeven begon iedereen te rennen.

het slachtoffer = iemand die iets ergst heeft meegemaakt Het slachtoffer heeft zijn arm gebroken.