Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les.
Advertisements

Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Deze meneer is het brein achter de paperclip
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Aanstaande vrijdag, dat is de eerste vrijdag na nu, ga ik met mijn buurvrouw naar de bioscoop. Het valt niet mee voor mijn buurvrouw.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Hebben jullie ook een huisdier
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik heb een geweldig plan: Volgende week begin ik met het aanleggen, het maken van een moestuin. Een moestuin is een ander woord voor.
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Semantisatieverhaal: Ik was dit weekend een beetje op internet aan het kijken en toen stuitte ik op iets. Ik vond iets terwijl ik er niet naar zocht, ik.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is misschien een beetje raar om er nu over te praten. Maar rond Oud en Nieuw willen sommige jongeren illegaal vuurwerk kopen.
Semantisatieverhaal Ken jullie het filmpje van die lachende man in het openbaar vervoer, in de metro? Openbaar vervoer is vervoer dat iedereen mag gebruiken,
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik deze vakantie heb gedaan
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Weten jullie dat er groepen mensen bestaan die orkanen opzoeken en deze orkanen achterna reizen? Die mensen noemen we stormjagers. Deze groep stormjagers.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik las in de krant over een leuke wedstrijd
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je welk spel ik heel leuk vindt. Monopoly
Semantisatieverhaal: Kennen jullie mijn buurvrouw nog
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal: Mijn broertje deed dit weekend mee met een fietswedstrijd. Hij moest 200 km fietsen. Dat is toch absurd? Absurd betekent zo gek dat.
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is vaak niet thuis
Semantisatieverhaal: Je leert op school allemaal belangrijke dingen hè
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik vroeger altijd heel graag wilde
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Vandaag ga ik jullie iets vertellen over een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de mensen. De zwarte bladzijde uit de geschiedenis.
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Ik woon vlakbij een industrieterrein
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal: Ik was gisteren in Albert Heijn
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit programma ook? Hierin dansen Nederlandse sterren bekende clips na. De ster is iemand die heel beroemd is. Sinds 2015, dit betekent vanaf 2015, is dit programma op de televisie. De shows zijn pas over een paar maanden op de televisie. Toch zijn de dansers nu al aan het oefenen. Ze worden geholpen door goede trainers. De kandidaten willen het natuurlijk heel goed doen en ze willen niemand teleurstellen. Iemand teleurstellen betekent iets niet zo goed doen als iemand had gehoopt. Toch zijn er altijd maar een paar kanshebbers. De kanshebber is iemand die volgens veel mensen kan winnen. Dit jaar is Danny de Munck met zijn dochter misschien wel een kanshebber of de zusjes van OG3NE. Het is natuurlijk onzeker wie de de finale halen. De finale is de laatste wedstrijd tussen de twee beste teams of spelers. Het publiek en de jury bepalen wie de winnaars worden. Voor de finale wil ik graag kaartjes hebben. Ik wil op de tribune zitten als de kandidaten de laatste wedstrijd moeten dansen. De tribune bestaat uit rijen met banken of stoelen die als een soort trap achter elkaar staan. Ik moet snel zijn met kaartjes kopen. Als alle drukte rond het programma losbarst, losbarsten betekent krachtig beginnen, je merkt het meteen, dan ben ik te laat. Dan moet ik de finale gewoon thuis op de televisie bekijken. Hebben jullie wel eens naar Dance Dance Dance gekeken?

Week 23 – 4 juni 2019 Niveau AA Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 23 – 4 juni 2019 Niveau AA

de ster

sinds

iemand teleurstellen

de kanshebber

de finale ?

de tribune

losbarsten

Op de woordmuur:

sinds tot = vanaf = niet verder dan       Sinds 2015 is Dance Dance Dance op de televisie. = niet verder dan      De soundmixshow was tot 2002 op de televisie.

iemand tevreden stellen iemand teleurstellen iemand tevreden stellen = iets niet zo goed als iemand had gehoopt   De kandidaten willen niemand teleurstellen. = iets zo goed doen als iemand had gehoopt      De jongens hebben het publiek tevreden gesteld.

de kanshebber de verliezer = iemand die volgens veel mensen kan winnen   De zusjes van OG3EN zijn misschien wel kanshebbers. = iemand die volgens veel mensen zal verliezen      Deze jongen kan niet dansen, hij wordt zeker de verliezer.

de finale de halve finale de kwartfinale   de halve finale   = laatste wedstrijd tussen de twee beste teams of spelers   de kwartfinale   De jury bepaalt wie in de finale komt.

Deze mevrouw kent niemand. Zij is de onbekende. de ster de onbekende = iemand die heel beroemd is   Deze mevrouw kent iedereen. Zij is een grote ster. = iemand die niemand kent, de vreemde      Deze mevrouw kent niemand. Zij is de onbekende.

de tribune = rijen met banken of stoelen die als een soort trap achter elkaar staan

losbarsten= krachtig beginnen, je merkt het meteen