Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les.
Advertisements

Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Aanstaande vrijdag, dat is de eerste vrijdag na nu, ga ik met mijn buurvrouw naar de bioscoop. Het valt niet mee voor mijn buurvrouw.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Hebben jullie ook een huisdier
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal: Een hele tijd geleden was er een erge storm in Nederland. Deze storm begon aan de kust, bij de zee, en trok landinwaarts, vanaf de.
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Semantisatieverhaal: Ik was dit weekend een beetje op internet aan het kijken en toen stuitte ik op iets. Ik vond iets terwijl ik er niet naar zocht, ik.
Semantisatieverhaal: Jullie weten dat mijn buurvrouw heel veel kikkers heeft. Die wonen in de vijver in haar voortuin. Bij de buurvrouw voor de deur is.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is misschien een beetje raar om er nu over te praten. Maar rond Oud en Nieuw willen sommige jongeren illegaal vuurwerk kopen.
Semantisatieverhaal Ken jullie het filmpje van die lachende man in het openbaar vervoer, in de metro? Openbaar vervoer is vervoer dat iedereen mag gebruiken,
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik sport elke week, want het is aangetoond dat sporten gezond is. Het is bewezen dat sporten gezond is. Ik doe aan fitness, maar eigenlijk.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik deze vakantie heb gedaan
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.
Semantisatieverhaal: Ik hoorde op de radio een grappig bericht vanmorgen. Het bericht ging over een vrouw uit de Filipijnen. De vrouw had eieren gekocht.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik las in de krant over een leuke wedstrijd
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je welk spel ik heel leuk vindt. Monopoly
Semantisatieverhaal: Kennen jullie mijn buurvrouw nog
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal: Mijn broertje deed dit weekend mee met een fietswedstrijd. Hij moest 200 km fietsen. Dat is toch absurd? Absurd betekent zo gek dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is vaak niet thuis
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik vroeger altijd heel graag wilde
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit.
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: De vakantie is weer voorbij. Wel jammer hoor
Semantisatieverhaal: Ik woon vlakbij een industrieterrein
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik op internet las
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord. Nederland heeft het Songfestival gewonnen! (klik op link voor filmpje: kies het tweede filmpje = 24 sec.). Duncan Laurence koesterde een wens. Hij wilde iets al een lange tijd heel graag. Duncan wilde het Songfestival winnen. En die wens is nu uitgekomen. Duncan had zich optimaal voorbereid. Hij had zich zo goed mogelijk voorbereid. Hij had heel veel geoefend. En heel hard zijn best gedaan op het schrijven van het liedje. Hij heeft het liedje zelf geschreven, knap hè. Het is een hedendaags liedje, een liedje van deze tijd. Met dit liedje streefde Duncan naar de eerste plek. Streven naar betekent hard je best doen voor. Duncan heeft een passie voor muziek. Hij heeft een sterk gevoel van liefde voor muziek. Daarom doet hij mee met het Songfestival. Sommige mensen hebben een afkeer van het Songfestival, een gevoel dat je iets vervelend vindt of helemaal niet wilt. Die mensen vinden het Songfestival stom. Maar gelukkig vindt niet iedereen dat. Van te voren zijn er ook mensen die kijken wie er de meeste kans heeft om te winnen. De laatste weken maakte Duncan een snelle opmars op deze lijst. De opmars betekent het snel groter of belangrijker worden. Duncan stond bovenaan. Dat iedereen dacht dat Duncan ging winnen, stimuleerde hem om nog beter zijn best te doen. Stimuleren betekent aanmoedigen. Gelukkig kon Duncan aan de eisen voldoen, hij bereikte wat gevraagd werd. Hij won! Zal Duncan al een contract hebben, een afspraak op papier waarop staat dat hij nog meer muziek mag maken?

Week 21 – 21 mei 2019 Niveau B Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 21 – 21 mei 2019 Niveau B

https://jeugdjournaal https://jeugdjournaal.nl/artikel/2285349-duncan-laurence-wint-songfestival-komt-naar-nederland.html

een wens koesteren

optimaal

hedendaags 2019

streven naar

de passie

de afkeer

de opmars 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Duncan Laurence - Arcade 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

stimuleren

aan de eisen voldoen 1. Duncan Laurence - Arcade 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

het contract

Op de woordmuur:

het contract het arbeidscontract het koopcontract het platencontract   = een afspraak op papier   het arbeidscontract   het koopcontract   het platencontract  

optimaal beroerd = zo goed mogelijk = slecht        Duncan had zich optimaal voorbereid. = slecht   Zij heeft zich beroerd voorbereid.

stimuleren ontmoedigen = aanmoedigen   De voorspelling stimuleerde Duncan om zijn best te doen. = zorgen dat iemand niet meer enthousiast is        In de voorspellingen staat zij laatste, dat ontmoedigt haar.

hedendaags ouderwets 2019 1940 = van deze tijd = van vroeger        Duncan heeft een hedendaags liedje gemaakt. = van vroeger   Dit is een ouderwets apparaat. 2019 1940

de passie de afkeer = een sterk gevoel van liefde voor iets of iemand        Duncan heeft een passie voor muziek. = een gevoel dat je iets vervelend vindt of helemaal niet wilt    Deze meneer heeft een afkeer van het songfestival.

streven naar = de opmars = het hard je best doen voor snel groter of Duncan streeft naar de eerst plek. de opmars = het snel groter of belangrijker worden Duncan maakte een snelle opmars.

een wens koesteren = iets al een lange tijd heel graag willen Duncan Laurence koesterde een wens.

aan de eisen voldoen = bereiken wat gevraagd wordt Duncan voldeed aan de eisen, hij won!