Semantisatieverhaal:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Maak een tentoonstelling
Advertisements

Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Semantisatieverhaal: Ik wil in de toekomst graag op vakantie naar China. De toekomst dat is de tijd die nog moet komen. Daarom ben ik nu op Chinese les.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Semantisatieverhaal: Mijn nicht maakt kleding, ze is een modeontwerper
Semantisatieverhaal: Het is alweer bijna Oud en Nieuw
Semantisatieverhaal: Aanstaande vrijdag, dat is de eerste vrijdag na nu, ga ik met mijn buurvrouw naar de bioscoop. Het valt niet mee voor mijn buurvrouw.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Semantisatieverhaal: Twee jaar geleden gebeurde er iets wat uitzonderlijk was, iets wat heel bijzonder was. We konden schaatsen op de straat. Heb jij dat.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Hebben jullie ook een huisdier
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Gisteren was het een chaos op de weg
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico al
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is nu maart, en na maart komt april hè
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik heb een geweldig plan: Volgende week begin ik met het aanleggen, het maken van een moestuin. Een moestuin is een ander woord voor.
Semantisatieverhaal: Er zijn in Nederland kinderen die niet op een sport kunnen, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Want sporten kost geld. Ik zie.
Semantisatieverhaal: Weten jullie al of jullie in de zomervakantie op vakantie gaan? Ik sta op het punt om een vakantie te kiezen. Ik ga bijna een vakantie.
Semantisatieverhaal: Jullie weten dat mijn buurvrouw heel veel kikkers heeft. Die wonen in de vijver in haar voortuin. Bij de buurvrouw voor de deur is.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Het is misschien een beetje raar om er nu over te praten. Maar rond Oud en Nieuw willen sommige jongeren illegaal vuurwerk kopen.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik deze vakantie heb gedaan
Semantisatieverhaal: Ik hou van puzzelen
Semantisatieverhaal: Heb jij wel eens iets gezegd wat iemand anders kwetst? Dat je iets zegt of doet waardoor iemand verdrietig wordt (of zich beledigd.
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Semantisatieverhaal: Mijn buurman is tijdens de carnaval, dat betekent in de tijd van de carnaval, een echte prins. Nee, niet de broer van onze koning.
Semantisatieverhaal: Afgelopen zaterdag ben ik met mijn kinderen naar Space Expo geweest. Space Expo is een museum in Noordwijk. Het museum is bestaat.
Weten jullie dat er groepen mensen bestaan die orkanen opzoeken en deze orkanen achterna reizen? Die mensen noemen we stormjagers. Deze groep stormjagers.
Semantisatieverhaal: Mijn zus is op vakantie geweest naar Mexico en heeft iets heel bijzonders meegemaakt. Mexico is een land met veel bebouwing, dat zijn.
Semantisatieverhaal: Ik wil graag even jullie aandacht vragen voor iets belangrijks. Ik wil graag zorgen dat jullie gaan nadenken over iets belangrijks.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Jullie hadden het vast al wel gehoord
Semantisatieverhaal: Buurman Bob houdt heel veel van mountainbiken
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik las in de krant over een leuke wedstrijd
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Kennen jullie mijn buurvrouw nog
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Ik zag op Youtube iets bijzonders gisteren
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Mijn buurman heeft een nieuw huisdier
Semantisatieverhaal: Ik zag een heel bijzonder filmpje op Youtube
Semantisatieverhaal: Je leert op school allemaal belangrijke dingen hè
Semantisatieverhaal: Vroeger wilde ik heel graag een huisdier
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit.
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon heeft een hekel aan afwassen
Semantisatieverhaal: Een paar weken geleden is er een ongeval gebeurd
Semantisatieverhaal: De vakantie is weer voorbij. Wel jammer hoor
Semantisatieverhaal: Ik woon vlakbij een industrieterrein
Semantisatieverhaal: Ik heb dit weekend de zolder opgeruimd
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal: Bij de vijver van mijn buurvrouw woont al jaren een dikke, groene kikker in een klein huisje. Op een dag kwam er een salamander langs.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie de legende van ‘de rattenvanger van Hamelen’? De legende is het wonderlijke verhaal dat eeuwenlang doorverteld is. In.
Semantisatieverhaal:
Semantisatieverhaal:
Transcript van de presentatie:

Semantisatieverhaal: Ik schilder heel graag. Ik hou van kunst. De kunst betekent mooie dingen die door mensen zijn gemaakt, bijvoorbeeld schilderijen. Ik schilder graag rondom het thema natuur. Rondom betekent om iets of iemand heen. Alles rondom natuur schilder ik graag. Ik maakte bijvoorbeeld schilderijen met vogels die hun nest verdedigen. Verdedigen betekent beschermen tegen een aanval. Ook schilder ik graag portretten. Een portret is een schilderij of foto van een persoon. Zoals deze. Dit is een portret van mijn buurvrouw. Ik vind dat ik wel talent heb. Het talent betekent iets wat je van jezelf heel goed kunt. Vorige week hield ik een tentoonstelling. Een tentoonstelling is een plek waar je van alles kunt zien over een onderwerp. Ik heb veel schilderijen gemaakt. Ik heb al een hele collectie, een hele verzameling schilderijen. Deze collectie hing ik in mijn woonkamer. Daar kon iedereen mijn collectie bezichtigen. Bezichtigen betekent bekijken. Iedereen kon mijn collectie portretten komen bekijken in mijn woonkamer. Er was veel aandacht, er was veel belangstelling. Er kwamen heel veel mensen mijn portretten bezichtigen. Normaal, dat betekent zoals het meestal is, is een tentoonstelling niet in een woonkamer, maar in een museum. Heb jij ook zin om mijn collectie portretten te komen bezichtigen? rondom om iets of iemand heen de kunst mooie dingen die door mensen zijn gemaakt, bijvoorbeeld schilderijen of beelden het portret een schilderij of een foto van een persoon verdedigen beschermen tegen een aanval bezichtigen bekijken de tentoonstelling een plek waar je van alles kunt zien over een onderwerp normaal zoals het meestal is de collectie de verzameling de aandacht de belangstelling het talent iets wat je van jezelf heel goed kunt

Week 5 – 29 januari 2019 Niveau B Gerarda Das Mariët Koster Mandy Routledge Francis Vrielink Week 5 – 29 januari 2019 Niveau B

de kunst

rondom natuur

verdedigen

het portret

het talent

de tentoonstelling

de collectie

bezichtigen

de aandacht

normaal

Op de woordmuur:

het schilderij   het portret     het stilleven abstract  

de collectie = de verzameling modecollectie autocollectie     = de verzameling modecollectie autocollectie     kunstcollectie  

de collectie de tentoonstelling de kunst bezichtigen = de verzameling   de collectie   = de verzameling   de tentoonstelling   = een plek waar je van alles kunt zien over een onderwerp de kunst   bezichtigen   = mooie dingen die door mensen zijn gemaakt     = bekijken

het talent tekenen haken voetbal   = iets wat je van jezelf heel goed kunt   tekenen haken voetbal       Zij heeft een talent voor tekenen. Zij heeft een talent voor haken. Hij heeft een talent voor voetbal.

verdedigen aanvallen = beschermen tegen een aanval   Deze vogel verdedigt haar nest.  = proberen door te vechten te winnen      Deze vogel valt het nest aan.

uniek normaal = bijzonder      Een tentoonstelling in de woonkamer is uniek. = zoals het meestal is      Een tentoonstelling in het museum is normaal.

rondom de aandacht = om iets of iemand heen = de belangstelling Ik schilder vaak rondom het thema natuur. de aandacht = de belangstelling Er was veel aandacht voor mijn portretten.