Websites die zonder toestemming foto's uit mannenbladen als P-Magazine publiceren, zullen het geweten hebben. Zij mogen zich aan een rekening verwachten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Commissie Wijkgericht werken
Advertisements

Algemene Vergadering vergadering 22 april Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau •2 stemopnemers •Secretaris.
Van uitleggen leer je het meest
digitale platformen waar gebruikers elkaar direct kunnen ontmoeten.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
De Slippertjes.
COVS en de website Presentatie voor VCN en districten 30 maart 2013.
De Belastingdienst Leuker kunnen we het niet maken... Ook in Wognum
Welkom. Verwachtingen Hoe groeien WELKOM ! VANDAAG >De beste distributeurs uit 50 landen zijn samen om een nieuw hoofdstuk in de Welding Industrial Distribution.
Bijeenkomst Senioren Veiligheid 27 februari 2014
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Welkom Bij deze gelegenheid
Privacy & Social media – Job Vos 13 februari 2013
Kinderen online.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
Vandaag hebben we het over :
Huurwaarborgen Brecht Vermeulen Directeur De Mandel.
DE SAMENGESTELDE ZIN HOOFDSTUK 2.
Bestedende beheerder Een eerste stap naar budgethouderschap.
Een (financiële) zorg minder ! Wat is Cardec Cardec is een besloten vennootschap, opgericht door Mr. P.J.Ph. Dietz de Loos, advocaat te Wassenaar. Vanuit.
Onderwijsdag 19 maart 2010 eXplio, een online zelfstudiepakket voor talen Els Catry (JOUR) Bea Paelman (COM) Taallectoren.
Algemene vergadering Team Fortuna
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
LIPS 8 december Programma 9u30Inleiding 9u40Portaal » Portaal in Drupal » Drupal voor websites » Alternatief van DaliCMS (Lodgon) 10u10Demo Lodgon.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
SBR op koers, koersen op de business Van standaard naar toegevoegde waarde.
MILIEU- VERVUILING! Veel luister- en kijkplezier.
6,50 euro In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen.
Beste Vriend,    Het is met een enorm verdriet dat wij U heden het overlijden moeten melden van een zeer dierbare vriend, gekend onder de naam « Gezond.
Ouderavond Schooljaar
Hello online vriend-in.
10 december Dag van de mensrechten
Belangrijkste resultaten van de transversale benadering Prof. em. J.-J.Detraux Onderzoeks- en opleidingscentrum rond het buitengewoon onderwijs Université.
Opdracht: brief aan de redactie van een krant.  Graag wil ik volgende ten sprake brengen.
Strategisch belang van de internaten en opvangcentra GO!
Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18de eeuw
Implema ntation of UN Resolutio n 1373 Financiële sancties FOD Financiën – Thesaurie 21 April april 2015 FOD Financiën - Thesaurie.
INTERVIEW Spreken/kijken/luisteren h1. Het interview Een goede manier om ergens achter te komen is: vragen stellen! In een interview stelt iemand vragen.
Robin Uters Digitale trends & Social Media. Muziek Robin Uters.
WAI-NOT Internet voor mensen met een mentale beperking
De verschillen in Europa
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
De PR van Inner Wheel Stilzwijgend of met tromgeroffel?
H2 Pruiken en revoluties§2.3 Revolutie in Frankrijk Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18 de eeuw en waarom waren zij ontevreden? Waarom.
YOUR REPUTATION IS MINE. NL FR EN. Vaak stellen we vast dat zowel bij broncontainers als bij bronkoffers (=oververpakking) de labels beschadigd, onleesbaar.
WonenBreburg Energie Januari I.Achtergrond & het telt! Panel II.Profiel panelleden III.Resultaten onderzoek Inhoud rapport 2.
INSTRUCTIEBIJEENKOMST 17 DECEMBER ‘Aan de slag met de Triadekaart’
WAT WORDT ER OP KORTE TERMIJN VAN JULLIE VERWACHT EN WAT MOGEN JULLIE VAN ONS VERWACHTEN?
Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.
De factuur.
De PR van Inner Wheel Stilzwijgend of met tromgeroffel?
Jai Hoi. Jai Hoi Marius Hoi Jai Hoi Marius Hoi Loran Hoi.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Welkom havo 4..
EEN PAPEGAAI ZONDER POOTJES.
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Marketingplan.
Externe tevredenheids-enquête 2017 Resultaten
Sociale media.
Welkom bij de 5e PowerPoint Presentatie van:
Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.
De “Big Six” model “Switch VR”.
Het postkantoor van windows
Wat leren docenten en onderwijsondersteuners online van goede voorbeelden van ICT-gebruik en hoe waarderen ze dit online leren? Gerard Baars
Excasso Voorstel wijziging Excasso Definitie/ doel: Controle op uitgaande betalingen tbv juistheid van de uit te betalen bedragen Probleemstelling In.
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
Een website. Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken
Vragen die de leerkracht kan stellen: wie kent de film Black
Social media Wat deel je wel en niet?.
Enquête Familievereniging Fijn van Draat
Transcript van de presentatie:

Websites die zonder toestemming foto's uit mannenbladen als P-Magazine publiceren, zullen het geweten hebben. Zij mogen zich aan een rekening verwachten van Meta Media, de uitgeverij achter deze mannenbladen. Zo ontving één webmaster al een factuur van 100.000 euro omdat er oude foto's uit deze tijdschriften op zijn internetforum verschenen. Ook andere amateursites kregen al een forse rekening in de brievenbus. Volgens Gunther Frans, webmaster van het aangeklaagde Frakkie.be (intussen offline gehaald), ging het om een online forum waar elke internetgebruiker na registratie foto's kon plaatsen. "Daarenboven stonden de foto's op externe webruimte in het buitenland." Meta Media stuurde Gunther Frans een rekening van 94.700 euro. "En de uitgeverij deed dit zonder voorafgaande verwittiging", klaagt hij. Volgens Frans hebben ook andere webmasters een gelijkaardig bericht van Meta Media in de brievenbus gekregen. In één enkel geval liep die factuur ook al op tot 70.000 euro. De brief en bijhorende rekening, die Gunther Frans vorige week ontving, lekten uit op het internet. Thierry Sarasyn, hoofdredacteur van Maxim en ondertekenaar van de brief, verwijst voor de afrekening van deze bedragen naar beroepsvereniging Sofam. "Wij hebben gewoon een correcte toepassing gedaan van de tarieven van deze vereniging", klinkt het. Op de vraag of hij ook echt de volledige betaling denkt te kunnen innen van deze toch wel aanzienlijke geldbedragen, kreeg de redactie geen antwoord. "Juiste bedrag" Advocaat Bart Cresens, die zich richt op ICT-zaken, raadt webmasters alvast aan om, als ze webruimte ter beschikking stellen aan derden, zogenaamde 'terms and conditions' bij de registratie van de gebruikers te voorzien. Hierin wordt dan duidelijk vermeld dat deze derden zelf instaan voor het door hen gepubliceerde materiaal. Zo kan de webmaster buiten schot blijven. Op de acties van Meta Media reageert hij eerder voorzichtig. "De uitgeverij heeft op zich overschot van gelijk om op te treden tegen dit soort praktijken. Maar de vraag is of de betalingseis tot de juiste persoon is gericht." Ook over de rekeningen blijft hij op de vlakte. "Ik ken het dossier niet tot in de details.

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

CENSUUR

Sorry...