De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kinderen online.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kinderen online."— Transcript van de presentatie:

1 Kinderen online

2 Verandering computers

3 De ‘Cloud’ Online opslag van documenten, data. Bijvoorbeeld:
Google-docs Skydrive Drop-box

4 Online spelletjes Profiel maken Informatie over jezelf geven
Toegang tot spelonderdelen via SMS Telefoon, SMS Gerichte advertenties Kind is commercieel doel

5 Online gesprekken Chatten MSN, Live, Messenger Chatten in spelletjes
Sociale media

6 Sociale media

7 Voorbeelden

8 pesten

9 Digitaal pesten

10 Aandachtspunten Niet te lang computeren Toezicht Voorzichtig met links
Aanmelden, moet dat? SPAM-verleidingen Online-spelletjes, met aanmelding

11 Nog meer aandachtspunten
Sociale media Geen persoonlijke dingen online Pas op met foto’s en filmpjes: Waar zet je dat neer, wie kan er bij? Geen details (op vakantie, niet thuis) Wie kan jouw pagina’s zien? Wachtwoorden en inlognamen: Privé!

12 En nog een paar… Vertrouwen… Misbruik van informatie
Wordt ook lid van Hyves, Facebook, Twitter ….. Praten!

13 Als het misgaat Vertrouwen beschaamd Misbruik Pesten

14 Pestprotocol Regenboog
Pedagogisch protocol Kinderen, leerkrachten en ouders (schoolgids) Pestcoördinator: Mireille Louwers Afspraken bij de signalering en aanpak van pesten op onze school.

15 Stappen Duidelijkheid over de stappen die door betrokkenen genomen moeten worden, wanneer bij individuele kinderen sprake is van regelmatige pestervaringen. signaleren registreren in kennis stellen van betrokkenen de gerichte actie wordt besproken bij alle te nemen stappen wordt de coördinator op te hoogte gesteld Tijdens het gesprek komt aan bod: het pestgedrag of het oproepen van pestgedrag consequenties van de situatie bespreken verplichtingen wederzijds aangeven evt. zoeken ouders externe hulp, waarbij school zich tot medewerking verplicht afspraken tussen ouders en school worden schriftelijk vastgelegd

16 Tips Surf samen met je kind. Ga regelmatig samen achter de computer zitten. Ouders en kinderen leren dan van elkaar. Maak duidelijke afspraken over het internetgebruik en de tijdsduur die het kind achter de computer mag doorbrengen. Houd goed zicht op de computer en plaats deze, indien mogelijk, op een centrale plaats in huis. Leer uw kind om zeer zorgvuldig met privacy om te gaan. Altijd toestemming vragen om aan derden een telefoonnummer, adres of bankrekeningnummer door te mogen geven. Bekijk regelmatig de geschiedenis van de browser, zodat u op de hoogte blijft van het surfgedrag van uw kind. Vertel uw kinderen af te blijven van onbekende software en leer hen voorzichtig om te gaan met het downloaden van onbekende sites. Blijf geïnteresseerd in het surfgedrag van uw kind en wijs hem regelmatig op de minder leuke kanten hiervan, zoals pedofielen in chatboxen, pornosites, scheld s, spam en nog veel meer. Laat weten, vooral bij vervelende ervaringen, er altijd te zijn voor uw kind.

17 Informatie over veilig internetten
mediawijsland.kennisnet.nl

18 Einde!


Download ppt "Kinderen online."

Verwante presentaties


Ads door Google