De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Excasso Voorstel wijziging Excasso Definitie/ doel: Controle op uitgaande betalingen tbv juistheid van de uit te betalen bedragen Probleemstelling In.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Excasso Voorstel wijziging Excasso Definitie/ doel: Controle op uitgaande betalingen tbv juistheid van de uit te betalen bedragen Probleemstelling In."— Transcript van de presentatie:

1 Excasso Voorstel wijziging Excasso Definitie/ doel: Controle op uitgaande betalingen tbv juistheid van de uit te betalen bedragen Probleemstelling In 2013 heeft er een wijziging plaatsgevonden in het proces “excasso”. De theoretische inrichting lijkt waterdicht te zijn (audit proof), maar in de afgelopen periode is gebleken dat in de praktijk veel ruimte is voor het niet constateren van onrechtmatig handelen. Tevens kost de controle een behoorlijke FTE capaciteit gezien de aantallen die gecontroleerd dienen te worden en het missen van de juiste kennis. Grondoorzaak Oorzaak ligt voornamelijk in het “wie” gedeelte van het proces. De controle wordt uitgevoerd door de medewerkers van FS. Deze medewerkers hebben onvoldoende inzicht en kennis in de processen die excasso raken. Deze kennis zal ook maar minimaal door ervaring toenemen doordat deze medewerkers zich te ver van de “operatie Betalen” bevinden. Daardoor is de controle ontoereikend, fraude gevoelig en is er extra capaciteit benodigd. Voorgestelde verbeteringen Controle bij FS weghalen en door operatie Betalen laten uitvoeren volgens het “vier ogen principe”, concreet voorstel zou kunnen zijn: controle laten uitvoeren door afboekteam. Adviseurs kennen de SOP’s en bevinden zich niet in de reguliere teams. Kwaliteit van de controle zal toenemen Minder FTE benodigd/ besparing in EUR Risico’s zullen afnemen danwel gelijk blijven Kengetallen (bij volledige controle) Ter discussie stellen “Een gedegen controle uitvoeren steekproefsgewijs” (positief effect BC, risico toename minimaal) Besparing per jaar uren 1.086,43 0,75 FTE besparing Essent Besparing per jaar EUR 58.912,56


Download ppt "Excasso Voorstel wijziging Excasso Definitie/ doel: Controle op uitgaande betalingen tbv juistheid van de uit te betalen bedragen Probleemstelling In."

Verwante presentaties


Ads door Google