De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van."— Transcript van de presentatie:

1

2 Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van het beleidsplan worden voorgelegd aan de leden dmv stellingen waar u aan kunt geven wat uw mening is.

3 Stelling 1 Werven van nieuwe leden heeft prioriteit:
Verlaging van entree geld is nodig om nieuwe leden makkelijker te trekken B. Entreegeld handhaven

4 Stelling 2 Van alle leden wordt een actieve bijdrage verwacht.
Nieuwe leden aspirant lid maken en nieuwe leden begeleiden en zo alleen nieuwe leden toelaten die wat doen voor de vereniging. B. Nieuwe leden vinden vanzelf hun weg. Niks veranderen aan huidige werkwijze.

5 Stelling 3 Nieuwe leden zoeken we voornamelijk in gezinnen (met jeugdleden). Daarom gaan we ook investeren in voorzieningen voor jongeren Prima, maar niet specifiek investeren in jongeren, we hebben genoeg voorzieningen Richt juist op ouderen, die hebben voldoende tijd om ook iets voor de vereniging te doen!

6 Stelling 4 Voor een boot van 10 meter is € 755,- exclusief zelfwerkzaamheid een laag bedrag en kan best wel wat omhoog. Waar Niet waar

7 Stelling 5 Maakt u de keuze voor WVH:
Een haven met ligplaatsen met de beste ligplaatsen tegen een hoge prijs (4 sterren) Functionele faciliteiten tegen een lagere prijs en bereikbaarheid van watersport (3 sterren). Maar wel goedkoper.

8 Stelling 6 Zonder inzet van de leden is het niet mogelijk het huidige tarief niveau te behouden Waar Onzin

9 Stelling 7 Wij willen een vrijwillige havenmeester die lid is van WVH
Wij willen een professionele havenmeester die altijd aanwezig is en van de hoed en de rand op de hoogte is.

10 Stelling 8 Volgens de statuten mogen leden geen commerciële activiteiten vanuit de haven ontplooien. Dit is achterhaald in 2013 Dit moet vooral zo blijven

11 Stelling 9 Er zijn genoeg leden die zich intensief voor de vereniging willen inzetten: Jazeker, ik geef me nu op voor de volgende functie: havenmeester, voorman, evenementen, tuinploeg, kinderspeelplaats… Ja ik doe al heel veel… Ja… uhhh, maar ik heb toevallig geen tijd Nee, dat is in deze tijd een utopie

12 Stelling 10 De WVH moet een groene haven worden liefst met blauwe vlag en dit mag wel wat kosten. Eens Oneens

13 Stelling 11 Samenwerken met Helius, Haringvliet en Waterman moeten we doen. Nee, niet nodig, we kunnen het op eigen kracht. Alleen als het ons voordeel oplevert Alleen een fusie levert echt voordeel op

14 Stelling 12 We moeten sparen voor later voor steigers, clubgebouw, winterstalling. Hierdoor blijft de prijs op lange termijn relatief laag. Waar Niet waar

15 Stelling 13 Een levendige vereniging zal automatisch meer nieuwe leden trekken: Ja we moeten meer evenementen organiseren. Dat wil ik wel doen. Niets specifieks. We moeten gewoon meer in de kantine aanwezig zijn. Evenementen is prima. De kantine is een prima plek om dat te doen.

16 Stelling 14 Kantine is noodzakelijk voor de saamhorigheid binnen de vereniging: Voorzieningen moeten beter. Daarvoor willen we een prijs betalen. Voorzieningen zijn prima. Ik weet ook niet waarom het best stil is in de kantine Nee voor mij hoeft het allemaal niet.

17 Stelling 15 Jeugdzeilen voor kinderen van leden hoort bij WVH. Gemiddeld 8 kinderen per jaar. Jeugdzeilen kost WVH €200,- per kind. Ja jeugdzeilen mag wat kosten. Dat is een fors bedrag. Dat mag best minder.

18 Stelling 16 Steiger oudste
Om de saamhorigheid te verhogen heeft iedere steiger een steiger oudste die direct ingang heeft tot het bestuur. Ja dat is een goed idee. Moeten we snel doen. Dat hoeft voor mij niet. Ik ben zelf mondig genoeg om mijn weg te vinden in de vereniging.

19 Stelling 17 Het is moeilijk om leden te vinden die wat voor de vereniging doen: Desondanks moeten we geen vergoeding voor tijd toekennen aan leden Moeten we alleen bij schaarse functies (havenmeester, voorlieden, bestuur) een vergoeding voor tijd geven Iedereen die wat doet, de tijd vergoeden

20 Stelling 18 Om de prijs van de liggelden laag te houden moet ik wat doen voor de vereniging Natuurlijk ik doe al heel veel voor de vereniging Natuurlijk maar ik heb andere prioriteit (geen tijd). Natuurlijk ik geef me meteen op: voorman, havenmeester, tuinploeg, speeltuin…

21 Stelling 19 We zien een terugloop van het aantal voormannen voor de zelfwerkzaamheid. Hierdoor wordt onderhoud niet tijdig uitgevoerd of wordt het werk uitbesteed. Dit heeft een prijsverhogend effect: Ja dat is nu eenmaal zo. Ik betaal wel wat meer liggeld. Nee, de voormannen die een vergoeding willen moeten we betalen. Alleen dan houden we de kosten voor onderhoud laag.

22 Is het plan realistisch?
We kiezen voor lage kosten Gaan alle leden: voldoende inzet leveren? voldoende betrokkenheid leveren?


Download ppt "Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van."

Verwante presentaties


Ads door Google