De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verantwoorden ? naar een volledig model. verantwoorden? wie heeft iets beloofd? aan wie? en kan de belofte worden waargemaakt? verantwoorden hoeft alleen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verantwoorden ? naar een volledig model. verantwoorden? wie heeft iets beloofd? aan wie? en kan de belofte worden waargemaakt? verantwoorden hoeft alleen."— Transcript van de presentatie:

1 verantwoorden ? naar een volledig model

2 verantwoorden? wie heeft iets beloofd? aan wie? en kan de belofte worden waargemaakt? verantwoorden hoeft alleen maar waneer je iets beloofd hebt: we zijn vergeten wat er is toegezegd.

3 verantwoorden? welke actoren zijn er? horizontale verantwoording: actoren zijn de school en de ouders verticale verantwoording: actoren zijn de school en het bestuur welke actoren zijn er nog meer?

4 bestuur school ouders overheid leerling model van actoren:

5 verantwoorden? wat is er beloofd? actoren hebben eigen complementaire inbreng erkenning: inbreng alle actoren is nodig! school niet alleen verantwoordelijk, staat er niet alleen voor! wat is de inbreng van een ieder?

6 leerlingouders schoolkeuze betrokkenheid school passend aanbodvernieuwing bestuur standaarden verantwoording gemeente afstemmingdekkend aanbod belangstelling ontplooiing motivatie kansenondersteuning klimaat zorg versterking

7 verantwoorden? samenspel: een ieder verantwoord zich! doelmatigheid: wat is er beloofd? wat was het vertrekpunt? standaarden: wat is er gedaan? hoe is het uitgevoerd? opbrengsten: wat was de uitkomst? was er direct resultaat? kwaliteit: heeft het wat opgeleverd? is er wezenlijk iets veranderd? profiel: is het mooi geworden? kunnen we tevreden zijn? wat is de inbreng van een ieder?

8 profiel doelmatigheid kwaliteit opbrengsten standaarden

9 verantwoorden? wie doet wat goed? expliciteer wat actoren van elkaar verwachten: waarden en maatstaffen meervoudig kwaliteitsbegrip meervoudige typen actoren actoren nemen leiderschap over hun opdracht welke typen leiderschap zijn nodig?

10 bestuur school ouders gemeente leerling wie wat goed? doet profieldoelmatigheid kwaliteit opbrengsten standaarden


Download ppt "Verantwoorden ? naar een volledig model. verantwoorden? wie heeft iets beloofd? aan wie? en kan de belofte worden waargemaakt? verantwoorden hoeft alleen."

Verwante presentaties


Ads door Google