De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nu: weer samen naar school

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nu: weer samen naar school"— Transcript van de presentatie:

1

2 Nu: weer samen naar school
W.S.N.S. Geldrop e.o. Weer Samen Naar School

3 1 augustus 2014 Samenwerkingsverband passend onderwijs Helmond-Peelland
Gemeenten: Asten, Boekel, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze (Leende), Helmond, Nuenen, Laarbeek, Someren.

4 SWV Helmond-Peelland 30-08
10 gemeenten 18 PO besturen 6 SO besturen 125 scholen Ongeveer leerlingen Vereveningsopdracht 1,4 miljoen euro

5 Hoofdlijnen wettelijk kader PaO
Budgettaire beheersbaarheid en transparantie Geen thuiszitters Minder bureaucratie Noodzaak tot labellen van kinderen vervalt Handelingsbekwame leerkrachten Afstemming met andere sectoren Samenwerking van scholen voor regulier en speciaal onderwijs binnen een samenwerkings-verband

6 Wat is passend onderwijs ?
Zorgplicht Dekkend aanbod Toegang tot zware ondersteuning (V)SO

7 Zorgplicht kind een zo goed mogelijke plek
De school biedt ieder aangemeld kind een zo goed mogelijke plek Als de school zelf geen passend onderwijs kan bieden, heeft de school de verantwoordelijkheid om een zo goed mogelijke plek op een andere school aan te bieden. Ouders hoeven op deze manier niet zelf alle scholen af om een plek voor hun kind te vinden.

8 Dekkend aanbod Het samenwerkingsverband is verantwoordelijk voor een dekkend aanbod; Alle scholen samen zorgen voor het ondersteuningsprofiel van het swv; In een enkel geval ligt de meest geschikte onderwijsplek buiten het samenwerkingsverband.

9 twee opdrachten aan de basisscholen
Zorg dat de basisondersteuning op orde is en breng de lat omhoog. Effect is minder verwijzingen naar het SBO Zorg dat de huidige rugzakleerlingen de juiste ondersteuning blijven krijgen en voorkom een verwijzing naar het SO (of SBO)

10 Extra ondersteuning Basisondersteuning SO i.s.m. SWV
Standaard arrangementen SO i.s.m. SWV Extra ondersteuning SamenwerkendeSchoolbesturen Flexibele arrangementen Basisondersteuning Basisondersteuning Schoolbestuur Basiskwaliteit Bij het verdelen van middelen aan arrangementen gaan we niet uit van kindkenmerken, diagnoses en indicaties, maar van ondersteuningsboeften. Deze ondersteuningsbehoeften worden concreet gemaakt door aan te geven wat het kind nodig heeft op de volgende vijf gebieden: de hoeveelheid tijd en aandacht, het onderwijsmateriaal, de ruimtelijke omgeving, de expertise, de samenwerking met andere instanties 10 10

11 Veel informatie op internet
basisonderwijs voortgezet onderwijs

12 Samen krijgen we het rond…


Download ppt "Nu: weer samen naar school"

Verwante presentaties


Ads door Google