Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.
De les van de graankorrel
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Hoe kun je Geloven? 1.
Welkom.
de centurio te Kapernaüm
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
8 December 2013.
Zingen Vers 1 Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor:
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
1 3 okt 2013 Rijnsburg 3 okt 2013 Rijnsburg. 2 9 Maar wat u betreft, geliefden, ook al spreken wij zo, wij zijn overtuigd van iets beters, waaraan uw.
Zingen: Gezang 181d onze vader
Welkom in deze kerkdienst
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © Opwekkingslectuur/Continental Sound 1/5 HEER, UW KONINKRIJK BREEKT BAAN (Henk J. Hazeleger)
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Echt of nep?.
WELKOM OP TOV!.
Is het allemaal wel waar?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Kernvraag van Psalm 121: Wie helpt mij?
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Christelijke Vrijheid
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
In Uw licht zien wij het Licht
? ! Gods gerechtigheid... 1.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
vanwaar haalde Abraham
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Welkom in de samenkomst
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
Zingen Vers 1 De wijsheid van vóór alle tijden
“de liefde van God”.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Psalm 89:1 Lezen Johannes 3:22-36 LB 456B:1,2,3,4,8 Tekst Johannes 3:27-30 LB 439:1,2,3 LB 342 LB 447:1-3.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20
Onze werkelijke bron van hoop: Jezus Christus
Transcript van de presentatie:

op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?

Hoop een zekere mate van verwachting (van iets goeds) wensende verwachting dat iets goeds, dat nog onzeker is en in de toekomst ligt, werkelijkheid zal worden

Verwachting het wachten op, tegemoet zien, rekenen op voorzien of mogelijk achten dat iets gebeuren zal

Waarop hoopt men in de bijbel? ik hoop op U, op Uw woord, op Uw heil … (Psalmen) op de Messias op de heerlijkheid die komt, op het eeuwige leven (Titus 1:2) op de vervulling van Gods (persoonlijke) beloften: Abraham. op onze erfenis (Efeze 1:15-23)

Waar is bijbelse hoop in gegrond/verankerd? Op God zelf, op Zijn woord, op Zijn beloften. … opdat door twee onveranderlijke dingen [God die onder ede een belofte doet], waarbij het onmogelijk is dat God liegen zou, wij die (tot Hem de) toevlucht genomen hebben, een krachtige aansporing zouden hebben om de hoop te grijpen die voor ons ligt. Haar hebben wij als een anker der ziel, dat veilig en vast is, en dat reikt tot binnen het voorhangsel, waarheen Jezus voor ons als voorloper is binnengegaan … Hebreeën 6:18-20

Bijbelse uitgangspunten: God is 100% betrouwbaar: het is onmogelijk dat Hij zou liegen God is 100% goed en Hij is altijd goed God is 100% almachtig, voor Hem is niets onmogelijk God is 100% voor ons

Koninkrijk van God Jezus: … het koninkrijk der hemelen is nabijgekomen, binnen handbereik. Matteüs 10:7 Sinds de dagen van Johannes de Doper tot nu toe breekt het Koninkrijk der hemelen zich baan met geweld en geweldenaars grijpen ernaar. Matteüs 11:12

vertel Johannes de Doper wat jullie zien: blinden worden ziende melaatsen worden rein lammen lopen doven horen doden worden opgewekt armen ontvangen het evangelie

De imitatione Christi Geroepen tot navolging van Jezus, tot imitatie van Hem: in karakter en gedrag in werken Jezus laat de wereld zien wie de Vader is Uw Koninkrijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel

Johannes 14:12-14 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader; en wat gij ook vraagt in mijn naam, Ik zal het doen, opdat de Vader in de Zoon verheerlijkt worde. Indien gij Mij iets vraagt in mijn naam, Ik zal het doen.

praktisch geloof in opdracht  hoop en verwachting  verlangen  uitstappen  spanningsveld  resultaat

op hoop van zegen en vol verwachting klopt ons hart!!