De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Preek Galaten 5:25 - 6:10.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Video clip scheermesjes fabrikant….
1.
Als een Vader Wie is God en wat is liefde?. Definitie van 'het hart' Orgaan van levensbelang, het klopt Binnenste / centrum Gemoed / gevoelens Gezindheid.
Ik vraag aan de HEER één ding,
Pinksterfeest 2014 De Heilige Geest die verbinding maakt
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Preek 1 Tessalonicenzen 5: 23-24
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Gebed om zegen.
Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20. Van oud naar nieuw Efeze 4:17 – 5:20.
Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Welkom in deze kerkdienst
Kommer en kak Of Vrijheid?.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Onze Vader in de hemel.
“De andere kant van de medaille”
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Wat doet de Heilige Geest?
Vervuld zijn in de Geest
Liefhebben, omdat je afziet van jezelf Je hart Werken van het vlees (19-21) ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, afgoderij en toverij, vijandschap,
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hartelijk welkom in deze dienst
Een brandend hart.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Leven zoals past bij God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Zitten - Wandelen - Standhouden
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
Een plek van aanbidding. “Bij aanbidding spelen de emoties en het gevoel voor schoonheid zeker mee, maar het is wel een grote reductie wanneer men aanbidding.
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Is een christen iemand die groeit?. Een christen is iemand die groeit!
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Spring in het diepe!.
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
*************************** ****************************************************
De heilige Geest bedroeven
10. De Geest, het woord en gebed
Het seizoen van twijfel
Ik leer van de gelijkenis van de Farizeeër
Het seizoen van twijfel
1.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Het seizoen van twijfel
‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God.
Transcript van de presentatie:

De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!

Hoe kan je leven vol zijn van de Geest? Hoe ga jij om met de Geest? Hoe word en blijf je vol van de Heilige Geest? Je kunt de Geest bedroeven, uitdoven, verachten Je kunt ook het vuur van de Geest brandend houden (2 Tim 1)

1. Je gebed Luk 11,11-13:  Welke vader onder jullie zou zijn kind, als het om een vis vraagt, in plaats van een vis een slang geven?  Of een schorpioen, als het om een ei vraagt?  Als jullie dus, ook al zijn jullie slecht, je kinderen al goede gaven schenken, hoeveel te meer zal de Vader in de hemel dan niet de heilige Geest geven aan wie hem erom vragen.’ Wat als je niks met de Geest hebt?

2. Laat je leiden door de Geest Gal 5: Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. … Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. Niet bewust zondigen (Hebr 10), geen ingeving van de Geest verachten (1 Tess 5)

3. Je innerlijk Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt. Doof de Geest niet uit … (1 Tess 5) Zing met elkaar psalmen, hymnen en liederen die de Geest u ingeeft. Zing en jubel met heel uw hart voor de Heer (Ef 5) Hoe kun je altijd blij en dankbaar zijn? Boosheid en wrok: gevaarlijk (Ef 4)!

4. Je lijf Seks (1 Kor 6): Ga ontucht uit de weg! Geen enkele andere zonde die een mens kan begaan tast het lichaam aan, maar wie ontucht pleegt zondigt tegen het eigen lichaam. Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God? …(D)us bewijs God eer met uw lichaam. Alcohol (Ef 5): Bedrink u niet, want dat leidt tot uitspattingen, maar laat de Geest u vervullen. Waarmee vul je je lijf?

5. Je mentaliteit Daarom spoor ik je aan het vuur brandend te houden van de gave die God je schonk toen ik je de handen oplegde. God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid (2 Tim 1) Wanneer ben je laf? Wanneer ben je sterk, liefdevol, bedachtzaam?

6. Je omgang met anderen Geen leugen, geen vuile taal, geen geschreeuw en gevloek Wel waarheid, goede en opbouwende worden, goed en meelevend zijn (Ef 4) Geen vijandschap, tweespalt, jaloezie en woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing (Gal 5)

De Geest: niet tegenwerken,maar meewerken! Je gebed: bid om vervulling met de Geest Laat je leiden door de Geest Je innerlijk: blij, dankbaar, aanbidding Je lijf: vol van de Geest, niet van seks of alcohol Je mentaliteit: niet laf maar sterk Je omgang met anderen: je taal, een houding van liefde