De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God.

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God."— Transcript van de presentatie:

1 ‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God

2 Gebed

3 Zingen Door de kracht - Elly en Rikkert
Door de kracht, door de kracht van de heilige Geest Door de kracht, door de kracht van de God die geneest Die er is, die zal zijn en die is geweest Vieren we feest met elkaar We zingen: halleluja en prijzen de Heer (3x) Hij is het waard Door de kracht... Als ik zing: halleluja, dan prijs ik de Heer (3x) Hij is het waard Zingen

4 Zingen Liedboek 78 Laat me in U blijven groeien, bloeien
1 Laat me in U blijven, groeien, bloeien, o Heiland die de wijnstok zijt! Uw kracht moet in mij overvloeien, of 'k ben een wis verderf gewijd. Doorstroom, beziel en zegen mij, opdat ik waarlijk vruchtbaar zij! 2 Ik kan mijzelf geen wasdom geven: niets kan ik zonder U, o Heer! In uw gemeenschap kiemt er leven en levensvolheid meer en meer! Uw Geest moet in mij uitgestort: de rank die U ontvalt, verdort. Zingen

5 Bijbel open Galaten 5:16-26 (NBV)
16Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. 17Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Het een gaat in tegen het ander, dus u kunt niet doen wat u maar wilt. 18Maar wanneer u door de Geest geleid wordt, bent u niet onderworpen aan de wet. 19Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, 20afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie en woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, 21afgunst, bras- en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Ik herhaal de waarschuwing die ik u al eerder gaf: wie zich aan deze dingen overgeven, zullen geen deel hebben aan het koninkrijk van God.

6 Bijbel open Galaten 5:16-26 (NBV)
22Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, 23zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. 24Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. 25Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. 26Laten we elkaar niet uit eigenwaan de voet dwars zetten en elkaar geen kwaad hart toedragen.

7 Bijbel open Galaten 5:16-26 (BGT)
16Laat je leiden door de heilige Geest. Geef niet toe aan je eigen slechte verlangens. 17Want in je hart vechten die slechte verlangens en de heilige Geest met elkaar. De Geest wil niet dat je luistert naar je verlangens. En je verlangens willen niet dat je luistert naar de Geest. Je kunt dus niet zomaar doen wat je wilt. 18Maar als je luistert naar de Geest, dan leef je zoals God het wil. Dan heb je de wet dus niet nodig. 19-21Veel mensen laten zich leiden door hun slechte verlangens. Daardoor doen ze slechte dingen. Dat weten we allemaal.

8 Bijbel open Galaten 5:16-26 (BGT)
Ze gedragen zich slecht en hebben verboden seks. Ze vereren afgoden en gebruiken toverspreuken. Ze zijn jaloers op elkaar en denken alleen maar aan zichzelf. Ze vormen eigen groepen en zoeken ruzie. Ze worden snel kwaad en behandelen elkaar als vijanden. Ze drinken te veel, en op feesten laten ze zich helemaal gaan. En ze doen nog veel meer slechte dingen. Ik heb het jullie al eerder gezegd: Wie zulke dingen doet, zal niet in Gods nieuwe wereld komen.

9 Bijbel open Galaten 5:16-26 (BGT)
22-23Mensen die zich laten leiden door de heilige Geest, leven heel anders. Zij houden van elkaar. Ze zijn blij en leven in vrede. Ze hebben geduld en zijn goed voor elkaar. Ze geloven in Christus. Ze zijn vriendelijk en gedragen zich goed. Als je zo leeft, doe je precies wat de wet eigenlijk wil. 24Als je bij Jezus Christus hoort, laat je je dus niet leiden door slechte verlangens. 25-26Wij hebben ons nieuwe leven aan de heilige Geest te danken. Laten we dus niet opscheppen over onszelf. Of elkaar jaloers maken door te zeggen hoe goed we zijn. Maar laten we leven zoals de Geest het wil.

10 Vragen Wat zou God vandaag tegen jou willen zeggen?
Wat zou je tegen God willen zeggen? Welke vruchten herken je in je eigen leven? Waar heb je Gods hulp nodig in je leven?

11 Kleurzone Aan de slag Lees de tekst uit Galaten 5:16-26.
Maak een schilderij van de vrucht van de Geest, waarin zichtbaar wordt welke vrucht voor jou het meest een rol speelt. Bespreek ondertussen de gespreksvragen van ‘De vrucht van de Geest’.

12 Mediazone Aan de slag Ga naar een aparte ruimte met de muzikale begeleider. Lees de tekst uit Galaten 5:16-26. Bespreek de gespreksvragen van ‘De vrucht van de Geest’. Oefen met elkaar het lied ‘Veni sancte Spiritus’ (vertaling: Kom heilige Geest, ontsteek het vuur van uw liefde). Of schrijf een lied over de 9 vruchten van de Geest en oefen dit met elkaar.

13 Praatzone Aan de slag Wijs een gespreksleider aan.
Lees de tekst uit Galaten 5:16-26. Bespreek de gespreksvragen van ‘De vrucht van de Geest’. Schrijf op elk papier een vrucht van de Geest en leg dit open op de grond. Ronde 1: Ga bij een vrucht staan waar jij in je leven moeite mee hebt en bespreek dit. Ronde 2: Ga bij een vrucht staan die zichtbaar in jouw leven aanwezig is en bespreek dit. Bespreek op welke manier groeien een rol in je leven speelt.

14 Woordzone Aan de slag Lees de tekst uit Galaten 5:16-26.
Liefde a. Respect b. Aandacht c. compliment d. vergeven Aan de slag Lees de tekst uit Galaten 5:16-26. Bespreek de gespreksvragen van ‘De vrucht van de Geest’. Snijd 36 kaartjes (9x4) van ongeveer 4x8 cm. Maak een kwartet van de 9 vruchten. Bespreek per vrucht vier voorbeelden uit de praktijk. (Bijvoorbeeld ‘liefde’ a. respect b. aandacht c. compliment d. vergeven) Speel het kwartetspel met elkaar.

15 Doezone Aan de slag Lees de tekst uit Galaten 5:16-26.
Bespreek de gespreksvragen van ‘De vrucht van de Geest’. Maak fruitbakjes voor alle deelnemers en praat ondertussen met elkaar over de vruchten in je eigen leven.

16 Stiltezone Aan de slag Ga met elkaar in de stilteruimte zitten en spreek af wie de tijd wil bewaken en leiding neemt. Ontsteek de geurkaarsen. (Let op brandveiligheid.) Bid om nieuwe inzichten en de leiding van de Geest in dit uur. Lees de tekst uit Galaten 5:16-26. Beantwoord (heel persoonlijk) de gespreksvragen van ‘De vrucht van de Geest’. Bedenk bij elk van de vruchten een persoon uit de Bijbel die deze vrucht zichtbaar maakte in zijn/haar leven. Leer de 9 vruchten van de Geest uit je hoofd.

17 Delen Je wordt uitgenodigd om naar het gezamenlijke deel te lopen.
Nodig vanuit elke zone 1 persoon naar voren om te vertellen wat in elke groep is gemaakt en gedeeld.

18 Delen Galaten 5:22-25 22Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, 23zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. 24Wie Christus Jezus toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het kruis geslagen. 25Wanneer de Geest ons leven leidt, laten we dan ook de richting volgen die de Geest ons wijst. . Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God

19 Danken


Download ppt "‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God."

Verwante presentaties


Ads door Google