Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
Hier en hiernamaals.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Paulus' eerste brief aan Korinthe (20) 23 januari 2013 Bodegraven.
Ik wens je De kracht van god.
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Geheimzinnig en onzichtbaar
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Evangelie der genade Vragen :
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Stromen van levend water Johannes
Het profiel van een christen
Welkom in de samenkomst
De pittige smaak van de uitverkiezing
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Hoe kun je Geloven? 1.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Ik leg mijn leven af.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Deel II verzoening.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Welkom in deze kerkdienst
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Preek.
‘voor de kinderen’.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Verlangen naar licht.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Waar gaat het nou toch om?!
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Heilige Geest van de Hemelse God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
EGM Exoduskerk 01 februari 2015
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
Voor gelovigen zijn er stromen van levend water
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
1. Wat is het verschil … 3. Nat van binnen naar buiten …
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven
Transcript van de presentatie:

Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010 Thema: …opdat de wereld gelooft Welkom in de kerk Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010

…opdat de wereld gelooft Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010

1. Geloven en Johannes Wat zegt Johannes over ‘geloven’? Jezus’ gebed voor ons (Joh 17,20-21): Ik bid niet alleen voor hen, maar voor allen die door hun verkondiging in mij geloven. Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden.

2. Waarom geloven? Wie gelooft, heeft eeuwig leven (Joh 6): 35 ‘Ik ben het brood dat leven geeft,’ zei Jezus. ‘Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst hebben. … 40 Dit wil mijn Vader: dat iedereen die de Zoon ziet en in hem gelooft, eeuwig leven heeft, en dat ik hen op de laatste dag uit de dood zal opwekken. … 47 Waarachtig, ik verzeker u: wie gelooft, heeft eeuwig leven.

2. Waarom geloven? Wie gelooft, krijgt de Heilige Geest (Joh 7): 37 Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond Jezus in de tempel, en hij riep: ‘Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken! 38 “Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft,” zo zegt de Schrift.’ 39 Hiermee doelde hij op de Geest die zij die in hem geloofden zouden ontvangen; de Geest was er namelijk nog niet, want Jezus was nog niet tot Gods majesteit verheven.

2. Waarom geloven? Zonder geloof ga je verloren (Joh 3): 16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. …18 Over wie in hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon. … 36 Wie in de Zoon gelooft heeft eeuwig leven, wie de Zoon niet wil gehoorzamen zal dat leven niet kennen; integendeel, Gods toorn blijft op hem rusten.

2. Waarom geloven? Wie gelooft heeft eeuwig leven, en Jezus zal je levend maken op de laatste dag Wie gelooft krijgt de Heilige Geest: een stroom van levend water uit je hart Zonder geloof ga je verloren, word je veroordeeld, rust Gods toorn op je Het gaat om eeuwig leven of sterven

3. Wat moet je geloven? Geloven in Jezus (Joh 3,16) Geloven dat Jezus de Christus is, de Zoon van God (Joh 20,31) Geloven wat de Bijbel over Jezus zegt (Joh 5,45-47) Geloven dat Jezus in de Vader is en de Vader in Jezus (Joh 14,11) Geloven in God de Vader, die Jezus heeft gezonden (Joh 12,44)

3. Wat moet je geloven? Geloven in Jezus Geloven dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, gestuurd door de Vader Geloven dat Jezus in de Vader is en de Vader in Jezus Geloven in God de Vader ‘Zoals u in mij bent en ik in u…’

4. Hoe moet je geloven? Bij Jezus komen (Joh 6,35.38) Jezus ontvangen (Joh 1,12) In Jezus geloven om zijn woord en om zijn werken (Joh 4,41; 5,24.47; 10,25.38; 14,11) Jezus eten en drinken (Joh 6,53,56) Zo blijft Hij in jou en blijf jij in Hem (Joh 6,56) Dan ben je ook in God ‘Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn …’

5. Jezus bidt: Ik bid niet alleen voor hen, maar voor allen die door hun verkondiging in mij geloven. Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden.

5. Jezus bidt: Dat wij geloven door de verkondiging Dat wij geloven in Hem Dat wij daardoor in Hem en in God zijn, zoals Vader en Zoon in elkaar wonen Dat wij daardoor één zijn, zoals Vader en Zoon één zijn in liefde Dat mee daardoor de wereld zal geloven in Jezus als Christus, Zoon van God

5. Jezus bidt… Gelooft de wereld om ons heen? Zijn wij één, zoals Vader en Zoon één zijn? Blijven wij in God, blijven wij in Christus, zoals Vader en Zoon in elkaar zijn? Geloven wij? Hebben wij zelf wel eeuwig leven?

6. Geen geloof zonder liefde 1 Johannes 4,15-16 15 Als iemand belijdt dat Jezus de Zoon van God is, blijft God in hem en blijft hij in God. 16 Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie in de liefde blijft, blijft in God, en God blijft in hem. Geloof, want God is de bron van onze liefde