Preek Hebreeën 4: 12-16.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

“Ik kan dit niet oplossen...”
Is er leven na de dood?.
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Als vreemdeling op weg naar Huis
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Mara & Elim.
Jezus onze Hogepriester
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Welkom.
Bestemming God eren ….
4 De kracht van de Geest.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
THEMA: Gods naam is….
Leven door Christus’ dood
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14 donderdag 2 mei 2013 vanaf Hebreeen 3 14.
Welkom in deze kerkdienst
Bestemming En er aan toe komen …. Vorige week: beeld 1 1 Joh.2: 12 Ik schrijf u, kinderkens, want de zonden zijn u vergeven om zijns naams wil. 13 Ik.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.

Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Het snijvlak Van boven bekeken – 6.
"het licht dat elk mens verlicht..."
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Preek Jakobus 2:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Vers 1 Komt, laat ons juichen voor de HEER, een lofzang zingen, Hem ter eer, met snarenspel Hem blij begroeten. Wij prijzen Hem die redding biedt, de rots.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Liturgie Op.355 Lz.Ps. 95: 1-7a Ps.95: 1, 2, 3 Lz.Ps. 95: 7b-11 T.Hebreeën 4 Ps.108: 1 Gz.141: 1, 2 Gz.36: 10 Ld.459: 1, 6, 7, 8 Opbrengst Ebola-avond.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Leerdienst n.a.v. Zondag 1 A. Naar de kerk - ook om te leren B. Alles in Christus C. Levenslang: ellende, verlossing, dankbaarheid.
Welkom in deze kerkdienst
Doorgrond mijn hart.
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Preek Hebreeën 4: 12-16

Je hart ligt open voor God

Je hart ligt open voor God Niets blijft verborgen voor God ‘Hart’ in de bijbel: wie je bent, wat je wilt, wat je doet. Centrum van je beslissingen en gevoelens.

Je hart ligt open voor God Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden. - Heb. 4:12

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven God is kritisch op ons Of wil je liever een God die past in jouw straatje? Wil je geen tegenspraak?

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven Gemeenteleden die dreigen af te haken Zet alles op alles! Aangezien de belofte om binnen te gaan in Gods rust nog steeds van kracht is - Heb. 4:1a

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven Volk Israël in de woestijn - Joodse christenen Hebreeën - gemeente vandaag: God spreekt! Israëlieten waren ongehoorzaam Veertig jaar voelde ik weerzin tegen hen. Ik zei: “Het is een stuurloos volk dat mijn wegen niet wil kennen.” En ik zwoer in mijn woede: “Nooit gaan zij mijn rustplaats binnen!” - Ps. 95:10-11 Beantwoord je Gods liefde?

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven want je mag binnengaan in zijn rust Genesis 2 Het werd avond en het werd morgen… - Gen. 1:5; 8; 13; 19; 23; 31 Niet bij de 7e dag Gods rust kent een open einde

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven want je mag binnengaan in zijn rust Psalm 95 Luister vandaag naar zijn stem: ‘Wees niet koppig als bij Meriba, als die dag bij Massa, in de woestijn, toen jullie voorouders mij op de proef stelden, mij tartten, al hadden ze mijn daden gezien. - Ps. 95:7b-9 Gods belofte is nog steeds van kracht

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven want je mag binnengaan in zijn rust Behoefte aan rust Sabbatsrust: vrijuit genieten met en van God Zondag als Opstandingsdag!

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven want je mag binnengaan in zijn rust en zonder schroom tot Hem naderen Alleen door Jezus Christus De hogepriester die de hemel is doorgegaan (Heb. 4:14)

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven want je mag binnengaan in zijn rust en zonder schroom tot Hem naderen Als je gelooft, mag je naderen tot Gods troon Wij hebben een hogepriester …die met onze zwakheden kan meevoelen, juist omdat hij, net als wij, in elk opzicht op de proef is gesteld, met dit verschil dat hij niet vervallen is tot zonde. - Heb. 4:15

Je hart ligt open voor God zet daarom alles op alles om te geloven want je mag binnengaan in zijn rust en zonder schroom tot Hem naderen