Met handen en voeten geloven 1

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Advertisements

GOD is liefde.
Ik wens je De kracht van god.
De beroemdste persoon die er is …
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
1. Jezus laat zijn wonden zien
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Discipelschap.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Gods leiding in ons leven en De Heilige Geest CSR Delft 6 september 2011 Drs. G.C. Vreugdenhil 1.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Aanbid God met je Werk.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Hoe kun je Geloven? 1.
4 De kracht van de Geest.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Vaderdag 2013.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
God en ons.
Psalm 25.
HOEZO BIDDEN?.
Welkom in deze kerkdienst
Jezus verliest de liefde van mensen
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Geloven en nu….
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
WELKOM OP TOV!.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Verlangens van God.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Leven zoals past bij God
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Preek Jakobus 2:
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wat is de zin van het leven?
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Lekker gegeten??.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom op TOV!.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De doop in de Heilige Geest
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Dit verhaal wil jou onrustig maken. Het Evangelie maakt onrustig.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Transcript van de presentatie:

Met handen en voeten geloven 1 Ik hoor vaak zeggen: Geloven?..... Dat doe je in de kerk!

Ja maar… 2 …als je God echt bij je dagelijks leven wilt betrekken, als je je geloof in praktijk wilt brengen? Dan moet er iets in ons veranderen, maar hoe? Om iets te kunnen veranderen in je leven, stel je jezelf eerst een doel, dan weet je waar je naar toe werkt.

Wat is het doel? 3 Ieder heeft zijn eigen doelen. Toch kun je misschien één, op Gods Woord gefundeerd, hoofddoel definiëren: Je doel als christen is; meer en meer op Jezus te lijken, in eenheid met Hem te leven, en Hem aan de mensen om je heen zichtbaar te maken. Om als christen te leven in eenheid met God en met de mensen om je heen is een goede geloofshouding een belangrijke basis.

Een goede geloofshouding 4 Geloof in het offer van de Here Jezus Overgave aan God Gehoorzaamheid aan God en Zijn Woord Trouw aan God Leven door de Heilige Geest

Overgave 5 Overgave betekent; de beslissingen overlaten aan iemand anders, je leven toevertrouwen aan… Iemand anders bepaald de weg in jou leven en stuurt je een kant op. De touwtjes heb je niet meer in handen. Overgeven is een proces, en wordt door het steeds doen uiteindelijk een deel van je levenshouding. Overgave zegt: Heer ik wil niet meer wat ik wil, ik wil wat U wilt. Ik laat het toe dat U leidt

Overgave is belangrijk 6 Zonder overgave is een goede geloofshouding onmogelijk. Kijk maar eens naar de andere aspecten die genoemd zijn: Geloof in het offer van de Here Jezus Gehoorzaamheid aan God Trouw zijn aan God Leven door de Heilige Geest En nu in de praktijk…

Omgaan met God en mensen 7 Wat denk je zullen we dat ooit leren…?’ Nou…we kunnen heel ver komen, maar niet in één keer, want we leren elke dag een beetje bij.

Fundament 8 Accepteer jezelf op het punt van het proces waar je je nu bevind. (Hij houdt van je). Wees transparant voor God, laat Hem alles zien van jezelf. (Wat je vasthoudt, kan Hij niet veranderen). Erken je zwakheden. Maar leef vanuit wat Hij je heeft gegeven. Er leeft een nieuwe mens in jou. Gebruik alle omstandigheden ten goede, verdraag ze en blijf in Hem. Wees bereid de onderste weg te gaan.

Nadenkertjes 9 Onder in de nederigheid is een deurtje naar Gods Heerlijkheid. Als je niet hoeft te winnen, kun je niet verliezen. Als God je mag vernederen, ga je nooit af. Geloven; een proces door groei en tijd. Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel! (realistische doelstelling)

In de praktijk 10 Op je werk is er iemand die het op jou heeft voorzien voor je gevoel, hij/zij geeft je de rotklusjes en er valt een opvallende stilte als je de koffiekamer binnenkomt. Je beseft met schrik; ‘er wordt over me gepraat!’ Wat doe je?

Jouw reactie? 11 Ga je er tegen in, recht op je doel af? Geef je je andere wang om op te slaan? Ga je extra je best doen om aardig te zijn als christen? Bid je de (knie)schijven uit je knieën? Ga je met je baas praten, over de situatie? Kruip je in je schulp en wacht je op betere tijden? Ga je op zoek naar een andere baan?

En deze reactie? 12 Heer ik heb het gevoel dat er negatief over me wordt gepraat. Maar dank U wel dat U me hier wilt gebruiken, ik ga niet leven vanuit dat gevoel. Ik ga leven vanuit Uw Geest. Wilt u me helpen om mijn houding goed te houden, zodat deze mensen U zullen leren kennen. Ik weet dat U me hier als een licht heeft gebracht en net zoveel van hen houdt als van mij. Wilt u mij tegen hen beschermen en hen tegen mij beschermen. En verander mij, zodat ik licht geef, zegen hen Heer. Ik geef mij aan U, dank U wel, Amen.

Toets wat je leert 13 Deuteronomium 31 : 6 Zacharia 4 : 6 Filippenzen. 4 : 19 2 Corinthiërs 5 : 17 Fillippenzen 4 : 13 2 Timotheus 3 : 16 Psalm 37 : 1-11

Zoek de verschillen 14 Menselijke manier Gods manier Een te zware zak, je hebt één wens om één van de drie items te veranderen, wat wens je?

Zoek de verschillen 15 Menselijke manier Kracht van de HG.

Wat een verschil!

Wat is je doel ook weer? 16 …Groeien en een grotere auto kopen, zodat je er in past… Of… Je doel als christen is; meer en meer op Jezus te lijken, in eenheid met Hem te leven, en Hem aan de mensen om je heen zichtbaar te maken. That’s all folks! Wat is jou gedachte over deze geloofshouding?