De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is de zin van het leven?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is de zin van het leven?"— Transcript van de presentatie:

1 Wat is de zin van het leven?

2 “Wat is nou eigenlijk het nut van het leven
“Wat is nou eigenlijk het nut van het leven. Je moet studeren, krijgt een baan, als je echt een goede baan hebt heb je weinig vrije tijd! Dan werk je en werk je. en ga je met pensioen. Kun je nog even wat. Dan word je te oud, kun je niets meer. en uiteindelijk ga je dood……. …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.”

3 …. Je moet aardig zijn voor mensen. en die mensen gaan dood
….. Je moet aardig zijn voor mensen. en die mensen gaan dood! Je moet mensen helpen, maar die gaan toch uit eindelijk dood! Oorlog is slecht maar uit eindelijk ga je toch wel dood! Je maakt plezier, dat gaat weg! Je hebt ruzie, gaat ook over. Waarvoor leef je?” …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.”

4 “Waarvoor leef je nou eigenlijk. Om goed te zijn voor anderen
“Waarvoor leef je nou eigenlijk? Om goed te zijn voor anderen? Mensen gaan toch dood! alles gaat dood! ik wil mensen helpen! Maar uiteindelijk gaan ze toch dood! Waarom word je nou geboren? Om dood te gaan? “ …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.”

5 “Veel mensen zeggen dat het nut van het leven is om te leren, jezelf te ontdekken, wellicht om god te dienen. Maar wat als we dit nou allemaal gedaan hebben? Wat is daar uiteindelijk nou weer het nut van? Wellicht om een goed mens te worden, in de hemel terecht komen, wat dan ook. Zo kun je verder blijven gaan, wat is nou daar het uiteindelijke nut van? …….. …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.”

6 …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.” …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.”

7 “Het leven heeft geen nut
“Het leven heeft geen nut. En daarom hebben mensen allerlei godsdiensten en goden en spirituele zaken bedacht, die er voor moeten zorgen dat het nog ergens op lijkt, of dat het ergens naar toe gaat. …… …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.”

8 …… Mooi als je in zoiets kan geloven en dat het leven dan een doel krijgt. Zoals als eeuwige vrede, of de hemel, of iets anders onduidelijks. Wij weten het niet. Maak er maar wat van.” …….Ook al heb je dit allemaal dan bereikt, wat heb je dan uiteindelijk bereikt? Wat schiet je hier mee op? Als je maar blijft verder kijken dan kom ik tot de conclusie dat al dit uiteindelijk geen nut heeft… Je kan tenslotte niet doorleren als je alles al geleerd hebt.”

9 1 Voor alles is er een vastgestelde tijd,
en een tijd voor elk voornemen onder de hemel. 2 Er is een tijd om geboren te worden en een tijd om te sterven; een tijd om te planten en een tijd om het geplante uit te trekken; 3 een tijd om te doden en een tijd om te genezen, een tijd om af te breken en een tijd om op te bouwen;

10 een tijd om rouw te bedrijven en een tijd om te huppelen;
4 een tijd om te huilen en een tijd om te lachen, een tijd om rouw te bedrijven en een tijd om te huppelen; 5 een tijd om stenen weg te werpen en een tijd om stenen te verzamelen, Een tijd om te omhelzen En een tijd om zich verre te houden van omhelzen; 6 Een tijd om te zoeken En een tijd om verloren te laten gaan Een tijd om te bewaren En een tijd om weg te werpen

11 7 een tijd om stuk te scheuren en een tijd om dicht te naaien,
een tijd om te zwijgen en een tijd om te spreken; 8 een tijd om lief te hebben en een tijd om te haten, een tijd van oorlog en een tijd van vrede.

12 9 Welk voordeel heeft hij die werkt, van datgene waarvoor hij zwoegt
9 Welk voordeel heeft hij die werkt, van datgene waarvoor hij zwoegt? 10 Ik heb gezien welke bezigheid God de mensenkinderen gegeven heeft om zich daarmee te vermoeien. 11 Hij heeft alles op zijn tijd mooi gemaakt. Ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd, zonder dat de mens het werk dat God gedaan heeft, van het begin tot het eind kan doorgronden. 12 Ik heb gemerkt dat er voor hen niets beter is dan zich te verblijden en het goede te doen in hun leven,

13 13 ja ook, dat ieder mens eet en drinkt en het goede geniet van al zijn zwoegen. Dat is een gave van God. 14 Ik weet dat alles wat God doet, voor eeuwig blijft; niets is eraan toe te voegen, niets ervan af te doen, en God doet het opdat men vreest voor Zijn Aangezicht. 15 Wat er is, was er al, en wat er zijn zal, is er al geweest. God zoekt wat voorbijgegaan is.

14 Aan alles komt een einde of toch niet?
Voor alles is een vastgestelde tijd, en een tijd voor elk voornemen onder de hemel…er is een tijd om….en een tijd om….. (1-8)

15 Het leven lijkt zinloos, maar is het dat ook?
“Welk voordeel heeft hij die werkt, van datgene waarvoor hij zwoegt? Ik heb gezien welke bezigheid God de mensenkinderen gegeven heeft om zich daarmee te vermoeien.”(vs 9, 10)

16 “Toen richtte ik mijn aandacht op al mijn werken, die mijn handen gemaakt hadden, en op het zwoegen waarmee ik had gezwoegd om ze tot stand te brengen. Zie, het was alles vluchtig en najagen van wind. Daarin was geen voordeel onder de zon.”(2:11) “Daarom haatte ik het leven, want het werk dat plaatsvindt onder de zon, leek mij kwaad. Het is immers alles vluchtig en najagen van wind.” (2:17)

17 Aanvaard je beperkingen en geniet van het leven
“Hij heeft alles op zijn tijd mooi gemaakt. Ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd, zonder dat de mens het werk dat God gedaan heeft, van het begin tot het eind kan doorgronden. Ik heb gemerkt dat er voor hen niets beter is dan zich te verblijden en het goede te doen in hun leven, ja ook, dat ieder mens eet en drinkt en het goede geniet van al zijn zwoegen. Dat is een gave van God.” (vers 11-13)

18 “Zo zag ik dat de mens niets kan ontdekken van het werk Gods dat onder de zon geschiedt; want hoezeer de mens zich ook aftobt met zoeken, hij kan het niet ontdekken, en wanneer soms een wijze mocht zeggen, dat hij het weet, hij kan het niet ondekken.” (8:17)

19 Durf God te vertrouwen “opdat men vreest voor Zijn Aangezicht” (vs 14)

20 We vinden de zin van het leven niet ‘onder de zon’

21 God staat boven (buiten) de tijd
“Ik weet dat alles wat God doet, voor eeuwig blijft; niets is eraan toe te voegen, niets ervan af te doen, en God doet het opdat men vreest voor Zijn aangezicht. Wat er is, was er al, en wat er zijn zal, is er al geweest.”(vs 15)

22 God heeft ons gemaakt voor een relatie met Hem
“Ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd…”(vs 11)

23 Ons hart is onrustig, totdat het rust vindt bij God.”inu
Augustinus Er is een door God geschapen vacuüm in het leven van ieder mens, dat alleen gevuld kan worden door God in Zijn Zoon Jezus Christus. Blaise Pascal

24 Niet toeval, maar wat God uit Zijn hand aan je doet toevallen
“voor alles is een vastgestelde tijd…”(1)

25 God maakt alles goed “Hij heeft alles op Zijn tijd mooi gemaakt” (vs 11)

26 “God zoekt wat voorbijgegaan is” (vs 15)


Download ppt "Wat is de zin van het leven?"

Verwante presentaties


Ads door Google