De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn naam is Willem Wind

2 Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd

3 Mijn naam is Willem Wind En ik ben ondernemer

4 ROLMODEL Van Dale: iemand die op voorbeeldige manier voldoet aan een wenselijk geacht rollenpatroon.

5 ROLMODEL Waar voldoet een rolmodel aan? 1 Hij/zij is een type mens zoals een voetballer of hoogbegaafd, alles wat apart is 2 Hij/zij weet het zelf en weet dat anderen het weten 3 Rolmodel zijn is een bijkomende zaak 4 Een rolmodel stimuleert zijn/haar omgeving sterk Elk kind heeft recht op een passend rolmodel. Ook een hoogbegaafd kind! Het belangrijkste: rolmodel zijn mag geen invloed hebben op je eigen functioneren. Je bent het.

6 Hoe te leven als hoogbegaafde? Het stappenplan: 1 Tegen jezelf zeggen: ik ben hoogbegaafd Neem de tijd; Kijk es in de spiegel en zeg het; Herbeleef je jeugd; Zet allerhande zaken in dit perspectief recht; Praat erover met veilige mensen. 2 Tegen anderen zeggen: ik ben hoogbegaafd Spreek je uit als je voor jezelf de zaken redelijk op een rij hebt staan; Ken de vooroordelen maar wees ook open; Laat je zien zoals je bent of wilt zijn. 3 Vanuit deze nieuwe setting opnieuw leren leven Gun iedereen de tijd om jou te leren kennen en accepteren als hoogbegaafde; Heb ook geduld met jezelf; Praat er open over en schaam je niet voor je nieuwe ik; Laat ook de emotie zien; Laat vooral je zwakke plekken zien. En vanaf het begin is het belangrijkste: PRATEN !!!!

7 Hoe te leven als hoogbegaafde? Wat puntjes: Leer jezelf wat voor jou hoogbegaafd-zijn inhoudt. Zorg voor kennis. Wat heb ik er aan? Erg cru… in de duisternis levend zie je niet wat je mist in het licht. Waarom zou ik dit willen of moeten? Niemand moet iets… neem de tijd en praat. Moet ik met dit verhaal mijn familie kwetsen? Kijk niet alleen naar de directe gevolgen, zie op langere termijn de voordelen. Levert het wat op voor de groep? Als dat jou weer wat oplevert, als filantroop sociaal. JA, het levert veel op! Ik doe dit eerder voor mijn kleinkinderen dan de huidige generatie, helaas.

8 EIGEN WIJZE Het thema van deze Dag van de Hoogbegaafdheid Evenwicht is mijn antwoord: Geen zwart, geen wit. Als holist zeg ik ZWART - WIT

9 Het is lastig om te vertellen wat je doet als je leeft als hoogbegaafde. Van een homo kun je zeggen: als die met vriend, hand in hand, rondloopt in de stad en af en toe een zoen uitwisselt. Dat zij mogen trouwen en adopteren. Misschien wel erkenning krijgen Misschien wel dat er rekening met jou wordt gehouden Misschien wel een ‘aha’ reactie als je weer een gesprek hebt op school Misschien wel een compliment omdat je hoogbegaafd bent Misschien wel een baan omdat het in je CV staat Misschien wel een school waar je kind altijd vrolijk fluitend heen gaat Misschien wel een prachtige partner die je aanvult en verrast, ook na jaren Misschien wel een vriendengroep die je regelmatig treft, bv in ’t Peerhoes Misschien zelfs wel dat je echt trots bent op je hoogbegaafdheid…

10 Samenvatting Leer van anderen wat hoogbegaafd kan zijn Praat! Beslis zelf wat op jou van toepassing is. Een rolmodel kan positief en negatief zijn Praat! Overtuig jezelf en neem de tijd Praat! Meld het de anderen en neem ook hier de tijd Praat! Leer gaandeweg wat jij wil en waar jij warm voor loopt. Praat! Je bent klaar als het hoogbegaafd-zijn geen item meer voor je is. Praat!! Ook dan! Want dan ben je pas echt een rolmodel…

11 EIGEN WIJZE Deze powerpoint is nog te vinden op de site www.prowat.nl Bedankt voor de aandacht en tot ziens Vergeet niet de Quizvragen in te leveren en je stembiljet voor de verkiezingen!!


Download ppt "Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd."

Verwante presentaties


Ads door Google