Donderdag 15 januari 2009 – 13:30 uur

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Laaggeletterdheid
Advertisements

Ervaringen in samenwerking
Centrale werkwinkel D:
Gedachtewisseling Interne staatshervorming 18 mei 2010.
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
Olga Haarman, 11 juni 2009 Kulturhusberaad Positionering van het Kulturhus 1.
Expertmeeting 3 Kansen en initiatieven tussen regionale en locale economie.
TIJD VOOR SENIORENSPORT 'Bewegen als levenslange uitdaging' Task Force 50+ Sport en Bewegen Donderdag 1 december 2005 Remco Boer, Hans Arends (NISB)
Presentatie: Jan Paddenburg Manager Sportplan Niels Balke
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
De Waarde van Pop De maatschappelijke betekenis van popmuziek
Kansen voor kinderen Carla Scheffer Rens van Kleij Startbijeenkomst Brede School Wassenaar 18 december 2012.
HoekscheWaardDuurzaam
eCompetence Framework (e-CF)
Van visie naar actie.
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
Wijkambitie Zuidwest Wijkdialoog 29 november 2011.
P. 1 6 december 2008 Gaat samen ook? Interculturaliseren van sociaal-cultureel werk Janna Moonens Vlaamse Gemeenschapscommissie studiedag Masereelfonds.
 …. VOOR LOKAAL SOCIAAL BELEID
OM DIT TE REALISEREN WIL DE CULTOORCOOP:
Oriëntatiepunten voor een geslaagde wijkaanpak. De burger is in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor zijn welzijn. Activeren is goed luisteren.
Belangrijke dimensies van kinderarmoede
Lien Verwaeren Kabinet Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Vlaamse Regering Naar een nieuw decreet Lokaal Cultuurbeleid.
Tweede Studiedag Brede School – Vlaams Parlement 16 mei 2008 Een brede Kinderopvang REFLECTIES door Jan Van Gils Onderzoekscentrum Kind en Samenleving.
Thematische workshop Thematische workshop Ondernemerschap.
Harmonisatieplannen kabinet
Wmo-beleid Drechtsteden Lenne van de Merwe 2 juni 2014.
NME: kiezen, leren, meedoen
4e Ontmoetingsdag Breedtesportimpuls Van impuls naar beleid: wijkgerichte aanpak in de BOS-driehoek Donderdag 27 mei 2004 Danny van Dijk, NISB Hans van.
Sessie: realiseren van doelwaarden 25 november 2013.
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
Jongeren Preventie Team
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
Rivierenland in eigen hand Leefbaarheid verbeteren door eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid van bewoners van kleine kernen in het Rivierengebied.
Werken naar Vermogen In de Drechtsteden G.A. ten Dolle, directeur Dordrecht Projectgroep Wwnv 1 December 2011.
VERBREDING VAN PRAKTIJK & DEFINITIE YOTA ! PARTICIPATIE BIJ DE VORMGEVING VAN EEN STAD.
De Rotterdamse aanpak Wijk- en dagarrangementen brede school
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
TEL Veghel (lid VPPG)1 TEL Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Transparant, Evenwichtig & Leefbaar Veghel.
BMC 4/5/
Herstructurering Sociaal Domein
Vitale opgaven voor de Stad bestuursvergadering ZON, 4 febr. 2014
Vitale opgaven voor de Stad november 2014
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
TRAJEKT Samen kunnen we alles
Doe je zeg! Via de ouderenraad? 21 november 2014 Veerle Baert.
GRIP krijgen op werkdruk en stress met het JD-R model
Het samenbrengen van taal- en leesvaardigheid en kunst- en cultuureducatie in Noord-Brabant ten behoeve van de omgang met de 21 e eeuwse vaardigheden in.
Wmo-scan voor dorpshuizen! Plattelandsparlement 14 november 2015 Gerrit Kapteijns.
Festivals als cultuur fundament EINDHOVEN. Nieuw speelveld met gemeentelijk cultuurfonds Stichting Cultuur Eindhoven.
De maatschappelijke betekenis van musea Onderzoek, publicatie en implementatie.
IBN de basis voor groei Presentatie Commissie Inwonerszaken gemeente Boxmeer 29 augustus 2013 Ed de Leeuw - algemeen directeur IBN.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Diversity policy in the perception of diversity managers.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Cultuurnota Alblasserdam BIO 8 oktober Waarom een cultuurnota? Ontsluiten aanbod Kansen benutten Visie en focus: kader Samenhang en samenwerking.
Tekst hier Positieve beeldvorming rond diversiteit stimuleren in de media.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Limburgse Bond van Muziekgezelschappen
Duurzaam Idskenhuizen
Subsidiëren vrijwilligersorganisaties
ONDERWIJS EN ARBEIDSMARKT
De toekomst van de maatschappelijke stage
Kansen voor gemeenten: De Waarde van Pop 2.0
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Waarderende benadering
Transcript van de presentatie:

Donderdag 15 januari 2009 – 13:30 uur Malou Olieslagers & Irene de Vocht

Introductie Opdrachtgever: POPnl Opzet onderzoek Enquête onderzoek - 50 deelnemende gemeenten Interviews - 19 deelnemende gemeenten Onderzoeksgebieden zijn gericht op Functionaliteit van de nota ‘POP met Beleid’ Kansen van popcultuur De rol van popmuziek binnen de diverse beleidsvelden Welke rol zien gemeenten voor zichzelf? Aanbevelingen

Functionaliteit van de nota ‘POP met Beleid’ Positief “goede aanleiding tot het formuleren popmuziekbeleid” “belang van popmuziekbeleid wordt goed weergegeven” “bruikbaar als er problemen zijn in de popsector” “bruikbaar als handvat, om beleid vorm te geven” “bruikbaar om te vergelijken met de eigen aanpak” “duidelijk wat het nut kan zijn functies of organisaties te clusteren”

Functionaliteit van de nota ‘POP met Beleid’ Minder positief “een 0-meting zou wenselijk zijn geweest” “te weinig aandacht voor nieuwe technologische ontwikkelingen” “eigen beleid vertoonde overlappingen met adviezen van de handreiking, hierdoor is de handreiking geen ondersteuning geweest, eerder een bevestiging”

Conclusie Voor gemeenten met popbeleid een bevestiging Voor gemeenten zonder popbeleid een aanleiding om na te denken over hoe de gemeente haar eigen rol ziet en wat zij kan betekenen Goede basis om concrete informatie te verkrijgen over hoe de popsector werkt en in elkaar steekt Goed om mensen te overtuigen van de waarde van popmuziek Bruikbaar om te vergelijken met andere gemeenten Uw gemeente op de kaart zetten

Kansen voor popcultuur Economische ontwikkeling (spin-off) Bron van werkgelegenheid Katalysator voor creatieve industrie Creatieve industrie en uitgesproken popcultuur versterken elkaar

Kansen voor popcultuur Binding jeugd Vergrijzing tegen gaan door middel van jongerenparticipatie

Kansen voor popcultuur Talentontwikkeling Stimuleren van jong talent Beschikbaar stellen van oefenruimtes Veel belangstelling voor Do It Yourself

Kansen voor popcultuur Clustering Lokale poporganisaties, vrijwilligersorganisaties van popmuzikanten bundelen de krachten Verschillende functies & accommodaties kunnen elkaar versterken

Kansen voor popcultuur Culturele waarde Popmuziek biedt laagdrempelige mogelijkheden tot cultuurparticipatie Cultuur zoekt naar vernieuwing en verlegt zo de grenzen van de samenleving

Kansen voor popcultuur Imago gemeente Popcultuur draagt bij aan stedelijke identiteit Het onderscheidt de ene plaats van de andere Poppodia, festivals en muziekopleidingen zijn een visitekaartje voor de gemeente

Kansen voor popcultuur Stads- en steekpromotie Voor professionals in de creatieve industrie kan de aantrekkingskracht van de popsector optimaal benut worden Poppodia bevorderen de levendigheid van het horeca- en uitgaanscircuit

Kansen voor popcultuur Huisvesting popinstellingen Gebruik maken van aanwezige voorzieningen Er moet goed gekeken worden naar de bereikbaarheid van popvoorzieningen

Kansen voor popcultuur Multicultureel platform Integratie van bevolkingsgroepen vindt vanzelf plaats

Kansen voor popcultuur Digitalisering Ontwikkelingen op het terrein van de nieuwe media bieden tal van mogelijkheden voor de popsector

Kansen voor popcultuur Samenwerkingsverbanden Samenwerken met het bedrijfsleven vergroot de financiële en organisatorische mogelijkheden van poporganisaties

Kansen voor popcultuur Cultuureducatie Popmuziek is een middel voor cultuureducatie

Conclusie Slechts een aantal gemeenten benut de kansen optimaal Professionalisering van de popsector vraagt nog steeds belangrijke investeringen Belangrijk om kansen en bedreigingen in kaart te brengen

De rol van popmuziek binnen de diverse beleidsvelden Kunst & Cultuur Valt bij de meeste gemeenten onder kunst & cultuur (17) Wordt vaak samengebracht met andere kunstuitingen wanneer er sprake is van clustering Valt vaak onder dezelfde subsidieregeling als andere kunstuitingen

De rol van popmuziek binnen de diverse beleidsvelden Jeugdcultuurbeleid Stadsbinding jeugd Vergrijzing tegengaan

De rol van popmuziek binnen de diverse beleidsvelden Onderwijs Manier om grootste doelgroep ‘Jongeren’ te bereiken

De rol van popmuziek binnen de diverse beleidsvelden Zorg & Welzijn Jongerencentra Stadsbinding jeugd dus minder inzetten op Zorg & Welzijn

De rol van popmuziek binnen de diverse beleidsvelden Sociale Zaken & Integratie Muziek verbindt Multicultureel platvorm Stadsbinding Sociale cohesie

De rol van popmuziek binnen de diverse beleidsvelden Ruimtelijke Ordening Cultureel hart Veemarktkwartier Tilburg

Welke rol zien gemeenten voor zichzelf? Initiator Facilitator Stimulator Beslisser Entrepreneur Bemiddelaar

Conclusie Meerdere rollen Kansen & bedreigingen Betere communicatie Afwachtende rol Kansen worden minder benut

Aanbevelingen Vervolgtraject Nulmeting Trends & ontwikkelingen Verschillende niveaus

Aanbevelingen Popbeleid Ruimte voor initiatieven Aansluiten bij speerpunten Clustering

Aanbevelingen Communicatie Communicatie naar popinstellingen Actieve rol popinstellingen Samenwerking popkoepels en gemeenten aanscherpen