Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidt; geef ons heden ons dagelijks brood
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 februari 2014 “U moet beseffen dat het de Heer, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven,
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
LUCAS 12:22-40.
Video clip scheermesjes fabrikant….
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Evangelie der genade Vragen :
Discipelschap.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
NIET OP DOOIEND IJS !!.
De visie is Jezus One for all.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Jezus verliest de liefde van mensen
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Welkom.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst: de zegen Voorganger Thema.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verlangens van God.
Genade schenken 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
VREDE.
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Koen Minderhoud 30 november 2014
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Ik wil jou van harte dienen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
in Nieuw-Testamentisch perspektief
Welkom in de samenkomst
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Een voorbeeld dat navolging verdient
Voorganger: Ds. D.J Lagerweij Ouderling van dienst: J. Boersma
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Geef ons vandaag ons..... brood. BIDDEN OM ……BROOD 1.koninkrijksbrood 2.dienstbrood 3.samen-brood.
Transcript van de presentatie:

Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt de bouw  Geef jij al uit genade?  Leef jij al uit genade?  Vergelijking tussen ons en het gevende volk in de woestijn (zij zijn een voorbeeld voor ons, 1 Kor. 10:11)

Lezen  Exodus 35:4-10 en 29

Een vrijwillige gave voor de Heere  Het gaat hier niet over tienden (Lev. 27:30, Deut. 14:22)  Opdracht om God de eer te geven voor de opbrengst  Inkomsten van de Levieten  Geef jij wel eens een vrijwillige gave?  Vandaag generaliseren we een keer niet naar:  Tijd  Talenten  Geestelijke gaven  Geld is blijkbaar bovengemiddeld een issue  Mattheüs 6:24, 1 Tim. 6:10, Jakobus 5:1-3, enz., enz.

Benodigdheden: geen bezit  Tegenwerping 1: “ik heb het zelf nodig”  “Die Israëlieten hadden dat niet, God zorgde voor hen!”  God zorgt ook voor jou!  Mattheüs Daarom zeg Ik u: Wees niet bezorgd over uw leven, over wat u eten en wat u drinken zult; ook niet over uw lichaam, namelijk waarmee u zich kleden zult. Is het leven niet meer dan het voedsel en het lichaam meer dan de kleding? 26. Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven?

Benodigdheden: geen bezit  Tegenwerping 2: “ik heb het zelf verdiend”  “Die Israëlieten niet, zij hadden alles gekregen in Egypte!”  Jij hebt ook alles gekregen, alles is genade van God!  Psalm De aarde is van de HEERE en al wat zij bevat, de wereld en wie er wonen.  Handelingen En de menigte van hen die geloofden, was een van hart en een van ziel; en niemand zei dat iets van wat hij bezat, van hemzelf was, maar alles hadden zij gemeenschappelijk.

Benodigdheden: geen bezit  Tegenwerping 3: “ik doe het wel als er meer binnenkomt”  “Die Israëlieten waren hartstikke rijk!”  Lukas En bij wie het zaad in de dorens valt, dat zijn zij die het hebben gehoord, maar die gaandeweg door de zorgen en rijkdom en genietingen van het leven verstikt worden en geen vrucht dragen.  Lukas En Hij zei: Werkelijk, Ik zeg u dat deze arme weduwe er meer dan allen in geworpen heeft.

Resultaat: blijdschap (vrucht v.d. Geest)  2 Korinthe 9 7. Laat ieder doen zoals hij in zijn hart voorgenomen heeft, niet met tegenzin of uit dwang, want God heeft een blijmoedige gever lief.  Geven maakt blij!  God heeft lief wie op Hem lijken!  Johannes Als u Mijn geboden in acht neemt, zult u in Mijn liefde blijven, zoals Ik de geboden van Mijn Vader in acht genomen heb en in Zijn liefde blijf. 11. Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat Mijn blijdschap in u zal blijven en uw blijdschap volkomen zal worden.