Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Bestemming God eren ….
Romeinen 6:1-11 Betekent dit nu dat we moeten blijven zondigen om de genade te laten toenemen? Dat in geen geval. Hoe zouden wij, die dood zijn voor.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Pasen & Gilgal 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
‘voor de kinderen’.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
Preek Jakobus 2:
Preek Hebreeën 4:
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Het evangelie van de opstanding
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Hou (je) vast aan Gods hoop
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
de doortocht door de Jordaan
Pasen: was ik er maar bij geweest
Les 3 Gedoopt leven.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4

Stenen uit de Jordaan

Inleiding: Wat betekenen deze stenen Stenen uit de Jordaan = uit de dood In de rivierbedding van de Jordaan moesten ze stenen zoeken. De Jordaan is een beeld van de dood. Jezus werd in de Jordaan gedoopt terwijl Hij al besneden was. Hij wilde alle gerechtigheid vervullen. Hij wilde de dood in gaan voor jou. In de plaats van de dood zijn wij met Christus gevonden want wij zijn in Zijn dood gedoopt. 12 stenen precies voor de twaalf stammen. Het is niet alleen voor Israël maar ook voor ons. Er staan vierentwintig oudsten voor de troon van God. 12 stamvaders = Oude Testament 12 apostelen = Nieuwe Testament

Stenen worden in de Schrift vergeleken met: Mensen of gelovigen. Jezus zei Math. 3:9 God kan uit deze stenen kinderen van Abraham verwekken 1 Petrus 2:5 wij worden nu als levende stenen gebouwd ook tot een monument nl tot een geestelijk huis. Ezechiël spreekt zelfs over een hart van steen. Lewaf = Wordt vertaald met hart, maar beter is het centrum van je bestaan alles wat je denkt wie je bent. Ezechiël 11:19 Ik zal hun één hart geven en een nieuwe geest in hun binnenste, en Ik zal het hart van steen uit hun lichaam verwijderen en hun een hart van vlees geven,

De Geestelijke les is. 1 De Israëlieten ( of de twaalf stammen ) zijn uit de dood van Egypte en de woestijn gehaald. 2. Het geestelijke volk van God is uit de dood van de zonde gehaald

Monument van de Oude mens Israël moest eerst door de dood heen naar het beloofde land. Zo moet eerst onze oude mens in de dood gelegd worden van de Jordaan voor wij de hemel in kunnen. Daarom is er een monument in de dood = beeld van de oude mens en een monument op de oever de mens met Christus opgestaan Er is een monument op de oever = in het hemelse beloofde land. Wij zijn dan met Christus gestorven in zijn dood = Onze oude mens ligt in het graf Wij zijn met Hem opgestaan in een nieuw leven = Onze nieuwe mens in Christus opgestaan.

Wat betekent de Ark? Is de Troon van God. Heilige Plaats Wordt door de priesters gedragen. Gaat met het volk de Jordaan in. Gaat met ons de dood in. Jezus is voor ons de dood ingegaan. Is de oorzaak dat de kracht van God openbaar wordt. Het water wordt tegengehouden.

Opdat wij niet vergeten Gilgal betekent omwenteling. (gal is steen) Hier brengt God een keer in het leven van de gelovige namelijk: Uit de woestijn = beeld van de wereld Door de Jordaan = beeld van de dood * In het beloofde land = beeld van de hemel * Wij zagen in de vorige studie wat de betekenis van de doop was nl Sterven met Christus en met Hem opstaan in een nieuw leven.Rom 6:3 Of weet gij niet,

Het brengt Gods daden in herinnering Gods grote daden Hoe Hij Israël redde. Gods grote daden en liefde. Hoe Hij jou wil redden. Oude mens gestorven Nieuwe mens opgestaan. Nooit vergeten wie dat voor je deed.

3. Het roept geloof en verwachting op Als wij weten wat God vroeger heeft gedaan dan verwachten we dat Hij zichzelf opnieuw de levende God zal betonen. He – emin = amen zeggen wat God zegt. Jezus zei ik wil gehoorzaam de dood in gaan. Wil jij met Christus sterven en opstaan in een nieuw leven. Dan mag je dat laten zien in de doop. Here God dat wil ik u laten zien.