Veiligheidscommissie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Analyse van incidenten
Inschrijven - stroomdiagram
SOS-procedure voor onveilige situaties
Het schoolondersteuningsprofiel en ondersteuningsplan als basis voor inhoudelijke samenwerking Eelco Dam Algemene Vereniging Schoolleiders 26 november.
Risico? Gevaar? Bijna-ongeval? Ongeval?
Veilig en gezond aan ’t werk, dat raakt iedereen. Goed voor jou en voor de zaak. Samen sterk voor preventie Campagne Een gezonde werkplek Naam.
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
7 juli 2014 NTA Quiz Wat weet u van de NTA?. 7 juli Eén van de kernonderdelen van een VMS is… een rapportagematrix een risico-inventarisatie.
Implementatie van Elektronisch Voorschrijven (EVS)
REGISTRATIE Onderdeel 4
Wijziging organisatiestructuur afdeling Voetbal Op 20 september is er een samenstelling van mensen uit de Voetbal- en Jeugdcommissie een gesprek aangegaan.
Presenetatie Landelijke Studiedag Multiproblemgezinnen 30 mei 2013 Ellen Loykens Molendrift
Model-handelingsprotocol AMHK 10 uitgangspunten
Uitrol van implementatieplan taal en rekenen
Verbrandingstoestellen werkend met bio-ethanol
Vlieg als een vogel, denk als een mens
Ongevallen en Opvolging
1-zorgroute in school MR bs Edith Stein
Veiligheidscommissie
Organisatiecultuur en veiligheidsgedrag Frank Guldenmund, Sectie Veiligheidskunde, TU Delft.
25/11/08 Presentatie FANC/Bel V De samenwerking FANC – Bel V in de praktijk Manfred Schrauben FANC Frédéric Schmitz Bel-V.
Integrale aanpak Stilstaan bij concept ‘integraal’
Oefening 3, powerpoint, 1BaMV
1-zorgroute in school bs Edith Stein MR Ouderkamer
De aanvaardbaarheid van een betoog
Scheiding Transport Gevaarlijke Stoffen en Kwetsbare Functies
Buisleidingen Het op orde brengen van een dossier!
Systeemtoezicht ‘Vertrouwen is goed, controleren is beter’
Ervaringen met de COMPAZ Kennisdag veiligheidscultuur
Stand van zaken EASA PART M
Afdelingsvergadering najaar 2010 Afdeling Schermvliegen KNVvL Bestuur en Commissies Vrijdag 5 november 2010 Amrâth Motel Maarsbergen.
© L.A.F.M. Kerklaan HCG 1 16 november 2001Juridisch bibliothecarissen Het managen van de juridische bibliotheek Het kwaliteitshandboek als praktisch instrument.
Directe Hulp bij Huiselijk Geweld
Airspace infringements LVNL-perspectief
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
Seminar 23 april 2014: Uw rechten en plichten bij een inval
Welkom. Even voorstellen. Wie is Silvo Steenkamer?
Veiligheidsreling voor rolsteigers
Zakelijke ouderavond november Een terugblik Het heden De toekomst.
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken op hoogte en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik waar.
Excellente Scholen Drentse excellentietraject Dorien zEVENBERGEN Inspectie van het onderwijs.
Herziening handreiking buisleidingincidenten
Een zorgsysteem voor betere arbeidsomstandigheden
H.1 Veiligheid AOC Oost.
Derde jaarvergadering BIN LIEZEBOS maart 2015 Jaarvergadering 2015 van het B.I.N. LIEZEBOS.
De DATATEAM® methode data als inzet voor het werken aan onderwijs, kwaliteit en professionalisering Klaas Pit 16 april 2015.
Verantwoorden over passend onderwijs Congres Antwoorden bij Verantwoorden 23 september 2015.
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
Gezondheidszorg Patiëntveiligheid bezien vanuit de psycholoog Resultaten van een onderzoek onder leden van het NIP Dr. Udo Nabitz, bestuur NIP 24 september.
Bewonersavond Brede School De Horden 6 september 2012.
Het pgb vanaf 2015 actualiteiten Frans van der Pas Scherpenzeel 28 oktober 2014.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
HANGAR 11 Nol Graas VOLT-Twente 14 mei Hangar 11 Algemeen Geschiedenis Projectafwijkingsbesluit Conclusie.
Toezicht: vangnet of dwangbuis ? Jan Dirk Steenbergen Hoofdinspecteur
JS&S Bedrijfssoftware
Ledverlichting bij Rijkswaterstaat
Grip op veiligheid en risico’s op de werkplek en het voorkomen van verzuim Hoe zorg ik voor een goed beleid om (financiële) risico’s van veiligheid zoveel.
Veiligheid in het verkeer
VCA inleiding.
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
Veiligheidscultuur & leiderschap
Ouders en school samen Maart 2016
Wij willen als gemeente/organisatie X onze klanten centraal stellen
Toolbox Werken op hoogte
Deze presentatie gaat over de risico’s van het werken hellende daken en de manieren om deze risico’s te verkleinen. De presentatie is algemeen. Gebruik.
VCA inleiding.
Seminar Luchtruim & Regelgeving
Kennisbank Veilig werken
Toolbox Meldingen ongevallen
Transcript van de presentatie:

Veiligheidscommissie

Even vooraf…… De VC heeft een 2-tal nieuwe leden mogen verwelkomen….. Jeroen Buis Ondernemer op IT gebied Instructeur L+B (PAHO) Winand Sitsen 10 Jaar F16 vliegtuigonderhoudsmonteur geweest 2001 bij politie gaan werken als agent 2004 tot heden technisch rechercheur bij team forensische opsporing Oost Nederland

WETEN WE HET NOG……? Op weg naar een totale veiligheidscultuur…. Waar willen we uitkomen? Wie gaan op reis? Waar zijn we nu? Wat moet nog gebeuren? Kan niet zonder.... Handboek op afdelings-niveau gereed Openheid over veiligheid Minder incidenten KNVvL Onze afdeling Scholen Verenigingen Instructeurs Piloten Implementatie op schoolniveau Openheid over veiligheid!

Inspectie Leefomgeving en Transport De ILT is de inspectie die voortkomt uit de samenvoeging van de VROM-inspectie (VI) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) Eist VMS bij luchtvaartorganisaties Het KNVvL-breed opgezette VMS is dusdanig opgezet dat het zowel de structuur van de KNVvL als de unieke aspecten van de luchtsporten in acht neemt. Het KNVvL-VMS kan als basis genomen worden en vervolgens aangevuld met afdelings- en clubspecifieke zaken.

Even nog voor de beeldvorming “SCHOOL” “KNVvL” VEILIGHEIDSMANAGER VMS KNvVL VMS SCHOOLNIVEAU PROCEDURES REGISTRATIES INSTRUCTEURS HULPINSTRUCTEURS STARTLEIDER LIERMAN PILOOT “Harde veiligheid” “Zachte veiligheid”

ECHTER……. Voorvallen en in het bijzonder ongevallen zijn nooit helemaal uit te sluiten, ook niet met een handboek VMS. Wat wel kan, is dat we van voorvallen leren om herhaling te voorkomen. Dat vraagt openheid van de direct betrokkenen en begrip van anderen. Het gaat er daarbij niet om schuldigen te vinden of betrokkenen te veroordelen. Het gaat er wel om met elkaar oorzaken te vinden en vervolgens oplossingen te vinden om de kans op herhaling te verkleinen. Het VMS Handboek biedt daartoe dan ook een leidraad.

De componenten van het VMS zijn: Risicomanagement (voorvalmanagement + gevaaridentificatie) Toetsing van verbetermaatregelen Veiligheidspromotie en –training Ter informatie: Veiligheidsmanager KNVvL: Huib Holsteijn Scholen/verenigingen: ook eigen VM aanstellen

“Gebieden” van de VC en VM… Dood of blijvende geheel/gedeeltelijke invaliditeit 1 Zwaar letsel met langdurig herstel 3 Licht letsel, in aanmerking komend voor behandeling 30 “Incident” (onveilige handeling/situatie of bijna ongeval) 300 Registraties/meldingen van “incidenten” fungeren als bron voor verbeteracties!

Hoe nu verder…. Er komt een jaarlijkse VM dag Er is bewust gekozen voor een VMS “Light” wat dus de school/vereniging de mogelijkheid biedt om op basis van het VMS handboek eigen procedures en uitvoeringsvoorschriften op te stellen. Planning: 22 november a.s. voorstel goedkeuring “VMS” tijdens ledenvergadering 01 januari 2014 invoering “VMS” bij scholen/verenigingen 01 januari 2015 inleveren jaarverslagen Er komt een jaarlijkse VM dag Vergelijkbaar met de instrukteursdag

Dus, er wordt vervolgactie verwacht van zowel verenigingen als scholen Uiteraard worden deze daar nog verder over geïnformeerd!

Andere ontwikkelingen: Per 01 januari 2014 komen meldingen in de Europese voorvalregistratie (EHPU)

Andere ontwikkelingen: Veiligheidscommissie is uitgenodigd bij de Luchtvaartpolitie voor een oriënterend gesprek…..

Vragen?