Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Boodschap in praktijk brengen
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Hoe kun je Geloven? 1.
4 De kracht van de Geest.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Het wassen van voeten.
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Preek thema: Zeker weten?.
‘voor de kinderen’.
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Op weg naar Herstel Op Weg naar Herstel 4 januari 2014 ’t Veerlicht
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Mijn eerste levensbehoefte is…
In de leerschool van het gebed
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
Paulus’ bediening.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Leven zoals God het bedoelde?!
VREDE.
Met handen en voeten geloven 1
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
Zondag 24 HC Franeker 10 oktober 2010
Koen Minderhoud 30 november 2014
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Lekker gegeten??.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Een voorbeeld dat navolging verdient
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
1.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Transcript van de presentatie:

Christus centraal! “Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde” Paulus in 1 Korintiërs 2 vers 2

Thema: vertoon de gezindheid van Christus in je leven! 1.Een gezindheid, wat is dat precies? 2.Wat is de gezindheid van Christus? 3.Hoe krijgen we de gezindheid van Christus?

1. Een gezindheid, wat is dat precies? Dingen gaan vanzelf. Je hoeft er niet bij na te denken. Onderdeel van je persoonlijkheid: het zit in je verstand, wil en gevoel. Christen-zijn is: Zijn zoals Christus was

2. Wat is de gezindheid van Christus? Een sprekend voorbeeld: het verhaal van de voetwassing.

De voetwassing, Johannes 13: 12 Toen hij hun voeten gewassen had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. ‘Begrijpen jullie wat ik gedaan heb?’ vroeg hij. 13 ‘Jullie zeggen altijd “meester” en “Heer” tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. 14 Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. 15 Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. 16 Waarachtig, ik verzeker jullie: een slaaf is niet meer dan zijn meester, en een afgezant niet meer dan wie hem zendt. 17 Je zult gelukkig zijn als je dit niet alleen begrijpt, maar er ook naar handelt.

2. Wat is de gezindheid van Christus? Wat leren we van de voetwassing? Voel je nergens te goed voor Je niet boven anderen verheffen. Niet op je strepen gaan staan. Wie je ook bent: afzien van jezelf. Het belang van de ander zoeken.

2. Wat is de gezindheid van Christus? Christen-zijn is: Willen dienen. Er voor de ander willen zijn. Bewogen zijn met anderen. Noden zien en willen helpen waar je dat kunt.

3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? De hamvraag! Ligt de lat niet te hoog? Kan dit wel op bevel?

3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? Geen kant en klaar recept Wel een geheim: – Jezus’ dood aan het kruis brengt verzoening. – Die genade van God is de basis – Laat het je trots breken! – Dan verander er echt wat: GENADE VERANDERT MENSEN

3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? Genade dus als basis. Het grote geheim: God doet het! – Verwacht veel van de Heilige Geest – Bid en werk – Samen streven naar de gezindheid van Christus.

3. Hoe krijgen we de gezindheid van Christus? De lat ligt hoog Laat je niet ontmoedigen – Let op wat er wel is. – Bijbelse ontspannenheid op dit punt – God is een goed werk begonnen, ook in Dalfsen! – Laat je aansporen om verder te gaan. Laten wij naar die gezindheid verlangen. En elkaar en onze naaste van harte dienen.