Troonswissel in de hemel?. Nieuw op de troon Psalm bij verovering van Jeruzalem? Psalm bij verovering van Jeruzalem? Genesis 14: Abram en Melchisedek.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

20 april 2014 Den Haag. 10 Spreek tot de Israelieten en zeg tot hen: Wanneer gij komt in het land dat Ik u geef, en DE OOGST daarvan binnenhaalt, dan.
Psalm honderdacht en zestig.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
1 17 okt 2013 Rijnsburg 17 okt 2013 Rijnsburg. 2 het voorgaande: Melchisedek voor het eerst ter sprake in 5:6 en 5:10 10 door God aangesproken als hogepriester.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Godsdienst.
WELKOM OP TOV!.
Welkom.
Shalom!.
Welkom op TOV!.
Thema voor vanavond is:
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
‘voor de kinderen’.
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Uw koninkrijk kome Want van u is het koninkrijk. Jezus onthult de aard van Gods koninkrijk.
Hartelijk welkom in deze dienst
Welkom op TOV!.
Genade schenken 1.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Liederen Sing-in 12 oktober
Wandelen met de Ontzagwekkende
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
vanwaar haalde Abraham
Preek Matteüs 2: 1-12.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
1 Van David. Een psalm. Aldus luidt het woord des HEREN tot mijn Here: Zet u aan mijn rechterhand, totdat Ik uw vijanden gelegd heb als een voetbank voor.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
DE GROTE WITTE TROON deel 2 9 november 2014 Zoetermeer.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Spring in het diepe!.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Transcript van de presentatie:

Troonswissel in de hemel?

Nieuw op de troon Psalm bij verovering van Jeruzalem? Psalm bij verovering van Jeruzalem? Genesis 14: Abram en Melchisedek Genesis 14: Abram en Melchisedek “Toen Abram na zijn overwinning op Kedorlaomer en de andere koningen terugkeerde, kwam de koning van Sodom hem tegemoet in de Sawevallei, de Koningsvallei. En Melchisedek, de koning van Salem, liet brood en wijn brengen. Hij was een priester van God, de Allerhoogste, en sprak een zegen over Abram uit: ‘Gezegend zij Abram door God, de Allerhoogste, schepper van hemel en aarde. Gezegend zij God, de Allerhoogste: uw vijanden leverde hij aan u uit.’ Abram gaf aan Melchisedek een tiende van wat hij had heroverd.”

Niet zomaar een koning David: koning door Gods gunst David: koning door Gods gunst Matteüs 22: over wie gaat die Psalm? Matteüs 22: over wie gaat die Psalm? Jezus aan Gods rechterhand! Jezus aan Gods rechterhand! Ereplaats Ereplaats Kracht en hulp Kracht en hulp Vader en Zoon: één hand Vader en Zoon: één hand

Naar boven kijken Politiek: God speelt geen rol meer? Politiek: God speelt geen rol meer? Vertrouwen op Jezus Vertrouwen op Jezus Wij “maken” Gods koninkrijk niet Wij “maken” Gods koninkrijk niet Koning en tegelijk Priester Koning en tegelijk Priester Melchisedek in het klein Melchisedek in het klein Jezus in het groot Jezus in het groot

Als frisse dauw Geen toeschouwers, maar: Geen toeschouwers, maar: Leger van vrijwilligers Leger van vrijwilligers Frisse, pittige volgelingen van Jezus Frisse, pittige volgelingen van Jezus Dauwdruppels van de Geest Dauwdruppels van de Geest Glinsterend leven in zijn licht Glinsterend leven in zijn licht

Met opgeheven hoofd Koning weet van aanpakken Koning weet van aanpakken Vijanden verpletterd – afschuwelijk? Vijanden verpletterd – afschuwelijk? Verzet tegen Christus: da’s pas erg! Verzet tegen Christus: da’s pas erg! Overwinning na lange strijd Overwinning na lange strijd Strijd om je hart: kies voor Jezus! Strijd om je hart: kies voor Jezus! Volhouden, want Hij houdt vol Volhouden, want Hij houdt vol