Godsdienst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezegend wie op God vertrouwt
Advertisements

“Ik kan dit niet oplossen...”
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kerstviering kleuterbouw
Gods verborgen glans.
Kerstmis.
Evangelie der genade Vragen :
Tussen Pasen en Pinksteren.
De Heilige Geest in het Oude Testament
Vertel het Maar Kerstproject 2008
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Hoe kun je Geloven? 1.
Godsdienst.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
"Santa is coming to town".
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Wat vind jij belangrijk tijdens het kerstfeest?
Huiswerk gemaakt!?.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Kerstviering groep 4 Fijn dat jullie er zijn!.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Welkom in deze kerkdienst
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
Op Zijn Woord. At His Word.. Lucas 1: In de zesde maand nu werd de engel Gabriel van God gezonden naar een stad in Galilea, genaamd Nazaret, 27 tot een.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Godsdienst
Godsdienst.
De beroemdste persoon die er is …. Turning point in de geschiedenis God werd mens en kwam onder ons wonen. De realtie tussen God en mensen was stukgegaan,
Godsdienst.
Beloofd is beloofd.
Wie nodig je als eerste uit?
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Shalom!.
Thema voor vanavond is:
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wie is God voor jou?.
Welkom in de samenkomst
Verlangen naar licht.
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
De Heiland Uw Heiland.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
De beroemdste persoon die er is …
Een voorbeeld dat navolging verdient
‘Mixed up piles’.
Welkom Gezamelijke avonddienst, zondag 13 december 2015 Voorganger: Ds. H. J. H. Pap Ouderling van dienst: Egbert Duurkoop Organist: H. Snel Lezing: Psalm.
Welkom op 1 ste Kerstdag Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: W. Verkerk M.m.v.: E.Hofstede /huisband/ KEE Lezing: Lucas 2: 1-15 (BGT)
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Er bloeit iets op! Kerstproject Er is een roos ontloken uit barre wintergrond, zoals er was gesproken door der profeten mond. En Davids oud geslacht.
11 februari 2016 Hendrik Ido Ambacht Het Koninkrijk van de hemelen.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Wat met ongeloofwaardige verhalen in de Bijbel?. Inleiding.
Blok III Jezus, Gods Zoon
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Uit: Lucas 1/26 e.v. Gegroet Maria, je bent begenadigd. De Heer is met je. Maria vroeg aan de engel: hoe zal dit gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap.
Transcript van de presentatie:

Godsdienst

Wie is de beroemdste vrouw uit de geschiedenis?

een ring van licht om het lichaam van goddelijk of heilige personen Maria Aureool een ring van licht om het lichaam van goddelijk of heilige personen

De Bijbel Er is in de bijbel niet zo veel te vinden over Maria. Ze wordt in de bijbel opgevoerd als een vrouw die tot dezelfde priesterlijke lijn behoort als Elisabeth.

Eerste Advent = Begin van kerkelijk liturgisch jaar

Advent Het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus in onze mensengeschiedenis ruim 2000 jaar geleden. Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus' wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=ukeX23H1hzU

Te vertrouwen? Door de geschiedenis heen blijkt de mens onbetrouwbaar. God is geheel anders: volledig betrouwbaar!

Gabriël gabber van El Wat de profeten eeuwenlang hebben voorzegd, gaat nu gebeuren: de Verlosser kom!

De Bijbel In de zesde maand zond God de engel Gabriël naar de stad Nazaret in Galilea, [27] naar een meisje dat was uitgehuwelijkt aan een man die Jozef heette, een afstammeling van David. Het meisje heette Maria. [28] Gabriël ging haar huis binnen en zei: ‘Gegroet Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je.’ [29] Ze schrok hevig bij het horen van zijn woorden en vroeg zich af wat die begroeting te betekenen had. [30] Maar de engel zei tegen haar: ‘Wees niet bang, Maria, God heeft je zijn gunst geschonken. [31] Luister, je zult zwanger worden en een zoon baren, en je moet hem Jezus noemen. [32] Hij zal een groot man worden en Zoon van de Allerhoogste worden genoemd, en God, de Heer, zal hem de troon van zijn vader David geven. [33] Tot in eeuwigheid zal hij koning zijn over het volk van Jakob, en aan zijn koningschap zal geen einde komen.’ [34] Maria vroeg aan de engel: ‘Hoe zal dat gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap met een man gehad.’ [35] De engel antwoordde: ‘De heilige Geest zal over je komen en de kracht van de Allerhoogste zal je als een schaduw bedekken. Daarom zal het kind dat geboren wordt, heilig worden genoemd en Zoon van God. [36] Luister, ook je familielid Elisabet is zwanger van een zoon, ondanks haar hoge leeftijd. Ze is nu, ook al hield men haar voor onvruchtbaar, in de zesde maand van haar zwangerschap, [37] want voor God is niets onmogelijk.’ [38] Maria zei: ‘De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.’ Daarna liet de engel haar weer alleen.

Kerst Voor het geboortejaar van Jezus houdt men het meestal bij zes jaar voor Christus. En in de vierde eeuw bepaalde keizer Constantijn dat 25 december officieel gold als Jezus’ geboortedatum.

Waarom is Jezus niet in December geboren? Kerstmis was het feest van de winterzonnewende, namelijk, de winter die zich langzaam naar de zon keert. Deze winterzonnewende werd door alle culturen gevierd en dit rond 25 december.

Herders Het mag duidelijk zijn dat ook in Israël de winter koud en nat is. Geen enkele herder zou het in dat land in zijn hoofd halen, om midden in de winter, 's nachts met de schapen in het veld te verblijven.

Het feest is in grote delen van de Westerse wereld in hoge mate geseculariseerd

Wat betekent Kerst voor jou? Een oudere vrouw: "Kerstmis is voor mij al lang geen feest meer. Op die dagen voel ik mij erg eenzaam en verlaten. Geen bezoek, geen gesprek, niets. Iedereen viert feest in zijn eigen gezin. Oude mensen worden dan gewoon vergeten. Ik ben altijd blij als Kerstmis weer voorbij is."

Wat betekent Kerst voor jou? Een dokter: "Met Kerstmis moet ik andere dokters vervangen. Dat vergt op die dagen erg veel inspanning. Altijd weer bellen mensen op met maagklachten. Ze hebben gewoon te veel gegeten en te veel gedronken. Ergst van al zijn de noodgevallen: pogingen tot zelfmoord. Dat zit je behoorlijk dwars. Dat gaat niet in je koude kleren zitten. Dat is nou de ‘vrede’ van Kerstmis."

Wat betekent Kerst voor jou? Een kind: "Mijn verlanglijstje is ook dit jaar vrij lang geworden. Ik hoop dat mijn ouders aan alles denken. Anders is Kerstmis er alleen maar voor de grote mensen. Die praten enkel met elkaar als er bezoek komt. Wij hebben onze cadeautjes toch al. Daar moeten wij tevreden mee zijn. En we zouden samen kunnen spelen of zingen. Maar mijn moeder zegt dat we dat beter op een andere dag kunnen doen. Waarom nou niet op Kerstmis?"

Wat betekent Kerst voor jou? Een huisvrouw: "Als het Kerstmis is, ben ik doodop. Het huis van boven tot beneden poetsen, dagenlang in de stad rondlopen, een volle boodschappentas sjouwen, de menu’s voor de feestdagen voorbereiden, aan duizenden kleinigheden denken. Op die dag zelf krijg ik nauwelijks rust. Als Kerstmis voorbij is, zal ik een zucht van verlichting slaken."

Wat zou Kerst voor Maria hebben betekend?

Maria ‘De Heer wil ik dienen, laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd’.