De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vertel het Maar Kerstproject 2008

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vertel het Maar Kerstproject 2008"— Transcript van de presentatie:

1 Vertel het Maar Kerstproject 2008
Start van het Kerstproject: Geloven is...... Geloven is net als het maken van een legpuzzel. Je begint met één stukje en langzaam maar zeker ga je zien wat het moet worden. Soms moet je goed zoeken en soms is het heel gemakkelijk. Elk stukje is anders en toch horen alle stukjes bij elkaar. Zo is het ook met Gods plan. Hij weet hoe het gaat worden, ook al snappen wij er eerst niets van. Hij weet dat alles straks zal passen en dat er een prachtig geheel uitkomt. Tot het Kerstfeest gaan we met elkaar een legpuzzel maken. Iedere week zien we een nieuw stukje van de puzzel met daarop telkens een afbeelding van iemand uit de Bijbel die in ons project belangrijk is. De mensen op de stukjes heeft de Here God gebruikt om zijn plan uit te voeren. Op het Kerstfeest, als we vieren dat Jezus geboren wordt, is de puzzel af. Want dat de Here Jezus op aarde komt, is het doel van Gods plan. Geloven is…….

2 ‘Geloven is: zeker weten dat God de waarheid spreekt’.
1e puzzelstuk zondag 30 november

3 Gabriël bij Zacharias in de tempel
Zacharias kan het niet geloven, maar wat God beloofd doet Hij altijd. Hij spreekt de waarheid. Zijn Woord, de Bijbel, is de waarheid. Toelichting bij zondag 30 november ‘Geloven is: zeker weten dat God de waarheid spreekt’. Vandaag vertelt de Bijbel over Zacharias. Bij het eerste puzzelstukje staat: ‘Geloven is: zeker weten dat God de waarheid spreekt’. Dat is soms best moeilijk om te geloven. God laat aan Zacharias en ons zien, dat Hij doet wat Hij belooft. De Messias komt. Misschien vind jij het helemaal niet moeilijk om te geloven. Of misschien heb jij, net als Zacharias, meer tijd nodig om God te leren vertrouwen. Denk dan maar aan de legpuzzel van Kerst. God werkt aan zijn plan. Dat doet Hij ook vandaag nog. Dat staat in de Bijbel. Dat is de waarheid.

4 ‘Geloven is: vast vertrouwen op Gods goedheid’.
2e puzzelstuk zondag 7 december

5 eeuwigheid Koning zijn.
Gabriël bij Maria Maria vertrouwt op God. Ze gelooft wat de engel zegt: Ze zal een Zoon krijgen. Ze moet Hem Jezus noemen. Hij zal tot in eeuwigheid Koning zijn. Toelichting bij zondag 7 december ‘Geloven is: vast vertrouwen op Gods goedheid’. Vandaag ontmoeten we in de Bijbel Maria. Bij het tweede stukje van de puzzel staat: ‘Geloven is: vast vertrouwen op Gods goedheid’. God heeft het goede met ons voor! Dat laat Hij aan Maria en ons zien. De engel zegt: Nu gaat het gebeuren! God zal zijn liefde voor de mensen laten zien door de Here Jezus naar de aarde te sturen. Jezus zal helemaal laten zien hoeveel God van ons houdt. Maria mag moeder van Jezus worden en deel uitmaken van Gods plan. Ze aarzelt niet en zegt:’Dat is goed, Here. Als U het zegt, vertrouw ik dat het goed is’. En wij? Durven wij ook tegen God te zeggen:’Heer, ik doe mee, het is goed’? Dan gaan we deel uit maken van zijn plan met ons leven. Je moet dus kiezen: jouw plan of Gods plan. Durf jij te vertrouwen op Gods goedheid?

6 ‘Geloven is: samen praten en zingen over Gods liefde’.
3e puzzelstuk zondag 14 december

7 Maria bij Elisabeth Samen praten en zingen ze over hun
grote geheim. Ze delen hun geloof in de komst van de Zoon van God Toelichting bij zondag 14 december ‘Geloven is: samen praten en zingen over Gods liefde’. Vandaag ontmoeten we in de Bijbel Maria bij Elisabet. Het derde stukje van de puzzel is: ‘Geloven is: samen praten en zingen over Gods liefde’. Wat gebeurt er als je samen praat en zingt over Gods liefde? God laat aan Maria en Elisabet en ons zien dat ze hun blijdschap en geloof kunnen delen. Ze geven elkaar moed en vertrouwen om de weg te gaan die God hen wijst. Omdat dat fijn is, kunnen ze ook samen zingen. Zo kunnen ook wij anderen ontmoeten om ons geloof te delen, om elkaar moed te geven en samen te zingen! Laat je maar horen, je bent belangrijk voor een ander. God laat ons zien dat ons geloven sterker wordt, als we dat samen doen. In blijdschap en verdriet mogen we er voor elkaar zijn. Net als Maria en Elisabet ook samen een stukje in het plan van God zijn, mogen ons gezin en onze gemeente een puzzelstukje zijn. We zijn allemaal verschillend, maar we hebben elkaar nodig.

8 ‘Geloven is: het ongelooflijke, goede nieuws aannemen’.
4e puzzelstuk zondag 21 december

9 Gabriël bij Jozef Jozef weet het niet meer, zoveel vragen.
Gabriël vertelt van het wonder: Maria’s Kind is gegeven door God’s Geest. Jozef neemt dit goede nieuws aan. De vragen worden uitroeptekens. Toelichting bij zondag 21 december ‘Geloven is: het ongelooflijke, goede nieuws aannemen’. Vandaag ontmoeten we in de Bijbel Jozef. Hij is het vierde stukje van de puzzel: Geloven is het ongelooflijke, goede nieuws aannemen’. Soms krijg je zo’n goed bericht dat je het bijna niet kunt geloven. Is het wel echt waar? Je vraagt het vast nog een paar keer voor je het gelooft. God laat aan Jozef en ons weten dat hij goed nieuws voor ons heeft. Jozef is verdrietig en weet niet meer hoe hij verder moet. Maria in verwachting kan alleen maar slecht nieuws zijn. Gods goede plan lijkt vast te lopen. Daarom stuurt Hij zijn boodschapper. Jozef mag gewoon trouwen met Maria. Hij hoort, dat hij mag hij meewerken in Gods plan. Het is niet te geloven, maar toch vertrouwt hij op de woorden van God. Dat is best spannend, vind je niet, als alles mis gaat en je het moeilijk hebt? Als je niet meer weet hoe het verder moet. Dan mag je weten dat God er voor jou is, net als voor Jozef. Hij werkt soms anders dan jij denkt. Hij houdt van je en laat je nooit meer los, dat mag je geloven. Goed nieuws toch? Een prachtig stukje van de puzzel!

10 ‘Geloven is: Jezus als Gods geschenk ontvangen’.
5e puzzelstuk kerstfeest 25 december

11 Jezus geboren De engel zegt: ‘Vandaag is de Redder geboren.’
Gods grote cadeau, Jezus zijn Zoon, is gegeven. Wij mogen dit in geloof aannemen. Toelichting bij het Kerstfeest 25 december ‘Geloven is: Jezus als Gods geschenk ontvangen’. Vandaag ontmoeten we in de Bijbel Jezus. Hij is het vijfde stukje van de puzzel: ‘Geloven is: Jezus als Gods geschenk ontvangen’. Gods cadeau voor ons? Een cadeau is toch altijd mooi ingepakt? Nou dat is wel anders in dit verhaal. Jozef en Maria zijn op reis gegaan. Dat moet van de keizer. Het is een moeilijke reis omdat Maria zwanger is, maar Jozef en zij vertrouwen op God. Ze geloven dat Hij voor hen zorgt. Er is nergens een plaatsje voor hen in Betlehem, alleen in een stal. En daar… geeft God zijn cadeau.

12 Jezus geboren De engel zegt: ‘Vandaag is de Redder geboren.’
Gods grote cadeau, Jezus zijn Zoon, is gegeven. Wij mogen dit in geloof aannemen. Daar wordt Jezus geboren! Geen mooi cadeaupapier, maar…..stro! Geen mooie doos eromheen, maar…..een kribbe! Het mooiste cadeau dat je kunt krijgen is dat kleine kindje, dat met zijn leven alles zal veranderen. Dat ook jouw leven wil veranderen! Het laatste stukje van Gods plan is zichtbaar geworden.

13 Kerstfeest Het hart dat door alle puzzelstukjes is ontstaan, laat de liefde van God zien voor ons. Het is Gods grote cadeau aan jou, durf jij dat aan te nemen?

14 © Carole van Dueren den Hollander-Heming
Vertel het Maar Vertel het Maar © Carole van Dueren den Hollander-Heming © Carole van Dueren den Hollander-Heming


Download ppt "Vertel het Maar Kerstproject 2008"

Verwante presentaties


Ads door Google