De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uit: Lucas 1/26 e.v. Gegroet Maria, je bent begenadigd. De Heer is met je. Maria vroeg aan de engel: hoe zal dit gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uit: Lucas 1/26 e.v. Gegroet Maria, je bent begenadigd. De Heer is met je. Maria vroeg aan de engel: hoe zal dit gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap."— Transcript van de presentatie:

1 Uit: Lucas 1/26 e.v. Gegroet Maria, je bent begenadigd. De Heer is met je. Maria vroeg aan de engel: hoe zal dit gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap gehad met een man. De engel antwoordde: “De Heilige Geest zal over je komen en de kracht van de allerhoogste zal je als een schaduw bedekken.”

2 Lucas 1/38 Maria zei: “De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.” (NBV) Maria zei: “zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiedde naar uw woord.”

3 Simeon over Jezus: Lucas 2/30-32
“Want met eigen ogen heb ik de redding gezien, die U bewerkt hebt ten overstaan van alle volken: Een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen En dat tot eer strekt van Israël, uw volk.”

4 Simeon tot Maria, Lucas 2/34,35
“Weet wel dat velen in Israël door hem ten val zullen komen of juist zullen opstaan. Hij zal een teken zijn dat betwist wordt, en zelf zult u als door een zwaard doorstoken worden. Zo zal de gezindheid van velen aan het licht komen.

5 Wat is Mariaverering? Wat hield die in?
1. Maria is maagd. Voor, tijdens en na de geboorte van Christus. 2. Maria is Moeder van God. De christologische uitspraak is dat Maria de moeder is van Jezus en Jezus is zowel volledig God als volledig mens. Door Maria de moeder van God te noemen, wordt het menselijke weer weggenomen. 3. De onbevlekte ontvangenis. Dus Maria werd niet bevlekt door erfzonde. 4. Maria is met ziel en lichaam in de hemel opgenomen (Maria ten hemelopneming) 5. Er zijn mensen binnen de RK-kerk die ook nu nog streven naar nog een vijfde dogma: Maria als Medeverlosseres.

6

7


Download ppt "Uit: Lucas 1/26 e.v. Gegroet Maria, je bent begenadigd. De Heer is met je. Maria vroeg aan de engel: hoe zal dit gebeuren? Ik heb immers nog nooit gemeenschap."

Verwante presentaties


Ads door Google