De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Plaatje vrienden op een bank
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Evangelie der genade Vragen :
… en wat wil Jezus van jou?
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 457 : 1, 2, 4 Schriftlezing: 1 Petrus 1 : 13 – 16 1 Petrus 2 : Tekst: 1 Petrus.
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Genezing: een gevoelig onderwerp met radicale uitersten:
Bestemming God eren ….
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Discipelschap.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
God en ons.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verbonden … Van boven bekeken
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Godsdienst 1 1.
WELKOM OP TOV!.
Gez. 104 : 1, 4, 5, 8 E&R 386 Ps. 51 : 1, 5 Ez. 36 : 26 – 27 Gez. 106 : 3, 4 Gez. 103 : 1, 4, 5 E&R 312 Hand. 1, 2 Gez. 167 LB 477 LB 249 Preek.
Onze Vader in de hemel.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Niemand kan tot Mij komen, tenzij de
Verlangens van God.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
VREDE.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
In Uw licht zien wij het Licht
Het leven.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Gods aanwezigheid ontdekken
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Durf te dromen.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Trans World Radio Laat het Evangelie overal horen!
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Samen één: alle puzzelstukjes op hun plek
Lofprijzing en aanbidding -stilte- Zingen:Gezang 158 Votum en Zegengroet Zingen:Psalm 43: 3, 4 We lezen: Matteüs 25: 14 – 30 De preek gaat over: Matteüs.
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: School; wat doe jij met je talenten?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Gave talenten.
Goed gedaan! Matteus
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Serie: geven Rentmeesterschap.
Jezus is een bijzondere Leermeester
Transcript van de presentatie:

De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

Predikt het Koninkrijk van God Genees de zieken Drijf demonen uit Wek de doden op.

Niet mijn gave, onmogelijk Heeft …. die gave niet? Predikt het Koninkrijk van God Genees de zieken Drijf demonen uit Wek de doden op. Wat denk je dan? Niet mijn gave, onmogelijk Heeft …. die gave niet? Daar heb ik geen tijd voor Ik weet niet hoe

De komst van de Mensenzoon zal zijn als;  Of het zal zijn als met een man die op reis ging, zijn dienaren bij zich riep en het geld dat hij bezat aan hen in beheer gaf. Aan de een gaf hij vijf talent, aan een ander twee, en aan nog een ander één, ieder naar wat hij aankon. Toen vertrok hij. uit angst besloot ik uw talent te begraven; alstublieft, hier hebt u het terug Gevolg: Je bent een slechte, laffe dienaar. Pak hem dat talent maar af en geef het aan degene die er tien heeft. En die nutteloze dienaar, gooi die eruit, in de uiterste duisternis, waar men jammert en knarsetandt

Uitdaging Wordt vernieuwd in je denken! Neem jou verantwoordelijheid op je en vraag je zelf af: Zou God je vragen iets te doen wat onmogelijk is? Doe ik voldoende met de mate van verantwoordelijkheid die ik gekregen heb? Hoe veel van mijn tijd kan ik hiervoor geven? Hoe ga ik op weg, heb ik bijv. nog onderwijs nodig? Wat ligt er binnen mijn mogelijkheden? Doe ik alles wat binnen mijn mogelijkheden ligt?