Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
gekocht maar terzijde gesteld
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Bronnen bewaren Over je hart & je leven.
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
De Heilige Geest in het Oude Testament
De allergrootste liefde
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
God en ons.
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Groot geloof 1.
De Ben Adam Psalm 8.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Kom Hoger Teveel om te vergeven. Mattheüs 18: 21 Toen kwam Petrus bij Hem en zeide: Here, hoeveel maal zal mijn broeder tegen mij zondigen en moet ik.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Verbonden … Van boven bekeken
Bestemming En er aan toe komen …. Vorige week: beeld 1 1 Joh.2: 12 Ik schrijf u, kinderkens, want de zonden zijn u vergeven om zijns naams wil. 13 Ik.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
WELKOM OP TOV!.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Engelen.
Welkom in de samenkomst
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
We see things and persons as we are, not as they are
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
De doop in de Heilige Geest
Een voorbeeld dat navolging verdient
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Transcript van de presentatie:

Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten

1 Johannes 2: 12-14 Kinderen: Ik schrijf u, want de zonden zijn u vergeven om zijn naam Ik heb u geschreven, want u kent de Vader.  Vaders Ik schrijf u, want u kent Hem, die van de beginne is. Ik heb u geschreven, want u kent Hem, die van het begin is.  Jongelingen Ik schrijf u, want u hebt de boze overwonnen. Ik heb u geschreven, want: U bent sterk en het woord Gods blijft in u en U hebt de boze overwonnen

Opvallend Kinderen begin - Vaders eindpunt, Progressie per groep: Jongelingen tussenfase Jongelingen het meeste effect… Progressie per groep: Kinderen: Zonden vergeven Gij kent (nu) de Vader Jongelingen: Boze overwonnen Sterk, woord Gods blijft in u, boze overwonnen. Vaders: Geen progressie!

Oude jongelingen en vaders kent Hem, Die van de beginne is Heeft dat wat was niet verloren, maar meegenomen    Jongeling  vader = van prestatie naar relatie Een vader kent HEM! Een oude jongeling bouwt op wat hij bereikt heeft!

Toekomende eeuw † P R Het christen leven Deze eeuw Eschaton

Toekomende eeuw Deze eeuw Het christen leven Eschaton

Toekomende eeuw Deze eeuw Het christen leven Eschaton

Toekomende eeuw Deze eeuw Het christen leven Eschaton

Toekomende eeuw Deze eeuw Het christen leven Eschaton

Asa (2 Kron. 14: De jongeling) Vers 2-4: Asa deed wat goed en recht was in de ogen van de Here…   Vers 8: Asa nu had een leger 300. 000 uit Juda, en 280.000 uit Benjamin.  Vers 9-11 ‘De Kusiet Zerach trok tegen hen ten strijde’… ‘Met een leger van 1000 x 1000 man en drie-honderd wagens…’ Vers 12-13 ‘Toen riep Asa tot de Here, zijn God…’ En de Here deed de Kusieten de nederlaag lijden en van de Kusieten vielen er zovelen, dat niemand van hen in leven bleef, want zij werden verpletterd voor het aangezicht van de Here en van zijn leger.

Asa (2 Kron. 16: De ouwe) Vers 1: In het zesendertigste jaar der regering van Asa trok Basa, de koning van Israel, op tegen Juda … Vers 2: Toen haalde Asa zilver en goud … en hij zond het tot Benhadad, de koning van Aram, die te Damascus woonde… 16 Vers 7-9 De profeet: ‘In die tijd kwam de ziener Chanani tot Asa…’ De vraag: Waren de Kusieten en de Libiers niet een groot leger …? Toch heeft de Here hen in uw macht gegeven, omdat gij op Hem gesteund hebt.

Asa (2 Kron. 16: De ouwe) Vers 1: In het zesendertigste jaar der regering van Asa trok Basa, de koning van Israel, op tegen Juda … Vers 2: Toen haalde Asa zilver en goud … en hij zond het tot Benhadad, de koning van Aram, die te Damascus woonde… 16 Vers 7-9: ‘In die tijd kwam de ziener Chanani tot Asa, …’ Waren de Kusieten en de Libiers niet een groot leger …? Toch heeft de Here hen in uw macht gegeven, omdat u op Hem gesteund hebt.

Asa (2 Kron. 16: De ouwe) Contrast: Een vader weet dat ‘… des Heren ogen gaan over de gehele aarde, om krachtig bij te staan hen wier hart volkomen naar Hem uitgaat.’ Een oude jongeling bouwt op ervaring (16 Vers 7-9): U hebt hierin dwaas gehandeld, want van nu af zult u oorlogen hebben.

Jezus’ gedachten Joh. 17:24 Vader, hetgeen Gij Mij gegeven hebt - Ik wil, dat, waar Ik ben, ook zij bij Mij zijn, om mijn heerlijkheid te aanschouwen, die Gij Mij gegeven hebt, want Gij hebt Mij liefgehad voor de grondlegging der wereld. Joh. 16:23 & 26-27 En te dien dage zult gij Mij niets vragen. Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, als gij de Vader om iets bidt, zal Hij het u geven in mijn naam. Te dien dage zult gij in mijn naam bidden en Ik zeg u niet, dat Ik de Vader voor u vragen zal, want de Vader zelf heeft u lief, omdat gij Mij hebt liefgehad en geloofd hebt, dat Ik van God ben uitgegaan.

Toekomende eeuw Deze eeuw Het christen leven Eschaton

Toekomende eeuw Deze eeuw Het christen leven Eschaton