Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dr. Almatine Leene Utrecht
Advertisements

Project 2006 Milieu.
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Wat doen wij met Gods Schepping …
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
In het begin schiep God de hemel
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Video clip scheermesjes fabrikant….
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Het Scheppingsverhaal.
Tussen Pasen en Pinksteren.
De schepping.
Zonde, de grootste vijand
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
Uit het boek Genesis. Wave muziek 3 intermezzo..
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
1. Ik dacht altijd dat de zes dagen in Genesis 1, herscheppingsdagen waren: de schepping werd goed geschapen, vervolgens verwoest en daarna in zes dagen.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
De dood in de pot 2Koningen
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
1. *12 februari 1809 † 19 april
zielig & geestig sluit aan op de inleiding - rups - vlinder
De Ben Adam Psalm 8.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Gen 2: 10 Er ontspringt in Eden een rivier die de tuin bevloeit. Verderop vertakt ze zich in vier grote stromen. 11 Een daarvan is de Pison; die stroomt.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Godsdienst 1 1.
Wie nodig je als eerste uit?
Je gedrag verbeteren geeft je geen overwinning in je christenleven…!
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Opmerkelijke zaken in de Bijbel
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Mannenconferentie, 23 november 2014
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Onze Joodse Wortels.
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Les 2 voor 9 januari “En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de zesde.
Crisis in de hof van Eden.
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Genesis 1:26-27 NBV God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen.
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Les 18 Mijn wereld.
HEILIGHEID.
Het Scheppingsverhaal.
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
Christus en de gemeente
1.
Transcript van de presentatie:

Levensstijl van het Koninkrijk van God

I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.

Genesis 1: 26 – God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’ 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. 28 Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.’

Genesis 2:7-9; 7 Toen maakte God, de HEER, de mens. Hij vormde hem uit stof, uit aarde, en blies hem levensadem in de neus. Zo werd de mens een levend wezen. 8 God, de HEER, legde in het oosten, in Eden, een tuin aan en daarin plaatste hij de mens die hij had gemaakt. 9 Hij liet uit de aarde allerlei bomen opschieten die er aanlokkelijk uitzagen, met heerlijke vruchten. In het midden van de tuin stonden de levensboom en de boom van de kennis van goed en kwaad.

Genesis 2:7-9; en God, de HEER, bracht de mens dus in de tuin van Eden, om die te bewerken en erover te waken. 16 Hij hield hem het volgende voor: ‘Van alle bomen in de tuin mag je eten, 17 maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad; wanneer je daarvan eet, zul je onherroepelijk sterven.’ 19 En Hij…. bracht die bij de mens om te zien welke namen de mens ze zou geven: zoals hij elk levend wezen zou noemen, zo zou het heten. 20 De mens gaf namen aan al het vee, aan alle vogels en alle wilde dieren, maar hij vond geen helper die bij hem paste.

I. Garden Lifestyle Welke Lifestyle had God voor ogen? 8 God, de HEER, legde in het oosten, in Eden, een tuin aan en daarin plaatste hij de mens die hij had gemaakt. 15 God, de HEER, bracht de mens dus in de tuin van Eden.

II. Gods Lifestyle van koning, priester en profeet. 1. Koning. 1: 28 Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag: heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.’ Ook een -> Lifestyle! ->

II. Gods Lifestyle van koning, priester en profeet. 1. Koning2. Priester 2:15 God, de HEER, bracht de mens dus in de tuin van Eden, om die te bewerken en erover te waken. bewerken = aankleden, dienen en erover waken = beschermen op letten

II. Gods Lifestyle van koning, priester en profeet. 1. Koning2. Priester 3. Profeet 2:19 En Hij…. bracht die bij de mens om te zien welke namen de mens ze zou geven: zoals hij elk levend wezen zou noemen, zo zou het heten. 20 De mens gaf namen aan al het vee, aan alle vogels en alle wilde dieren, maar hij vond geen helper die bij hem paste.

III. Hoe doe je dat? Hoe oefen je die bedieningen uit? 1 e Je bent in je bediening aan elkaar gegeven. 20 De mens gaf namen aan al het vee, aan alle vogels en alle wilde dieren, maar hij vond geen helper die bij hem paste. 26 God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken;

III. Hoe doe je dat? Hoe oefen je die bedieningen uit? 1 e Je bent in je bediening aan elkaar gegeven. 2 e Het gaat allemaal om Gods aanwezigheid. 2:9 In het midden van de tuin stonden de levensboom en de boom van de kennis van goed en kwaad.

Slot.