De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HEILIGHEID.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HEILIGHEID."— Transcript van de presentatie:

1 HEILIGHEID

2 Genesis 1 vers ( HSV ) 26En God zei: Laten Wij mensen maken naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vissen van de zee, over de vogels in de lucht, over het vee, over heel de aarde en over al de kruipende dieren die over de aarde kruipen!

3 Genesis 3 vers 24 ( HSV ) 24Hij verdreef de mens, en plaatste ten oosten van de hof van Eden de cherubs met een vlammend zwaard, dat heen en weer bewoog, om de weg naar de boom des levens te bewaken. NBV : “En nadat hij hem ( de mens ) had weggejaagd “

4 Exodus 19 vers ( HSV ) 5Nu dan, als u nauwgezet Mijn stem gehoorzaamt en Mijn verbond in acht neemt, dan zult u uit alle volken Mijn persoonlijk eigendom zijn, want heel de aarde is van Mij. 6U dan, u zult voor Mij een koninkrijk van priesters en een heilig volk zijn. Dit zijn de woorden die u ( Mozes ) tot de Israëlieten moet spreken.

5 1 Korinthe 6 vers 19. ( HSV ) 19Of weet u niet, dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, Die in u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent? 2 Korinthe 6 vers 16. ( HSV ) 16Of welk verband is er tussen de tempel van God en de afgoden? Want u bent de tempel van de levende God, zoals God gezegd heeft: Ik zal in hun midden wonen en onder hen wandelen, en Ik zal hun God zijn en zij zullen Mijn volk zijn.

6 Lev. 26 vers 11 en 12. ( HSV ) 11Ik zal Mijn tabernakel in uw midden plaatsen en Mijn ziel zal niet van u walgen. 12Ik zal in uw midden wandelen. Ik zal u tot een God zijn en u zult Mij tot een volk zijn.

7 Exodus 19 vers ( HSV ) 5Nu dan, als u nauwgezet Mijn stem gehoorzaamt en Mijn verbond in acht neemt, dan zult u uit alle volken Mijn persoonlijk eigendom zijn, want heel de aarde is van Mij. 6U dan, u zult voor Mij een koninkrijk van priesters en een heilig volk zijn. Dit zijn de woorden die u ( Mozes ) tot de Israëlieten moet spreken.

8 DE MENS GOD

9 DE MENS GOD GOD

10 DE MENS GOD

11 DE MENS DE MENS GOD

12 DE MENS GOD

13 DE MENS JEZUS GOD

14 DE MENS JEZUS GOD

15 Heiligheid ( als mens ) Apart gezet ten opzichte van het onheilige. Geheiligd door iemand anders, Christus. HEILIGHEID van God ) Volmaakt Gaaf Heel dat is wie je bent, eigenschap

16 Wees heilig want ik ben Heilig.
Leviticus 11 vers 44 ( HSV ) : 44want Ik ben de HEERE, uw God. U moet u heiligen en heilig zijn, want Ik ben heilig. U mag uzelf niet verontreinigen met al de kruipende dieren die zich over de aarde voortbewegen. Petrus verwijst hier later naar : 1 Petrus 1 vers 16.

17 Erken de heiligheid van God en de onheiligheid van jezelf als mens.
Verwondering Verlangen om te groeien in heiligheid Verontreinig je niet met al het kruipend gedierte.

18 Erken de heiligheid van God en de onheiligheid van jezelf als mens.
Verwondering Verlangen om te groeien in heiligheid Verontreinig je niet met al het kruipend gedierte. Wees eerlijk naar jezelf, doe je niet beter voor, laat zien wat er binnenin je leeft. Kwetsbaar Farizeeën en Schriftgeleerden => schijnheilig. Wandel in het licht.

19 Erken de heiligheid van God en de onheiligheid van jezelf als mens.
Verwondering Verlangen om te groeien in heiligheid Verontreinig je niet met al het kruipend gedierte. Wees eerlijk naar jezelf, doe je niet beter voor, laat zien wat er binnenin je leeft. Kwetsbaar Farizeeën en Schriftgeleerden => schijnheilig. Wandel in het licht. Veroordeel elkaar of jezelf niet. Stel je niet boven de ander Of de ander boven jezelf.

20


Download ppt "HEILIGHEID."

Verwante presentaties


Ads door Google