De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.

Verwante presentaties


Presentatie over: "EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want."— Transcript van de presentatie:

1 EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM

2 Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want Ik, de heer uw God, ben heilig. Leviticus 19,28: U mag uw lichaam niet kerven voor een dode en u niet laten tatoeëren. Ik ben de heer. 1 Wat zegt het jodendom over het lichaam?

3 Genesis 1,26a: En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend. 1 Wat zegt het jodendom over het lichaam?

4 Eerste brief van Paulus aan de Tessalonicensen 5,23-24: De God van de vrede, moge Hij u heiligen, geheel en al; moge u volkomen, naar geest, ziel en lichaam, ongerept bewaard blijven tot de komst van onze Heer Jezus Christus. Die u roept is getrouw: Hij zal zijn woord houden. 1 Wat zegt het jodendom over het lichaam?.

5 Eerste brief van de Paulus aan de christenen van Korinte12,27: Welnu, u bent het lichaam van Christus, en ieder van u is van dit lichaam een onderdeel. Het grondplan van gotische kerken is gebaseerd op het lichaam van Christus. 2 Wat zegt het christendom over het lichaam?.

6

7 Jeroen Bosch: kruisdraging, MSK Gent. Links onder: Veronica met het zweetdoek van Christus. Rechts boven met pater kleed, Judas. Haakneuzen en pinnenmuts: joden. Wipneuzen: heidenen met piercings. Romeinen. 2 Wat zegt het christendom over het lichaam?.


Download ppt "EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want."

Verwante presentaties


Ads door Google