DE NIEUWE WERELDORDE Een droom uit het verleden spreekt tot het heden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
Leven in de kracht van de Heilige Geest
“Ik kan dit niet oplossen...”
Is er leven na de dood?.
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Handelingen 7: 44 De tent der getuigenis hadden onze vaderen in de woestijn, zoals Hij het geboden had, die tot Mozes zeide, dat hij haar moest maken naar.
Wat is de bedoeling van Johannes?
programma uitgebreid t/m 23 juli 2011
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Psalm 139: 13 U was het die mijn nieren vormde,
1 23 mei 2014 Maarn. 2  vanavond: inleidende opmerkingen  zaterdagochtend: de berg Sinaï  zaterdagavond: de berg Sion  zondagochtend: de Olijfberg.
Stop! Sta eens even stil..
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Leven door Christus’ dood
De Heer zegt: de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken door Daniël, de profeet: Mattheüs 24:15.
Jeruzalem!. Jeruzalem Bezit – vrede Vrede bezitten Werpen (water/woorden) – hersteld (Onder)wijzen – welzijn.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
DavidGoliath de Zoon van David uit Bethlehem gezalfd maar nog geen koning over Israël.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
10 nov Zoetermeer 1. jaren '70 hoofdstuk 3: "de geboorte van "de vorst der duisternis" 2.
De Ben Adam Psalm 8.
28 maart 2013 bijbelstudie nr. 7 Vanaf hoofdstuk 3:15 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Het Heiligdom en 1844 De 2300 Avonden en Morgens
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
U zult rust vinden voor uw zielen … Inleiding Mt.11:20-30 Voorjaarsconferentie Dalfsen 8-10 februari 2005.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
OPENBARING AAN JOHANNES
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Is de Bijbel een gewelddadig boek?
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
het laatste wereldrijk
vier Babelse koninkrijken
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 december 2013 Rotterdam 1. Caesarea – een haven, een poort 2.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Niet alle dromen zijn bedrog…. Babylon (2:38) Meden & Perzen (5:30-6:1) Griekenland (8:20-21) ?
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Hoofdstuk 4 De Romeinen.
Leven als Daniël in Babel
het beeld van Nebukadnezar (Dan.2)
Transcript van de presentatie:

DE NIEUWE WERELDORDE Een droom uit het verleden spreekt tot het heden

Hoofdstuk 2

BABYLON – 6 e eeuw voor Christus

Daniël 2:1 Nebukadnessar, de koning van Babylon, krijgt een droom die hem erg verontrust. Nebukadnessar, de koning van Babylon, krijgt een droom die hem erg verontrust.

Daniël 2:2 De koning laat de geleerden, bezweerders en tovenaars roepen om hem zijn droom met de uitleg te vertellen. De koning laat de geleerden, bezweerders en tovenaars roepen om hem zijn droom met de uitleg te vertellen.

Daniël 2:10 De geleerden geven te kennen dat er geen mens op de aardbodem is die kan doen wat de koning vraagt. De geleerden geven te kennen dat er geen mens op de aardbodem is die kan doen wat de koning vraagt.

Daarop wordt Nebukadnessar zo boos dat hij bevel geeft alle wijzen ter dood te brengen.

Ook Daniël, een Joodse balling, die tot de wijzen behoort loopt gevaar gedood te worden. Ook Daniël, een Joodse balling, die tot de wijzen behoort loopt gevaar gedood te worden.

Daniël 2:23 In de nacht maakt God Daniël bekend waarnaar de koning gevraagd heeft. In de nacht maakt God Daniël bekend waarnaar de koning gevraagd heeft.

Daniël 2:27 Bij de koning zegt Daniël : “Er is geen geleerde die de de vraag van de koning kan beantwoorden, Bij de koning zegt Daniël : “Er is geen geleerde die de de vraag van de koning kan beantwoorden,

Daniël 2:28 maar er is een God in de hemel, die verborgenheden openbaart; Hij heeft de koning bekendgemaakt wat in de toekomst gaat gebeuren”. maar er is een God in de hemel, die verborgenheden openbaart; Hij heeft de koning bekendgemaakt wat in de toekomst gaat gebeuren”.

In uw droom, o koning, zag u een groot beeld. In uw droom, o koning, zag u een groot beeld. Daniël 2:31

Daniël 2:32 Het hoofd van goud, de borst en armen van zilver, de buik en heupen van koper, de benen van ijzer, de voeten deels van ijzer deels van leem. Het hoofd van goud, de borst en armen van zilver, de buik en heupen van koper, de benen van ijzer, de voeten deels van ijzer deels van leem.

Daniël 2:34 Zonder toedoen van mensenhanden raakte een steen los die het beeld aan de voeten trof en deze verbrijzelde. Zonder toedoen van mensenhanden raakte een steen los die het beeld aan de voeten trof en deze verbrijzelde.

De steen die het beeld getroffen had, werd tot een grote berg, die de gehele aarde vulde. De steen die het beeld getroffen had, werd tot een grote berg, die de gehele aarde vulde.

Daniël 2:38-43 Vijf koninkrijken zouden elkaar opvolgen te beginnen met Babylon, het gouden hoofd. Vijf koninkrijken zouden elkaar opvolgen te beginnen met Babylon, het gouden hoofd.

De Meden en de Perzen dringen Babel binnen precies zoals voorspeld door de profeet Jesaja ongeveer 150 jaar daarvoor (Jesaja 45:1). De Meden en de Perzen dringen Babel binnen precies zoals voorspeld door de profeet Jesaja ongeveer 150 jaar daarvoor (Jesaja 45:1). 13 oktober, 539 B.C.

331 B.C. Veldslag van Arbela De geniale jonge generaal Alexander de Grote versloeg Darius de Derde van Perzië. Daarmee werd Griekenland het derde wereldrijk. De geniale jonge generaal Alexander de Grote versloeg Darius de Derde van Perzië. Daarmee werd Griekenland het derde wereldrijk.

Geschiedenis van Rome In 168 BC maakte Rome bij de slag van Pydna een einde aan het Griekse rijk. In 168 BC maakte Rome bij de slag van Pydna een einde aan het Griekse rijk. Boek 3, hfst. 10

Jezus’ geboorte en dood vinden plaats tijdens het Romeinse rijk. Jezus’ geboorte en dood vinden plaats tijdens het Romeinse rijk.

De invasie van barbaarse stammen leidde tot een versplintering van het Romeinse rijk tussen 351 AD en 476 AD De invasie van barbaarse stammen leidde tot een versplintering van het Romeinse rijk tussen 351 AD en 476 AD

Geen vijfde wereldrijk maar een verdeeld rijk Geen vijfde wereldrijk maar een verdeeld rijk

Meerdere pogingen zijn gedaan om van Europa één geheel te smeden.

De kerk heeft gepoogd Europa om te vormen tot een “Heilig Rooms Rijk”. De kerk heeft gepoogd Europa om te vormen tot een “Heilig Rooms Rijk”.

Daniël 2:44 Maar ten tijde van het verdeelde koninkrijk (waarin wij leven!) zal God Zijn koninkrijk oprichten dat in eeuwigheid niet ten gronde zal gaan. Maar ten tijde van het verdeelde koninkrijk (waarin wij leven!) zal God Zijn koninkrijk oprichten dat in eeuwigheid niet ten gronde zal gaan.

De Bijbel is betrouwbaar. Alles is uitgekomen zoals voorspeld! De Bijbel is betrouwbaar. Alles is uitgekomen zoals voorspeld!

Daniël 2:44 Jezus komt om een nieuwe wereldorde in te stellen: Zijn Rijk van vrede. Voor eeuwig! Jezus komt om een nieuwe wereldorde in te stellen: Zijn Rijk van vrede. Voor eeuwig!

BENT U ER KLAAR VOOR! BENT U ER KLAAR VOOR!