De Goede Week op school 2008.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Goede Week.
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
De grote opfriskwis.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Godsdienst.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 09/2011
Kerstviering kleuterbouw
Nelson Mandela overleden. Het nieuws ging 5 december rond als een lopend vuurtje. Nelson Mandela was dood.
Woorden en tijd.....
Kerstmis.
De grote paasquiz.
Het lijdensverhaal van Jezus
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Zingen Vers 1 Welkom, welkom Koning Jezus vredelievend op een ezel.
De visie is Jezus One for all.
57 Toen het nu avond geworden was, kwam een rijk man van Arimatea, genaamd Jozef, die eveneens een discipel van Jezus geworden was. 43 Jozef van Arimatea,
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
…..overrompeld door verdriet
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst. Herdenken Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is? Doe de twijfeltest!
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
WIJ WAREN NOG ZONDAREN TOEN HIJ STIERF…
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Paulus’ bediening.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: How deep the Father's love for us © 1995 Kingsway's Thankyou Music / Universal.
Het verhaal van Pasen.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Pasen in de kleuterklas
De Christelijke feestdagen
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Opwekking 614 Uw genade is mij genoeg Tekst & Muziek: Marcel Zimmer
Zingen Gezang 126 Vers 1 Kom, wenkt de bruidegom, kom, zondaar, kom. De tafel staat voor allen klaar, we vieren samen avondmaal. Let op het stromen van.
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Welkom 7de Lijdenszondag 2015.
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
MensERGERje niet!. Terwijl Jerobeam in Bethel bij het altaar stond om reukwerk voor het gouden kalf te verbranden, kwam een profeet van de HERE.
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Kerstviering 2011 ‘de hoogste tijd’.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Het verhaal van Pasen.
De Goede Week 2013 op de lagere school.
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
PAASZATERDAG PASEN de vieringen tijdens de goede week en op Pasen 2018
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Transcript van de presentatie:

de Goede Week op school 2008

de tekeningen

het Goede Weeklied Tekst & muziek: Peter Biesbrouck Tekeningen: Paul Doise

Jezus reed als koning door heel de stad Jeruzalem op een klein ezel en ieder zong een lied voor Hem: “Hosanna” klonk het uit ieders hart en mond wuivende palmen en mantels op de grond.

Maar de bange priesters en leiders vonden dat niet goed Jezus moest verdwijnen, uit heel het land en liefst voorgoed. Gods Blijde Boodschap die maakte hen heel kwaad: zwakken en zondaars op de voornaamste plaats!

En zelfs in de tempel, riep Jezus luid: ‘Dit kan toch niet? Geld, profijt en handel: dit circus doet God veel verdriet.” Maar zulke woorden, die maakten Hem gehaat, zo kwam er zilver voor Judas zijn verraad.

Toch zat hij aan tafel toen Jezus afscheid nemen zou van zijn beste vrienden, maar ook van mij en ook van jou. Toen nam Hij brood en de beker en Hij zei: “Breken en delen, zo denk je best aan Mij!”

Jezus werd verraden toen Judas kwam met man en macht moederziel alleen bleef Hij achter in de donk’re nacht. Eenzaam en bang moest Hij bij Pilatus gaan, overal hoor je het kraaien van de haan.

Toen Hij werd gekruisigd, werd lachend hier en daar gehoord: “Kom dan van je kruis af, we wachten op een toverwoord!” Maar toen Hij stierf werd er nergens meer gespot, toen een soldaat zei: “Dit is de zoon van God!”

Jezus werd begraven, een grote steen kwam voor het graf. Maar het graf was leeg toen men Jezus zocht: de derde dag. Hij is verrezen! Hij is niet langer dood! Hij leeft dichtbij in het breken van het brood!

Alle dagen van de Goede Week

Op maandag zetten we de Goede Week in De school is ons Jeruzalem 2 mogelijkheden Korte viering Lange viering 1ste strofe van het Goede Weeklied Palmtakjes op de klaskruisbeelden Kleuters De vlieger met kruisvorm als grondpatroon

Op dinsdag is er een boeteviering Een klasmoment Kerngedacht: Doe aan een ander wat je graag hebt dat een ander voor jou doet Het randtouw wordt doorgeknipt Om te boeten, te herstellen krijgen we Gods liefde aangereikt

woensdag We sluiten de campagne van Broederlijk Delen af Kernwoorden op de binnenkant van het vliegerzeil Broederlijk Delenlied

Witte Donderdag De voetwassing Laatste Avondmaal Eucharistieviering Woorddienst Grote lege tafel Tableau vivant Actualisatie

Goede Vrijdag Knutselactiviteit Het lijdensverhaal Wees niet hard voor elkaar, maar heb een hart voor elkaar Een korte tocht

Goede Vrijdag voor kleuters Verzoeningsmoment Kruishulde ‘Dank u, Jezus’

Pasen Haïtiaanse en westerse vliegers worden samen de lucht in gevierd

de overkoepelende viering

Eucharistieviering of woorddienst Toegewijde Gewijde pastor Voorbereiding Rode draad: 3 elementen De vlieger Goede Weeklied Leidmotie Intocht van Jezus in Jeruzalem Verzoeningsmoment Het verraad van Judas Voetwassing en laatste avondmaal Voorbeden Het Onzevader Lijdensverhaal van Jezus Wees niet hard voor elkaar maar heb een hart voor elkaar Kruishulde

Verzoeningsmoment Het verraad van Judas Voetwassing en laatste avondmaal Voorbeden Het Onzevader Lijdensverhaal van Jezus Wees niet hard voor elkaar maar heb een hart voor elkaar Kruishulde

de Paasprikkel

Persoonlijk materiaal Diverse impulsen rond Pasen Thuis Verschillende leeftijden

www.dpbrugge.be/basis onder de rubriek ‘recent in publicatie’ De bundel is ook te vinden via www.dpbrugge.be/basis onder de rubriek ‘recent in publicatie’