E. Nezer SLA-actieplan teneinde de termijnen voor de invoering van de bijwerkingen te verkorten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Satisfaction survey Externe consultants 2012 Randstad Professionals.
Advertisements

Vertaling van Miriam Zweverink Project No Presentatie 2009 Tool 3 WORX voor aannemers.
Geert-Jan Molema Coördinator Kleine Toepassingen
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
De onderneming als boekhoudkundige entiteit
Hoe organiseer je eFactureren in je gemeente ?
OCMW Kortrijk Opvolging medische zorgen E-carmed Provinciale ontmoetingsdagen, voorjaar 2012.
solidariteit en moreel wangedrag
DSH : praktische afspraken Leuven 2 februari 2009.
e-Procurement in Antwerpen; het belang van een stimulerende gangmaker
Omvang van de ambachtseconomie
Doet goeie dingen voor mensen en organisaties 1. Hoe gelukkig ben jij op je werk? Op een schaal van 0 tot 10 waar plaats jij jezelf? O
De elektronische identiteitskaart Denis Van Melsen.
TOEGANG TOT HET RIJKSREGISTER WETTELIJKE VERPLICHTING VAN TRANSPARANTIE Toegang tot het Rijksregister.- Identificatie van de personen die de transacties.
2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.
06 november 2013 Kwaliteit van de gegevens : een overzicht van beschikbare controles Koen Raymakers.
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Decentralisaties maken e-facturatie nog interessanter.
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
Vertaling van Miriam Zweverink Project No Presentatie 2009 Tool 1 Gezondheid & Prestatie Check.
Paperless Douane en Accijnzen en Vereenvoudigde procedures
Inkoopprocedures UT Diensten en Leveringen
Transparantie en het Aanbestedingsrecht
REKENEN.
1 Diplomaruimte Infosessie studenten Faculteit Sociale Wetenschappen.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” 6 november 2013.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
HET GELIJKVORMIG MAKEN VAN HET RIJKSREGISTER EN VAN HET BESTAND MET DE AFGEVOERDEN,GEHOUDEN DOOR DE KSZ ADVIES 14/2005 van 28 september 2005 van de Commissie.
SERVICE LEVEL AGREEMENT
7 december 2011 Aangifte van adreswijziging via “mijn dossier”. Stand van zaken op 31/10/2011.
‘Ontvoogding woningkwaliteitsbewaking’ Overzicht besluit: aanvraag, beslissing, toekenningscriteria, opdrachten.
Hoofdstuk 18 Veranderingen in organisaties tot stand brengen
Hoofdstuk 12 Conflicthantering
Hoofdstuk 4 Europese wetgeving.
16 juni 2004Socrates infodagen Praktijkervaring UA ECTS – label Inge Caenen Dienst Internationale Samenwerking UA.
Varia Mer-forum deskundigen 19 mei Varia 1. Actualisatie richtlijnenboeken 2. Erkenning Mer-coördinator 3. Infosessie Archeologie 4. Vaak gestelde.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
E-Raden als extranet Leuven, 24 oktober 2005 Freddy Deprez, Algemeen directeur Jan Vangrinsven, projectleider.
Dit wordt het DSH Herent, 7 april Wettelijk kader Decreet van 3 maart 2008 Deadline van 22 mei 2009 voor het “sociaal huis” Minimale vereisten:
Cloud voor uw bestuur? Wij gaan samen met u op onderzoek. Nabespreking.
Maandag 20 juni 2005Lokaal Sociaal Beleid Gent Infovergadering LSB-FORUM KINDEROPVANG (Lokaal Overleg Kinderopvang)
Afdeling Studietoelagen Kwaliteitsnetwerk 31 januari 2005.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
Hoe komen tot een realistische aanpak die werkt in de praktijk?
Welzijn op het werk Verantwoordelijkheden
Bevraging huisartsen /09/2005 Wat werd bevraagd? Enquête 1: verslaggeving (op naam)  Tevredenheid m.b.t de wijze van verslaggeving  De wijze.
Coördinatiecel Vlaams e-government 16/09/2014 Studie Interbestuurlijk e-government... één jaar later Coördinatiecel Vlaams e-government (CORVE) Web:
ONLY ONCE Gevolg van regeerakkoord van 2003 : FODs zullen vanaf 1 januari 2005 geen gegevens of attesten meer opvragen aan de burgers die door hen al werden.
© L.A.F.M. Kerklaan HCG 1 16 november 2001Juridisch bibliothecarissen Het managen van de juridische bibliotheek Het kwaliteitshandboek als praktisch instrument.
MVO - IT Planning. Bestaand Bol 2Bol 2 Leerjaar 1Leerjaar 2 Sem 1Sem 2Sem 3Sem 4 Pe rio 1 Pe rio 2 Pe rio 3 Pe rio 4 Pe rio 5 Pe rio 6 Pe rio 7 Pe rio.
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
GIS-coördinator in Westerlo
Beste BOEBS-trekker, Na het invullen van het invulformulier gemeenteprofiel en eventueel ook de checklist voor een leeftijdsvriendelijke gemeente, kan.
22 oktober 2014 Wet van 15 december 2013 houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister”
Algemene Ondernemersvaardigheden
Algemene Ondernemersvaardigheden
Opstellen begroting Openingsbalans.
Omgevingsvergunning: betere dienstverlening door integratie en digitalisering vergunningsverlening? Durven met dienstverlening 15 oktober 2015 Ranja Van.
Het ABC van de GAS-wet: een kort overzicht van de mogelijkheden van de GAS- wet #VVSGhandhaven 26 mei Mechelen.
#GoldenRules themacampagnes GERICHT OP EEN BLIJVEND bewustZIJN VAN DE Gouden regels Ondersteunend materiaal implementatie- Juli 2017.
In de cloud uitwisseling van informatie tussen SAK en werkgever.
Elektronische kennisgeving van geboorte
Externe tevredenheids-enquête 2017 Resultaten
nieuwe pensioenwet De verhouding tussen de pensioenovereenkomst,
Transcript van de presentatie:

E. Nezer SLA-actieplan teneinde de termijnen voor de invoering van de bijwerkingen te verkorten

 Plan ter begeleiding van de gemeenten met eerbiediging van de gemeentelijke autonomie  Betreft alle basisgegegevens (juridische staat van de personen) :  de geboorten (verwachte termijn: minder dan 20 dagen)  de huwelijken (verwachte termijn: minder dan 6 dagen)  de overlijdens (verwachte termijn: minder dan 6 dagen) OPM.: indien plaatsgevonden in de gemeente Het SLA-actieplan

Belang van snelle bijwerkingen  Voor de gemeente  De informatie is beschikbaar voor de gemeentelijke diensten  minder vragen naar inlichtingen (externe organismen)  garantie voor de transparantie (e-gov.)  Voor de overheden  Kwaliteitsdienst aangeboden aan de klanten van het Rijksregister = informatiegegevens die  volledig  juist  en onmiddellijk bijgewerkt zijn  Voor de burger  Administratieve vereenvoudiging

Oorzaken van vertraging  Het werkvolume  Problemen op het vlak van het personeel  Complexiteit van de behandelde materies  Communicatieproblemen (in de gemeente zelf)  Verwachting op het vlak van inlichtingen (van buiten de gemeente)

Rol van de regionale afgevaardigde  De gemeenten bepalen die de normen niet naleven  de geboorten (80 % ingevoerd in minder dan 20 dagen)  de huwelijken (50 % ingevoerd in minder dan 6 dagen)  de overlijdens (60 % ingevoerd in minder dan 6 dagen)  Met de gemeenten de toestand onderzoeken, alsmede de procedures  Veranderingen voorstellen die een positieve uitwerking kunnen hebben  De opvolging verzekeren

Oplossingen die aangebracht worden door de gemeenten  De interne procedures aanpassen  Invoering op grond van de minuten  Gedeelde toegang tot de gegevens en de toepassingen van de burgerlijke stand  Overeenkomsten tussen de dienst van de burgerlijke stand en de bevolkingsdienst  Invoering van controleprocedures

Geboorten : Gem. bijwerking = Gem. verblijf Cijfers uitgedrukt in % Periode : juni 2004 – oktober 2005 Men stelt het volgende vast: Voor de wettelijke termijn :een lichte opwaartse tendens ondanks een negatieve piek tijdens de grote vakantie

Huwelijken : Gem.bijwerking = Gem.verblijf Cijfers uitgedrukt in % Periode : juni 2004 – mei 2005 Men stelt het volgende vast: Voor de wettelijke termijnen: sterke schommelingen van maand tot maand Voor de periode die geen maand overschrijdt: de negatieve piek bevindt zich rond de periode van de eindejaarsfeesten

Overlijdens : Gem. Bijwerking = Gem. verblijf Cijfers uitgedrukt in % Periode : juni 2004 – mei 2005

Geboorten :Gem. bijwerking  Gem. verblijf Cijfers uitgedrukt in % Periode : juni 2004 – mei 2005 Men stelt het volgende vast Een lichte opwaartse tendens Geen negatieve piek rond de eindejaarsfeesten, noch tijdens de grote vakantie

Huwelijken : Gem. bijwerking  Gem. verblijf Cijfers uitgedrukt in % Periode : juni 2004 – mei 2005 Men stelt het volgende vast: Sterke schommelingen van maand tot maand Een sterke negatieve piek rond de einde- jaarsfeesten

Overlijdens : Gem. bijwerking  Gem. verblijf Cijfers uitgedrukt in % Periode : juni 2004 – mei 2005 Men stelt het volgende vast: Een fluctuerende opeenvolging van curves die liggen tussen de toestanden van IT 100 en 120 (idem als gem. Bijwerking = gem. Verblijf) Een lichte opwaartse tendens

Actieplan  Gebruik van het 7 bis-model via elektronische post voor het versturen van de kennisgeving van het overlijden van een persoon door de gemeente van de overlijdensplaats naar de gemeente van beheer. De akte van de burgerlijke stand zal nadien volgen.  Gebruik van het 7 ter-model via elektronische post voor het versturen van de kennisgeving van een huwelijk door de gemeente waar het huwelijk plaatsvindt naar de gemeente van beheer. De akte van de burgerlijke stand zal nadien volgen.

7 bis

7 ter

 Verfijning v.d. categorieën :  IT 100 : 20 d.[20-30]>30 dagen  IT 120 : 4 d.[4-5][6-15][16-30]>30 dagen  IT 150 : 6 d.[6-15][16-30]>30 dagen  Het opmaken van een evaluatiedrempel gebaseerd op het nationaal gemiddelde  Bij de derde opeenvolgende overschrijding van de drempel  reactie Acties

% van gemeenten buiten de tijd

22 juni 2005 SLA-actieplan VR & ANT